Διαφήμιση
( 23 ψήφοι )
Ευρετήριο Άρθρου
Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
Οι ιστοσελίδες των εφημερίδων...
Τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες
Αθλητικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας
Συμπεράσματα / Σχόλια
Όλες οι Σελίδες

Έρευνα ελληνικών εφημερίδωνΈπειτα από μεγάλη συλλογή στοιχείων σας παρουσιάζουμε μία έρευνα που κάναμε για τις ελληνικές εφημερίδες και την παρουσία του στο διαδίκτυο. Θα σας παρουσιάσουμε τις «μεγάλες» εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, τις αθλητικές εφημερίδες, αλλά και τις περιφερειακές εφημερίδες (τοπικής κυκλοφορίας)! Σκοπός μας δεν είναι να σας παρουσιάσουμε την κυκλοφορία και τα «ένα κάρο καλούδια» που προσφέρουν σε κάθε τους κυκλοφορία, αλλά το πώς κινούνται στο διαδίκτυο οι ιστοσελίδες τους, αν έχουν βέβαια ιστοσελίδες, τι κίνηση έχουν αυτές, κατά πόσο είναι καλαίσθητες και λειτουργικές και αν αξίζει κάποιος να ενημερώνεται από αυτές.

Για αρχή ψάξαμε να βρούμε τα στατιστικά κυκλοφορίας των εφημερίδων και να δούμε τι διαβάζει ο έλλην αναγνώστης του πιο παραδοσιακού μέσου ενημέρωσης. Τα μοναδικά στατιστικά που καταφέραμε να βρούμε ήταν αυτά των εφημερίδων πανελλήνιας και ευρείας κυκλοφορίας (ενημερωτικές - αθλητικές) από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών που συλλέγει στατιστικά από τα πρακτορεία διανομής «Άργος» και «Ευρώπη». (Δυστυχώς αυτά τα πρακτορεία διανέμουν μόνο τις Αθηναϊκές εφημερίδες και για τις εφημερίδες της υπόλοιπης Ελλάδας που κυκλοφορούν πανελλαδικά ή και τοπικά δεν έχουμε στατιστικά κυκλοφορίας.) Τα στατιστικά κυκλοφορίας αφορούν όλο το έτος 2009 πανελλαδικώς.

Στα στατιστικά αυτά υπήρχαν πολλοί διαχωρισμοί: Πρωινή, απογευματινή, αθλητική, οικονομική, κυριακάτικη, εβδομαδιαία κ.λπ.. Κρατήσαμε ως ιδιάζουσες ενημερωτικές κατηγορίες κλάδου, αυτή -της μίας εφημερίδας- των αγγελιών και αυτή του οικονομικού κλάδου μιας και πέραν της ειδικότητας «του χρήματος» εξακολουθούν να είναι κατά κύριο λόγο πολιτικές και ενημερωτικές σε σχέση με άλλες εφημερίδες του κλάδου όπως αυτές του ασφαλιστικού, που επικεντρώνονται περισσότερο στο αντικείμενο τους. Επίσης, συγκεντρώσαμε τα διαφορετικά στοιχεία κυκλοφορίας και τα ενοποιήσαμε. Π.χ. «Το Βήμα» και το «Βήμα της Κυριακής» το καταγράψαμε ως μία εφημερίδα, την «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» επίσης ως μία, όπως και οι υπόλοιπες εφημερίδες που διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες κυκλοφορίας βάσει των στατιστικών κυκλοφορίας τους. Στην έρευνά μας, δεν μας ενδιαφέρει πόσα φύλλα πούλησαν ή πουλάνε εβδομαδιαία, ημερήσια ή μόνο την Κυριακή (που είναι η ευτυχής μέρα των ενημερωτικών εφημερίδων) και τη Δευτέρα (η αγαπημένη μέρα των αθλητικών εφημερίδων) παρά μόνο το όνομα... η επωνυμία ... η επιχείρηση... Στο διαδίκτυο, δεν υπάρχουν εβδομαδιαίες ιστοσελίδες ή Κυριακάτικες...Wink

Συλλέξαμε ούτε λίγο ούτε πολύ 66 (!) εφημερίδες Πανελλήνιας κυκλοφορίας (με μερικές να δηλώνουν ευρείας κυκλοφορίας...). Παρουσιάζουμε τον πρώτο πίνακα της έρευνας αυτόν της πωλήσεων των εφημερίδων Πανελλαδικά. Στον πίνακα αυτό θα δείτε πόσα «φύλλα» πούλησαν οι 25 πρώτες εφημερίδες για ολόκληρο το έτος 2009:

Πωλήσεις εφημερίδων -πανελλαδιά- για το 2009

Warning Δεν υπάρχουν στοιχεία κυκλοφορίας για τις εφημερίδες «Ναυτεμπορική», «Ημερησία», «Εξπρές» και «Κέρδος» που η κύρια κυκλοφορία τους βασίζεται στις συνδρομές, αλλά και για εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

 • Τα ΚΘ, Κ & Ε χαρακτηρίζουν τον τρόπο κυκλοφορίας της κάθε εφημερίδας.

 • Τις πρώτες θέσεις στην κυκλοφορία βλέπουμε να κατέχουν οι 5 ευρέως «παλιές & γνωστές» εφημερίδες με αισθητή τη διαφορά (+/- διπλάσια) από τις υπόλοιπες. Βέβαια κάποιες στις πρώτες θέσεις, όπως το «Πρώτο Θέμα» (6η θέση) του Θέμου και η «Real News» (10η θέση) του Χατζηνικολάου είναι μόνο Κυριακάτικες ... αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν μας αφορά εμάς.

 • Άξιο αναφοράς επίσης είναι για 2 εφημερίδες στην παραπάνω λίστα που δεν κατέχουν καν ιστοσελίδα! Είναι αυτή της 19ης θέσης από το «VETO της Κυριακής» και της 23ης θέσης από την «Αξία»...

 • Καλά κρατεί απ’ ότι φαίνεται η βιομηχανία της εφημερίδας στην Ελλάδα μιας και αν υπολογίσουμε τα φύλλα της «Καθημερινής» που βρίσκεται στην πρώτη θέση διά 365 ημέρες ...μας δίνει μέσο όρο 56.590 καθημερινές πωλήσεις! Διόλου άσχημα πιστεύουμε εμείς (και πιστεύουμε ότι οι πραγματικοί αριθμοί πιθανότατα να είναι μεγαλύτεροι... μιας και τα στοιχεία κυκλοφορίας προέρχονται μόνο από δύο πρακτορεία)! Από την άλλη, τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε και είναι από 46 από τις 66 εφημερίδες για όλο το έτος είναι... 162.437.860 πωλημένα φύλλα!... Χονδρικός καθημερινός μέσος όρος 445.035 πωλημένα φύλλα!!! Που δεν είναι και καθημερινός, μιας και όλες οι εφημερίδες δεν κυκλοφορούν καθημερινά. Και δεν είναι και ακριβής μιας και είναι στοιχεία από 46 -μόλις- εφημερίδες, μόνο ενημερωτικές, χωρίς να υπολογίσουμε τις τοπικές εφημερίδες, χωρίς αθλητικές, χωρίς κλαδικού, χωρίς... χωρίς... Κατά τη γνώμη μας τα φύλλα αυτά πρέπει να φτάνουν ίσως και να ξεπερνούν το 1.000.000 καθημερινές πωλήσεις! Δηλαδή τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας αγοράζει καθημερινά εφημερίδα! Και αν το σκεφτούμε ακόμη πιο αναλυτικά, σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων που υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι, μη ενδιαφερόμενοι, το ποσοστό 10% αυτό ανεβαίνει κατά πολλού! Δεν θα ‘πρεπε να είστε ευχαριστημένοι κύριοι εκδότες; Anyway... Αυτά... Αφήνω αυτά τα στατιστικά πορίσματα για άλλους και πάμε στα δικά μας...

Δείτε και τον παρακάτω πρόσφατο πίνακα πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων από 1 Μαρτίου μέχρι 7 Μαρτίου (από Το Βήμα):

Κυκλοφορίες ελληνικών εφημερίδων (Μάρτιος 2010)Ελληνικές ενημερωτικές εφημερίδες

Οι ιστοσελίδες των εφημερίδων...

Τα νέα της επικαιρότητας του OEM.gr κατά κύριο λόγο -και προς το παρόν- βασίζονται στα άρθρα των εφημερίδων (που σε σχέση με τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται με τον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής ...έστω και πληροφοριακά) και λιγότερο από διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες που έχουν ξεπηδήσει πάμπολλες τον τελευταίο καιρό. Δημιουργήσαμε λοιπόν μία λίστα με τις εφημερίδες που έχουν στην κατοχή τους ιστοσελίδα, τις οποίες παρακολουθούμε και αναδημοσιεύουμε (με πολλές φορές δικές προσθήκες, διορθώσεις και επισημάνσεις) επιλεκτικά άρθρα τεχνολογίας και πληροφορικής.

Τα στατιστικά επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων αυτών τα συλλέξαμε από την ιστοσελίδα Alexa.com που εδώ και χρόνια συλλέγει στοιχεία κίνησης και επισκεψιμότητας -παγκοσμίως- των ιστοσελίδων. Αυτή τη στιγμή απ’ ότι γνωρίζουμε παρακολουθεί περισσότερες από 20 εκατομμύρια ιστοσελίδες παγκοσμίως. Ξέρουμε επίσης, ότι «οι έλληνες γνώστες, προγραμματιστές και διαχειριστές ιστοσελίδων» του διαδικτύου δεν πολυσυμπαθούν τα στατιστικά της Αλέξας που παρέχει για τις ελληνικές ιστοσελίδες, μιας και ειδικεύεται πιο πολύ στις Η.Π.Α., δίνει περισσότερη βάση στις 100.000 πρώτες ιστοσελίδες παγκοσμίως, τα αποτελέσματα που δίνει είναι κατ’ εκτίμηση αλλά και δεν έχει την ευελιξία της Google -για παράδειγμα-. Αλλά αυτή τη στιγμή (και εδώ και χρόνια) είναι η μοναδική ιστοσελίδα που μας δίνει στατιστικά με ακριβής αριθμούς (όσο κι αν παρεκκλίνουν αυτοί), παγκοσμίως και ανά χώρα, και όχι με γενικότητες τύπου «η ιστοσελίδα αυτή αξίζει 6/10»... Συν τις άλλες γνωρίζουμε ότι αυτοί οι «έλληνες γνώστες» του ίντερνετ παρακολουθούν πολύ συχνά αυτά τα στατιστικά...Wink

Θα δούμε παρακάτω τρεις πίνακες. Τα νούμερα που θα δείτε είναι η κατάταξη ανάμεσα σε άλλες ιστοσελίδες που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο (ίσως κάνουμε αργότερο κάποια πιο γενική έρευνα). Να τονίσουμε ότι από τις 66 εφημερίδες «ευρείας» κυκλοφορίας οι 48 διαθέτουν ιστοσελίδα και στους παρακάτω πίνακες αναγράφουμε μόνο τις 25 πρώτες.

Θα ξεκινήσουμε με τον πρώτο πίνακα που αφορά την αποκλειστική επισκεψιμότητα από Ελλάδα ανάμεσα σε δημοφιλείς ιστοσελίδες που παρακολουθούν οι Έλληνες. Τα στατιστικά αυτά δείχνουν όλες τις επισκέψεις στις ιστοσελίδες από χρήστες που διαμένουν στην Ελλάδα και παίρνουν ελληνική διεύθυνση (ip) όταν συνδέονται στο ίντερνετ:

Ελληνική κατάταξη ιστοσελίδων ελληνικών εφημερίδων

 • Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η πρωτιά της «Ναυτεμπορικής», γιατί για την έντυπη έκδοση δεν έχουμε κάποια στοιχεία κυκλοφορίας πανελλαδικώς και περιμέναμε πρώτη κάποιες από τις 5 πρώτες σελίδες σε κυκλοφορία (αυτές που ακολουθούν και στη λίστα με μικρή διαφορά μεταξύ τους...).

 • Άξιο αναφοράς επίσης, οι άλλες 4 -οικονομικές- εφημερίδες (με κύριο λόγο τη συνδρομή), που δεν έχουμε επίσης στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας, βρίσκονται μέσα στην πρώτη 25άδα. «Ημερησία», «Εξπρές», «Οικονομία» και «Κέρδος» καταλαμβάνουν τις θέσεις 9, 11, 13 και 19 αντίστοιχα!

 • Μέσα στη λίστα των 25 οι δύο μεγάλες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και «Μακεδονία», που επίσης δεν έχουμε στατιστικά κυκλοφορίας.

Στο δεύτερο πίνακα θα δούμε τα στατιστικά επισκεψιμότητας που προκλήθηκαν από την αποκλειστική επισκεψιμότητα χρηστών της Κύπρου ανάμεσα στις δημοφιλείς ιστοσελίδες που βλέπουν οι Κύπριοι. Τα στατιστικά αυτά δείχνουν όλες τις επισκέψεις στις ιστοσελίδες από χρήστες που διαμένουν στην Κύπρο και παίρνουν Κυπριακή διεύθυνση (ip) όταν συνδέονται στο ίντερνετ:

Κυπριακή κατάταξη ιστοσελίδων ελληνικών εφημερίδων

 • Για την πρωτιά στην Κύπρο μπορεί να περηφανεύεται -η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα πανελλαδικώς- «Καθημερινή» και με διαφορά, σε μία λίστα με μόλις 19 ιστοσελίδες... Οι υπόλοιπες και τα νούμερά τους δεν ήταν -μάλλον- άξια καταγραφής.

 • Στην Κύπρο ενώ οι θέσεις πάνω-κάτω είναι ίδιες με αυτές της Ελλάδας κάποιες εφημερίδες όπως η «Χρυσή Ευκαιρία» (λόγω αγγελιών), η «Ισοτιμία», το «Κέρδος», η «Αυγή» κ.α. είναι αδιάφορες για τους Κύπριους... και βλέπουμε ενδιαφέρον σε εφημερίδες όπως ο «Αδέσμευτος τύπος» και το «Ποντίκι» που είναι πιο χαμηλά από τις 25 της ελληνικής λίστας...

Στον τρίτο και τελευταίο πίνακας θα δούμε τα στατιστικά επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων από την παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε ιστοσελίδες απ' όλο τον κόσμο! Τα στατιστικά αυτά μας δείχνουν την κατάταξη των ιστοσελίδων ανάμεσα σε ιστοσελίδες απ’ όλο τον κόσμο και εμπεριέχουν και τα στατιστικά που προκλήθηκαν από Ελλάδα και Κύπρο:

Παγκόσμια κατάταξη ιστοσελίδων ελληνικών εφημερίδων

infoΥπόψη ότι στις 100.000 πρώτες ιστοσελίδες της παγκόσμιας κατάταξης και στις 100+ πρώτες ιστοσελίδες ανά χώρα, οι αριθμοί της κατάταξης αυξομειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε σχέση με τις ιστοσελίδες που βρίσκονται σε μεγαλύτερα νούμερα...

 • Ο πίνακας της παγκόσμιας κατάταξης είναι πάνω κάτω παρόμοιος με αυτόν της Ελλάδας με την πρώτη θέση να την καταλαμβάνει και πάλι η «Ναυτεμπορική».


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την λίστα με όλες τις ιστοσελίδες των εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας με ταξινόμηση βάσει την παγκόσμια κατάταξη επισκεψιμότητας από την Alexa.com, παραθέτοντας και τα στοιχεία επισκεψιμότητας από Ελλάδα, Κύπρο αλλά και από μερικές χώρες του εξωτερικού που παρακολουθούνται από την ομογένεια (και όχι μόνο), τον αριθμό των  συνδεδεμένων ιστοσελίδων που είναι μ’ αυτές (βάσει Αλέξας και πάλι), αποτελέσματα αναζήτησης Google για το domain name (πχ. “tanea.gr”)  αλλά και με μία μερική ανάλυση των ιστοσελίδων όπως τις βλέπουμε εμείς. (Όλα τα παρακάτω στοιχεία συλλέχθηκαν την 7η Μαρτίου 2010)

1. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - http://www.naftemporiki.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

5.272

26

238

Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Η.Π.Α.

1.300

766.000

Λίγα λόγια: Η πρώτη της κατάταξης, αξίζει δικαιωματικά την πρωτιά! Πολύ καλά δομημένη ιστοσελίδα με πολύ καλό και αναλυτικό διαχωρισμό των ενημερωτικών κατηγοριών. Λίγα από τα ατού της σελίδας είναι η υποστήριξη για κινητές συσκευές, βίντεο από δικό τους server (όχι ενσωμάτωση από Youtube), ηχητικά νέα, δυνατότητα προνομιούχου λογαριασμού επί πληρωμής, πολύ καλές αναλύσεις οικονομικών θεμάτων (της ειδικότητας τους...) και γενικώς μία ολοκληρωμένη λύση ενημέρωσης κάτι που μου θυμίζει πολύ New York Times... Το μοναδικό (;) αρνητικό της ότι κάποια νέα και υπηρεσίες είναι προσβάσιμα μόνο στους προνομιούχους -επί πληρωμή- λογαριασμούς...

2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - http://www.enet.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

5.888

35

230

Δανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία

2.150

236.000

Λίγα λόγια: Η Ελευθεροτυπία online είναι επίσης πολύ καλά δομημένη σελίδα με πολύ καλή ανάλυση θεματικών κατηγοριών νέων, αντάξια ανταγωνισμού με την Ναυτεμπορική, αν και χάνει λίγο στο σχεδιασμό. Έχει άμεσες ενημερώσεις νέων με όχι και τόσο πολλά βίντεο ή νέα ήχου, και με πολλά μικρά νέα (500 γράμματα ...του ποδαριού) όχι τόσο αναλυτικά και πολλές φορές περιττά. Οι ειδήσεις κατά κύριο λόγο είναι από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

3. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - http://www.kathimerini.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

6.379

37

116

Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία

1.437

405.000

Λίγα λόγια: Η μοναδική των πρώτων σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδων που έχει στοίχιση αριστερά...Smile Έχει σαν ατού τη μεγάλη δύναμη των δημοσιογράφων της έντυπης έκδοσης που γράφουν και ξεχωριστά άρθρα αποκλειστικά για την ιστοσελίδα. Ολοκληρωμένη ενημέρωση για πολλές κατηγορίες θεμάτων (σαν την Ναυτεμπορική, αλλά χωρίς προνομιούχους λογαριασμούς) αλλά με κουραστικές «κινούμενες» διαφημίσεις που κουράζουν την ανάγνωση και με θεματολογία που πολλές φορές ...θέλεις προπόνηση για να βρεις κάτι.

4. ΤΑ ΝΕΑ - http://www.tanea.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

6.383

33

447

Δανία, Ολλανδία, Αυστραλία

1.363

285.000

Λίγα λόγια: Τα Νέα της έντυπης μορφής σε online έκδοση. Όλη η αρθρογράφηση της έντυπης μορφής μεταφέρεται σε αυτήν της ιστοσελίδας ...όπως μάθαμε μέσω ...scanning & OCR με πολλές φορές να γίνονται λάθη στην μεταφορά από μη καλό έλεγχο. Να αναφέρουμε και για τους χαρακτήρες, που οι αγγλικοί μπλέκονται με τους ελληνικούς. Όσα γράμματα του αλφαβήτου μας είναι όμοια με αυτά του Αγγλικού, όλα είναι ελληνικά! Σε αναζητήσεις στη σελίδα Των Νέων τύπου Google, το double-o πρέπει να το γράψεις με 2 όμικρον ελληνικά ή το Amazon με Α ελληνικό και ο ελληνικό (όπως έχει μεταφερθεί από το OCR)... αλλιώς πιθανότατα να μην πάρεις αποτελέσματα αναζήτησης! Γιατί δεν μπορούν να συνεργαστούν οι εκδότες της έντυπης με αυτήν της ηλεκτρονικής, δεν το γνωρίζουμε... Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα πολύ καλά ένθετα «Υγεία» και «NDigital». Επίσης τον τελευταίο καιρό που-και-που βλέπουμε κάποιο νέο, το επονομαζόμενο «web-only»...

5. ΕΘΝΟΣ - http://www.ethnos.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

9.910

45

242

Γερμανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία

1.296

403.000

Λίγα λόγια: Η 4η online έκδοση του Έθνους είναι σαφέστατα πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες ψιλομπερδεμένες... Όλα τα ένθετα της έντυπης έκδοσης μεταφέρονται άρθρο-άρθρο και στην ηλεκτρονική έκδοση. Πλήρης ενημέρωση όπως και οι άνωθι ιστοσελίδες, χωρίς να έχουμε διακρίνει κάποιο μελανό σημείο... Μία μεγάλη μπάρα στο κέντρο-κορυφή σας ενημερώνει και σας ανακατευθύνει  και στις άλλες κυκλοφορίες, έντυπες και ηλεκτρονικές της εκδοτικής Πήγασος.

6. ΤΟ ΒΗΜΑ - http://www.tovima.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

11.904

52

354

Ελβετία, Αυστραλία, Γερμανία

937

255.000

Λίγα λόγια: Το Βήμα είναι η ίδια κατάσταση με την άλλη εφημερίδα του ΔΟΛ, Τα Νέα, και έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ενώ έχει πολύ ωραία άρθρα, μακροσκελή αφιερώματα και μεγάλη θεματολογία, τα online-άρθρα του είναι πολλές φορές «προβληματικά» από τη μεταφορά σάρωσης και οπτικής αναγνώρισης... Και για τις δύο αυτές εφημερίδες του ΔΟΛ πρέπει να διορθωθεί αυτό άμεσα!

7. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - http://www.protothema.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

15.593

87

431

Ελβετία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία

459

41.500

Λίγα λόγια: Μία από τις πιο πρόσφατες εφημερίδες πλασαρίστηκε πολύ σύντομα στις πρώτες θέσεις στις έντυπες πωλήσεις και στις ηλεκτρονικές επισκέψεις (αν και παραμένει στη beta μορφή του ή απλά ξεχάστηκε το beta στο λογότυπο...). Αν και έγινε Κυριακάτικη η εφημερίδα, η ιστοσελίδα ενημερώνεται καθημερινά, διαθέτει ποικίλη ύλη, με τον σχεδιασμό της όμως να θυμίζει πολύ το «τσατσαδίστικο» στιλ του Θέμου Αναστασιάδη... Wink

8. ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - http://www.xe.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

16.640

78

-

-

163

280.000

Λίγα λόγια: Η πρώτη εφημερίδα αγγελιών σε πωλήσεις πρώτη και στην ηλεκτρονική της μορφή με πάνω από 400.000 διαφόρου περιεχομένου αγγελίες. Καλοφτιαγμένη και γρήγορη ιστοσελίδα, με ωραία κατανομή των κατηγοριών αλλά ... με συνδρομή! Μπορείς να δεις τα πάντα, αλλά τουλάχιστον οι 8 στις 10 έχουν κρυφά στοιχεία επικοινωνίας... και η χρέωση είναι €2,38 για 3 ημέρες ή €3 για 7 ημέρες!Undecided

9. ESPRESSO - http://www.espressonews.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

19.020

129

1.116

Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία

403

32.200

Λίγα λόγια: Επειδή το «τσατσαδιλίκι» και το κουτσομπολιό πουλάει στην Ελλάδα, μέσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η καθέ-αυτού master εφημερίδα του κουτσομπολιού και σε ηλεκτρονική μορφή! Η ιστοσελίδα διαθέτει ποικιλομορφία ειδήσεων μόνο ότι αφορά... το κουτσομπολιό, τα νέα των διασήμων προσώπων και των περίεργων νέων αμφίβολου επαληθευσιμότητας και αξιοπιστίας...

10. ΗΜΕΡΗΣΙΑ - http://www.imerisia.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

23.368

122

602

Γερμανία

637

180.000

Λίγα λόγια: Η κατά κύριο λόγο οικονομική εφημερίδα, στο διαδίκτυο παρουσιάζει ποικίλη ύλη. Βέβαια ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας χρειάζεται λίγη αναζωογόνηση μιας και είναι λίγο -έως πολύ- μπουκωμένη και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαβάσεις...

11. ΕΞΠΡΕΣ - http://express.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

29.502

159

2.859

Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία

485

133.000

Λίγα λόγια: Άλλη μία οικονομική εφημερίδα με μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που δίνει μεγάλη βάση στα «οικονομικά» αλλά διαθέτει και άλλα ενδιαφέροντα θέματα τα οποία πολλές φορές γίνονται κουραστικά από τις διαφημίσεις! Σε κάθε σελίδα, πρώτη σελίδα, σελίδα άρθρου κ.α. θα συναντήσεις τουλάχιστον 5 με 6 «παχιές» διαφημίσεις!...

12. ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ - http://www.agelioforos.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

56.235

282

6.195

Ολλανδία, Γερμανία

331

48.900

Λίγα λόγια: Η νέα -beta- ιστοσελίδα του Βορειοελλαδίτικου Αγγελιοφόρου είναι σαφέστατα ομορφότερη από την προηγούμενη κακοτεχνία που είχε, αλλά θέλει δουλειά ακόμη από τους διαχειριστές της όσο αφορά την εκμάθηση του νέου portal, μιας και πολλές φορές εμφανίζονται κενά θέματα ή κενές στοιχήσεις και μεγάλα, πολύ μεγάλα λευκά κενά... Παρά ταύτα βρίσκεται σε ψηλές θέσεις επισκεψιμότητας...

13. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - http://www.sofokleous10.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

63.122

346

3.192

Γερμανία

135

27.500

Λίγα λόγια: 1,2,... 5,6, ...9, 10 ολόκληρες διαφημίσεις (με μεγάλα banner κιόλας) στην πρώτη σελίδα, αλλά και σε κάθε σελίδα! Ψάχνεις να βρεις το θέμα που είναι για να το διαβάσεις! Βασικά το sofokleous10.gr πρέπει να ήταν κάποιο blog παλιότερα και ενοποιήθηκε με την εφημερίδα ... ή η εφημερίδα είχε το blog και το έκανε ένα με την ηλεκτρονική της μορφή. Πολλά «επιθετικά» θέματα και το ενοχλητικό της υπόθεσης;: Κάπου ψάρεψαν τα προσωπικά μας e-mails -πριν από ένα χρόνο περίπου- και λαμβάνουμε καθημερινά 2-3 «ενοχλητικά» e-mails παρόλη την προσπάθεια διαγραφής μας από την mail-list τους… Yell

14. ATHENS VOICE - http://www.athensvoice.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

65.412

517

6.803

Ελβετία, Βέλγιο

312

22.800

Λίγα λόγια: Λιτή, απλή και ευχάριστη ιστοσελίδα με πιο μεγάλη βάση στη θεματολογία του να δίνεται για την πόλη της Αθήνας αλλά και σε θέματα μόδας, τέχνης και πολιτισμού.

15. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - http://www1.rizospastis.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

65.565

435

7.889

Ολλανδία

728

311.000

Λίγα λόγια: Καθαρά αριστερή και κομμουνιστική πολιτική ιστοσελίδα με καθημερινή ενημέρωση, λιτό σχεδιασμό με λίγες (κλασσικές) πληροφορίες για φαρμακεία, νοσοκομεία κ.λπ. και με πολιτικά συμφέροντα του ΚΚΕ... Ενώ έχει αρκετές ιστοσελίδες με συνδέσμους του Ριζοσπάστη και αρκετά Google αποτελέσματα, μάλλον υπάρχει κάποιο το ταμπού επισκεψιμότητας και ενημέρωσης...Undecided

16. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - http://www.makthes.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

77.683

501

2.936

Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία

387

58.100

Λίγα λόγια: Η 2η Βορειοελλαδίτικη εφημερίδα της Θεσσαλονίκης με μία συμπαθητική λιτή ιστοσελίδα για την πολιτική, την οικονομία, τις τέχνες, τον αθλητισμός, νέα απ’ όλο τον κόσμο και με κάποια άρθρα-ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης. Αυτά.

17. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ - http://www.apogevmatini.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

85.619

592

4.386

Ταϊλάνδη, Αυστραλία

374

203.000

Λίγα λόγια: Από μία ιστορική εφημερίδα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο, όσον αφορά τη σχεδίαση. Μέσα σ’ένα μικρό χώρο (πάνω δεξιά) «μπουκώνονται» 4 διαφημίσεις και η κεντρική μπάρα πλοήγησης με τα «μπαλονάκια» να τρέχουν σε κάθε πέρασμα γίνεται πολύ κουραστική. Κατά τ’ άλλα η ποικιλομορφία των ειδήσεων είναι μεγάλη ... Η ενημέρωση της ιστοσελίδας δεν γίνεται καθημερινά και θα επιμείνουμε στον κακό σχεδιασμό...

18. ΙΣΟΤΙΜΙΑ - http://www.isotimia.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

96.110

526

-

Μεγάλη Βρετανία

261

28.100

Λίγα λόγια: Καλοστημένη και «καλοζυγισμένη» ιστοσελίδα με ωραίο συνδυασμό χρωμάτων, από μία καθαρά οικονομική ιστοσελίδα η οποία παρότι είναι εβδομαδιαία έχει καθημερινές ενημερώσεις.

19. ΚΕΡΔΟΣ - http://www.kerdos.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

109.857

684

-

-

294

151.000

Λίγα λόγια: Ακόμη μία οικονομική εφημερίδα με «πολύ κίνηση»... Νέα που «τρέχουν» από δω κι από ‘κει και 7-8 κινούμενες διαφημίσεις πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά σε κάθε προβολή σελίδας που ζαλίζουν στην κυριολεξία! Από την άλλη, πέρα από τα οικονομικά θέματα που είναι τα βασικά, έχει λίγα πολιτικά, λίγα πολιτισμού και λίγα ακόμη ...αθλητικά.

20. Η ΑΥΓΗ - http://www.avgi.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

115.595

689

-

-

426

859.000

Λίγα λόγια: Ενδιαφέρουσα και καλοστημένη ιστοσελίδα από μία «μικρή» εφημερίδα. Περιέχει άρθρα της έντυπης έκδοσης αλλά και άρθρα επικαιρότητας. Λίγο το κεραμιδί με το πορτοκαλί δεν ταιριάζουν, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε γι΄ αυτό... Wink

21. ΤΟ ΠΑΡΟΝ - http://www.paron.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

125.115

719

-

Γερμανία

265

26.100

Λίγα λόγια: Πολιτική ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας με μερική ποικίλη ύλη και τοπικά νέα του Πειραιά αλλά με μικρή πληθώρα άρθρων.

22. ΑΓΓΕΛΙΟΧΩΡΟΣ - http://www.aggelioxoros.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

164.825

1.107

-

Βουλγαρία

114

111.000

Λίγα λόγια: Ιστοσελίδα αγγελιών της Βόρειας Ελλάδας με ένα κάρο διαφημίσεις στην πρώτη σελίδα... Κάτι σαν την έντυπη έκδοση. Μέσα στις αγγελίες τα πράγματα είναι καλύτερα.

23. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - http://www.elkosmos.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

170.453

1.132

-

Η.Π.Α.

152

14.500

Λίγα λόγια: Η πρώτη ιστοσελίδα που συναντάμε να είναι φτιαγμένη από λογισμικό ανοιχτού κώδικα (Joomla). Μεγάλη ποικιλία θεμάτων πολιτικού και εθνικόφρων χαρακτήρα αλλά και online ανάγνωσης της ιστοσελίδας χωρίς να χρειαστεί να την κατεβάσεις σε PDF

24. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ - http://www.e-typos.com/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

197.207

1.100

6.298

-

32

212.000

Λίγα λόγια: Παρότι έχει μεγάλη κυκλοφορία στην έντυπη μορφή του, στην ηλεκτρονική δεν τα πάει και τόσο καλά... Λίγο μπουκωμένη η σελίδα με μία ματιά παρότι διαθέτει ποικιλομορφία ειδήσεων. Διαθέτει επίσης όλα τα ένθετα δωρεάν για κατέβασμα σε αρχείο PDF αν και η αναζήτηση τους είναι σαν αναζήτηση του Indiana JonesSealed

25. CITY PRESS - http://www.citypress.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

208.556

1.417

-

-

153

134.000

Λίγα λόγια: Καλοστημένη ιστοσελίδα με ποικιλομορφία θεμάτων. Πολλά θέματα και άρθρα μπορούν να χαρακτηριστούν βέβαια και ως SMS για τον μικρό όγκο λέξεων και προτάσεων που καταλαμβάνουν...

26. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ - http://www.adesmeytos.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

211.554

1.964

3.572

Ταϊλάνδη

269

48.500

Λίγα λόγια: Πολιτική ιστοσελίδα-κλώνος από την εφημερίδα του Ρίζου, με καθημερινές ενημερώσεις ... αλλά χαμηλή θέση στη λίστα των online επισκέψεων παρότι πουλάει αρκετά φύλλα...

27. REAL NEWS - http://realnews.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

230.297

1.312

-

-

74

5.260

Λίγα λόγια: Με πρώτη μούρη την καραμουτσουνάρα του Χατζηνικολάου ωσάν 22χρονο (από την υπερβολική photoshopιά) η «αληθινή εφημερίδα» κάνει αυτό που κάνει στις διαφημίσεις της τηλεόρασης: Διαφημίζει όλες τις προσφορές και δίνει τα ένθετα σε  PDF αρχείο (όχι ολόκληρα...) ... τονίζοντας την ως «αληθινή εφημερίδα»! Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως υπερβολικά ψηλή τη θέση στις online επισκέψεις, ακόμη και ως νούμερο 1.312 στην Ελλάδα...

28. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - http://www.topontiki.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

246.390

1.428

10.921

Βέλγιο

201

11.300

Λίγα λόγια: Ιστορική γνωστή σατυρική εφημερίδα η οποία παρότι κυκλοφορεί (πλέον) εβδομαδιαία στην ιστοσελίδα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση διατηρώντας σε πιο light ρυθμούς το σατυρικό χαρακτήρα με περισσότερο ενημερωτικό τρόπο.

29. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ - http://www.elora.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

261.220

2.151

-

-

108

23.300

Λίγα λόγια: Η 2η ιστοσελίδα που συναντούμε με ανοιχτό λογισμικό (Joomla). Καθαρά πολιτική και λίγο εθνικόφρων χωρίς κάποια τεράστια θεματολογία με την προσθήκη μερικών άρθρων ημερησίως.

30. ΚΕΦΑΛΑΙΟ - http://www.kefalaio.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

583.121

4.121

-

-

8

436

Λίγα λόγια: Η ψαλίδα κατατάξεων από την 30η θέση και μετά ανοίγει αρκετά και βλέπουμε το γιατί αρχικά από την ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας που απλά μας γράφει την ταυτότητα της εφημερίδας, έχει μία ροή ειδήσεων από το Capital.gr όπως και από το Business Week και μας δίνει το τεύχος της σε PDF

31. ΑΛΦΑ ΕΝΑ - http://www.alpha1.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

791.360

7.127

-

-

93

7.900

Λίγα λόγια: Εφημερίδα πολιτικών συμφερόντων του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. όπου στην ιστοσελίδα δίδονται τα άρθρα της εφημερίδας σε PDF. Αυτά.

32. ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ - http://stokarfi.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

802.534

12.182

-

-

40

5.000

Λίγα λόγια: Η ιστοσελίδα της εφημερίδας του συγχωρεμένου Κακαουνάκη. Δεν προτείνεται ούτε για επίσκεψη, παρά μόνο αν θέλετε να πάρετε κάποια σελίδα της εφημερίδας σε PDF (αν τα καταφέρετε). Αφού ακόμα και η μπάρα πλοήγησης κρύβεται για να μην την δούμε...

33. Η ΕΠΟΧΗ - http://www.epohi.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

822.258

6.191

-

-

157

63.500

Λίγα λόγια: Κομμουνιστική εφημερίδα που «τρέχει» όποτε θυμάται ή μπορεί... και πιο λιτή δεν θα μπορούσε να γίνει. Στημένη από ανοιχτό λογισμικό (Joomla) έχει μόνο μία μπάρα πλοήγησης, καμιά 10αριά άρθρα και ένα ημερολόγιο άνευ λόγου και ουσίας...

34. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ - http://www.ekirikas.com/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

870.750

17.246

-

Η.Π.Α.

30

9.090

Λίγα λόγια: Ιστορική ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα εκ της οποίας στην ιστοσελίδα ενώ διαβάζονται οι τίτλοι των άρθρων, ολόκληρα τα άρθρα διαβάζονται μόνο από μέλη. Ειδήσεις για την ομογένεια, αγγλική έκδοση ... αλλά και η πρώτη ιστοσελίδα εφημερίδας που βλέπουμε να αναγράφει κηδείες, μνημόσυνα, νεκρολογίες, γάμους, βαφτίσεις κ.λπ.! Tongue out

35. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - http://www.xrimatistirio.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

1.036.496

13.231

-

Η.Π.Α.

22

45.900

Λίγα λόγια: Ημερήσια οικονομική εφημερίδα με ημερήσια θεματολογία και στην ιστοσελίδα με αποκλειστικά οικονομικά θέματα προσθέτοντας και λίγο υγεία-επιστήμη-αθλητικά... Sealed Δεν έχει κάτι το κακό σε σχέση με μερικές ψιλοάθλιες ιστοσελίδες που είδαμε παραπάνω για να βρίσκεται στην 35η θέση ...

36. PRESS TIME - http://www.press-time.com/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

1.076.174

8.274

-

-

37

28.500

Λίγα λόγια: Αν εξαιρέσουμε κάποια προβληματάκια κωδικοποίησης τύπου «», λίγο το γιγάντιο λογότυπο, λίγο τις μακροσκελής κατηγορίες άρθρων που κάναμε 37 page-down για να πάμε στο τέλος, λίγο τα μπερδεμένα χρώματα καφέ-κόκκινο-μοβ ... δεν μένει κάτι για να προτείνουμε για την ανάγνωσή της! Εκτός κι αν βρείτε κάνα καλό άρθρο ... αν βρείτε τρόπο για να το ψάξετε... Yell

37. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ - http://www.kte.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

1.290.000

8.401

-

-

26

3.520

Λίγα λόγια: Μας κόλλησε 3 διαφορετικούς browser για τα δοκιμάσουμε να δούμε κάτι από την εφημερίδα και τελικά δεν το καταφέραμε...Yell Παρόλο πουλάει αρκετά φύλλα ως εφημερίδα, κάτι πρέπει να κάνουν και με την ιστοσελίδα... Αλλιώς μακριά...

38. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 - http://www.paraskevi13.com/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

1.399.003

11.511

-

-

17

6.360

Λίγα λόγια: Απ’ ότι βλέπουμε το 13 αφαιρέθηκε από το λογότυπο γιατί μάλλον χάνονται προληπτικοί αναγνώστες... Η ιστοσελίδα δεν είναι κακή αλλά σε πολλές κατηγορίες ειδήσεων υπάρχει ένα άρθρο την εβδομάδα... Ασχολείται με την πολιτική, το χρήμα και το lifestyle

39. METRO - http://www.metrogreece.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

1.936.627

16.078

-

-

61

2.980

Λίγα λόγια: Κάποιοι μάλλον την παράτησαν την ιστοσελίδα, μιας και έχει να μπει άρθρο από τον Οκτώβρη του ’09... Επόμενος...

40. Η ΧΩΡΑ - http://www.hora.com.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

2.354.967

32.645

-

-

41

7.460

Λίγα λόγια: Εδώ πάλι, έχουμε πρόβλημα με τους «Απάτσι»... Πρέπει να κατέλαβαν τα γραφεία μάλλον... Cool

41. ΑΥΡΙΑΝΗ - http://www.avriani.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

2.489.166

21.185

-

-

48

873

Λίγα λόγια: Ιστορική «ανεξάρτητη» πολιτική εφημερίδα ...του ΠαΣοΚ, έχει μία ιστοσελίδα που μας δείχνει μία εικόνα από το πρωτοσέλιδο της τελευταίας έντυπης κυκλοφορίας. Αυτά... Επόμενος...

42. METROPOLIS - http://www.metropolisnews.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

2.689.236

22.660

-

-

10

2.990

Λίγα λόγια: Αθηναϊκή -κατά κύριο λόγο- με ποικίλη θεματολογία και ποικίλη «χρωματολογία». Πιο πολύ θυμίζει ιστολόγιο παρά ιστοσελίδα εφημερίδας. Από την άλλη αδικείται στη θέση σε σχέση με τις παραπάνω λεγόμενες «ιστοσελίδες»...

43. ΠΡΙΝ - http://www.prin.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

3.738.452

30.937

-

-

103

12.700

Λίγα λόγια: Μία ακόμη κομουνιστική και λιτή του «θανατά» ιστοσελίδα δίνοντας μόνο τις σελίδες της έκδοσης -μεμονωμένα- σε PDF με τελευταίο τεύχος από τις 20 Δεκέμβρη... Επόμενος!

44. Η ΑΠΟΨΗ - http://www.iapopsi.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

4.780.827

37.920

-

-

9

1.460

Λίγα λόγια: Πολιτική & Αθλητική ενημέρωση από το Αιγάλεω της Αθήνας... PDF και ξερό ψωμί! Μήπως έπρεπε να μπει τελικά στις τοπικες εφημερίδες;...Undecided

45. ΕΣΤΙΑ - http://www.estianews.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

5.126.963

49.828

-

-

28

363

Λίγα λόγια: Under Construction εδώ και πολύύύ καιρό από την HOL

46. Η ΣΦΗΝΑ - http://www.isfina.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

5.890.064

-

-

-

3

237

Λίγα λόγια: Υπο κατασκευή και εδώ …

47. ΤΟ ΑΡΘΡΟ - http://www.toarthro.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

14.204.884

-

-

-

36

4.520

Λίγα λόγια: Έχει στηθεί ένα wordpress και έχει μείνει στο “Hello World”… Γειααα...

48. DEAL NEWS - http://www.dealnews.gr/

Παγκόσμια κατάταξη

Ελλάδα

Κύπρος

Άλλες χώρες επισκέψεων

Συνδεδεμένες ιστοσελίδες

Google αποτελέσματα

14.573.591

-

-

-

1

78

Λίγα λόγια: Δυο μανταλάκια και μια φυλλάδα που περιμένει να στεγνώσει, δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό...


WarningΔεν έχουν ιστοσελίδα οι εφημερίδες: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η ΑΞΙΑ, Η ΒΡΑΔΥΝΗ, AGRENDA, Η ΝΙΚΗ, Ο ΛΟΓΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΩ ΚΑΤΩ, FINANCIAL BOX, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΧΡΥΣΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΜΕΤΟΧΟΣ, FREE SUNDAY & INPRESS


Αυτές είναι λοιπόν οι 48 ιστοσελίδες από τις 66 εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας... Σκεφτήκαμε να σταματήσουμε κάπου στο Νο.30 γιατί αρχίσαμε να απελπιζόμαστε με αυτά που βλέπουμε ... αλλά είπαμε να τις παρακολουθήσουμε όλες μπας και κάποια εφημερίδα έχει δημιουργήσει νέα ιστοσελίδα που δεν πρόλαβε να ανέβει στις μεγαλύτερες θέσεις της κατάταξης... Μάταια όμως... Οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι κακές... άθλιες... προς παρακολούθηση και τα επίπεδα επισκεψιμότητας που έχουν είναι υπερεκτιμημένα από αυτό που αξίζουν! Αυτό που τις ανεβάζει είναι οι συνδεδεμένες με αυτές ιστοσελίδες που μετράει η Αλέξα. Δηλαδή η αναφορά της ιστοσελίδες με σύνδεσμο/διεύθυνση/link από άλλους διαδικτυακούς τόπους. Και μόνο σε ενημερωτικές λίστες να μπει απλά προς αναφορά, ανεβαίνει ένα κλικ ασχέτως αν δεν υπάρχει επισκεψιμότητα... Ακόμα και το άρθρο αυτό που γράφουμε θα δώσει +1 συνδεδεμένη ιστοσελίδα σε όλες τις εφημερίδες αναφοράς ηλεκτρονικής διεύθυνσης.Ελληνικές τοπικές εφημερίδεςΤοπικές και περιφερειακές εφημερίδες

Πιστέψτε μας, χαθήκαμε στην Ελλαδίτσα μας ψάχνοντας να βρούμε τις τοπικές εφημερίδες! Συλλέξαμε στοιχεία από την ελληνική Wikipedia (που χρειάζεται λίγο ανανέωση για το άρθρο των εφημερίδων), από το bestpress.gr που αναγράφει πολλά και πλούσια στοιχεία επικοινωνίας εφημερίδων απ’ όλη την Ελλάδα, από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και από το e-Πασιθέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκατοντάδες εφημερίδες!!! Κάθε νομός πρέπει να έχει 4 με 7 ημερήσιες εφημερίδες κατά μέσο όρο και 10 με 15 συνολικές φυλλάδες που κυκλοφορούν τοπικά και ελαφρώς περιφερειακά (15νθήμερες, μηνιαίες κ.λπ.)! Φοβόμαστε ότι μέσα σ’ ολόκληρο αυτό το μικρό χάος των φυλλάδων της ελληνικής επικράτειας μήπως και χάσαμε κάποια στοιχεία, και επιφυλασσόμαστε γι’ αυτό. Μερικές «μεγάλες» τοπικές εφημερίδες δεν έχουν καν ιστοσελίδα. Εδώ δεν έχουν οι πανελλαδικής κυκλοφορίας ... στις τοπικές θα κολλήσουμε; Laughing Συνολικά, συλλέξαμε και αναλύσαμε περίπου 200 ιστοσελίδες από τοπικές εφημερίδες.

Θα σας παρουσιάσουμε τον πίνακα με τις 100 πρώτες ιστοσελίδες απ’ όλη την Ελλάδα βάσει της παγκόσμιας κατάταξης που εμφανίζονται στα στατιστικά της Αλέξας. Στον πίνακα καταγράφονται επίσης και η ελληνική κατάταξη, οι συνδεδεμένες ιστοσελίδες (όπως έχουν καταγραφεί από την Αλέξα), οι επιπλέον χώρες επισκεψιμότητας (αν υπάρχουν) και τα Google αποτελέσματα με τη μορφή αναζήτησης “rodiaki.gr”. (Όλα τα στατιστικά καταγράφηκαν την 15η Μαρτίου 2010).

Στατιστικά πωλήσεων από τις τοπικές εφημερίδες δεν έχουμε αλλά εν μέρει -το πόσο δημοφιλής είναι- αντικατοπτρίζονται -πιστεύουμε- από την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων τους, όπως είδαμε και στις πανελλαδικής και ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες...

(Μέσα στις παρενθέσεις -σε αυτές μόνο που η επωνυμία τους δεν δηλώνει και το τόπο καταγωγής τους- αναγράφονται οι πόλεις ή οι νομοί κυκλοφορίας τους)

Α/Α

Οι Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Ε Σ  και οι

Ι Σ Τ Ο Σ Ε Λ Ι Δ Ε Σ  τους

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

GOOGLE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

140.136

504

94

Κύπρος, Η.Π.Α.

76.500

2

ΠΑΤΡΙΣ (Ηράκλειο)

146.471

1.427

249

Κύπρος, Μεγ. Βρετανία, Καναδάς

57.400

3

Ο ΧΡΟΝΟΣ (Κομοτηνή)

159.063

1.328

237

Κύπρος, Γερμανία

49.000

4

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Λάρισα)

184.577

1.165

195

Γερμανία

21.400

5

Η ΕΡΕΥΝΑ (Τρίκαλα)

192.766

1.283

62

-

5.800.000

6

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

206.895

1.473

157

Κύπρος

346.000

7

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Ιωάννινα)

236.817

1.553

47

-

9.020

8

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (Ρόδος)

263.263

2.460

158

-

23.600

9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

273.770

1.870

40

-

51.400

10

Η ΤΟΛΜΗ (Κρήτη)

323.024

2.837

53

Κύπρος

168.000

11

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Βόλος)

371.792

2.560

114

-

58.300

12

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (Ιωάννινα)

392.714

2.595

30

-

20.900

13

ATTICA

394.740

2.392

3

-

5.270

14

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

413.732

2.200

9

-

11.600

15

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Καλαμάτα)

426.375

3.031

85

-

7.880

16

ATHENS NEWS

431.710

4.424

526

Τουρκία

42.800

17

ΕΒΔΟΜΗ (Καβάλα)

444.297

3.332

64

-

21.900

18

ΠΑΤΡΙΣ (Πύργος)

477.997

3.580

62

-

27.500

19

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ (Καρδίτσα)

487.210

8.606

16

Γερμανία

9.000

20

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ (Ιωάννινα)

503.762

4.131

59

Βέλγιο

17.100

21

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

531.051

4.240

23

-

16.500

22

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Πάτρα)

552.105

6.139

97

-

54.100

23

Η ΑΛΗΘΕΙΑ (Καρδίτσα)

553.928

13.756

15

Γερμανία

1.270

24

ΗΜΕΡΑ TΣH ZΑΚΥΘΟΣ (Ζάκυνθος)

565.424

5.204

66

-

16.000

25

ΕΜΠΡΟΣ (Μυτιλήνη)

604.679

4.526

104

-

175.000

26

ΝΕΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ (Χανιά)

615.840

4.464

33

-

6.310

27

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (Μυτιλήνη)

618.186

5.417

33

-

3.430

28

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ

625.265

4.809

24

-

7.420

29

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

634.128

5.291

12

-

13.300

30

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

652.671

4.969

26

-

4.190

31

ΛΑΟΣ (Βέροια)

656.833

4.573

79

-

50.800

32

Η ΑΛΗΘΕΙΑ (Χίος)

657.870

5.023

96

-

13.200

33

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Κέρκυρα)

673.702

4.649

33

-

35.900

34

Η ΓΝΩΜΗ (Αλεξανδρούπολη)

689.225

5.344

41

-

359.000

35

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

791.041

3.424

51

-

1.610

36

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

795.888

6.178

24

-

15.500

37

ΠΡΟΟΔΟΣ (Ρόδος)

799.219

4.980

55

-

2.720

38

ΑΙΧΜΗ (Μεσολόγγι)

804.032

6.734

38

-

93.500

39

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

825.750

8.449

35

Κύπρος

20.600

40

ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΕΠΤΑ (Κατερίνη)

903.670

8.500

26

-

12.800

41

ΘΑΡΡΟΣ (Καλαμάτα)

1.029.916

7.957

47

-

4.630

42

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ (Ιωάννινα)

1.041.806

8.856

46

-

4.540

43

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Ιωάννινα)

1.063.721

8.462

27

-

6.990

44

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ (Κατερίνη)

1.101.236

11.843

7

-

72.500

45

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ (Καβάλα)

1.111.616

18.934

34

-

8.860

46

ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ

1.125.835

14.908

20

-

24.100

47

ΠΡΩΤΗ (Πύργος)

1.148.761

9.260

33

-

6.100

48

ΘΡΑΚΗ (Ξάνθη)

1.154.541

16.768

14

-

6.460

49

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

1.236.187

13.718

64

-

12.200

50

ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ (Μυτιλήνη)

1.250.961

9.134

64

-

25.000

51

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (Κομοτηνή)

1.353.073

13.231

83

-

583.000

52

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Βόλος)

1.355.043

60.170

94

Γερμανία

19.100

53

ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ (Ν. Φωκίδας)

1.397.025

14.783

-

-

2.220

54

ΚΟΖΑΝΗ

1.454.711

13.264

18

-

1.680

55

UNIVERSITY PRESS (Ν. Αττικής)

1.477.685

11.374

10

-

367

56

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝ (Δράμα)

1.490.300

47.327

13

-

476.000

57

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ (Κομοτηνή)

1.490.391

15.877

44

-

5.790

58

Η ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

1.538.114

21.810

11

-

5.040

59

ΕΒΔΟΜΗ (Ν. Αττικής)

1.581.952

19.268

13

-

63.000

60

ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

1.628.123

48.612

6

Κύπρος

2.030

61

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ (Τρίκαλα)

1.659.240

37.369

16

-

8.450

62

ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ (Βόλος)

1.673.163

25.650

48

-

8.970

63

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ (Ηράκλειο)

1.726.330

46.665

30

-

1.830

64

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

1.733.572

10.075

26

-

82.600

65

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΡΩΙΝΗ (Κιλκίς)

1.778.940

21.479

29

-

17.300

66

Η ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ (Πάτρα)

1.812.632

18.714

14

-

578

67

EPIRUS PRESS (Ιωάννινα)

1.822.545

9.040

10

-

18.200

68

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (Αίγιο)

1.901.409

28.059

45

-

20.700

69

ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ (Ν. Μεσσηνίας)

1.985.196

23.568

23

-

10.300

70

ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ (Χίος)

2.008.782

32.538

13

-

2.280

71

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

2.022.589

25.258

9

-

2.490

72

ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Βέροια)

2.038.841

18.282

70

-

40.700

73

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2.151.530

15.525

10

-

4.460

74

ΠΥΞΙΔΑ (Χανιά)

2.166.502

13.224

63

-

11.800

75

ΕΡΜΗΣ (Ζάκυνθος)

2.173.048

20.878

16

-

3.430

76

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Ν. Μεσσηνίας)

2.204.287

15.985

17

-

4.270

77

ΣΗΜΕΡΙΝΗ (Πάτρα)

2.327.525

18.701

41

-

4.300

78

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ (Κοζάνη)

2.355.276

33.875

16

-

6.910

79

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Αγρίνιο)

2.369.497

17.355

25

-

36.700

80

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ (Βοιωτία)

2.395.940

48.163

17

-

22.500

81

ΑΚΡΙΤΑΣ (Ξάνθη)

2.400.816

27.366

35

-

9.940

82

LASITHI NEWS (Άγιος Νικόλαος)

2.405.021

15.620

11

-

21.700

83

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

2.416.238

15.971

7

-

41.300

84

ΗΧΩ (Δράμα)

2.420.898

-

113

-

10.500

85

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ (Πτολεμαΐδα)

2.439.203

20.389

26

-

53.500

86

Η ΠΑΤΡΙΔΑ (Κομοτηνή)

2.454.964

42.813

15

-

4.480

87

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ (Ηράκλειο)

2.488.308

23.296

19

Τσεχία

4.120

88

ΠΟΛΙΤΗΣ (Χίος)

2.573.729

21.122

44

-

10.500

89

ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (Χανιά)

2.601.124

29.524

32

-

12.300

90

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ (Θεσσαλονίκη)

2.707.590

25.682

25

-

12.200

91

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (Χίος)

2.756.983

25.455

52

-

30.300

92

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ (Σέρρες)

2.845.907

50.448

36

-

9.530

93

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Κως)

2.902.967

32.303

7

-

8.900

94

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ (Ν. Αιτωλοακαρνανίας)

2.913.650

20.114

23

-

18.000

95

ΣΗΜΕΡΙΝΗ (Σέρρες)

3.039.825

24.443

19

-

204.000

96

ΔΙΑΒΗΜΑ (Ν. Βοιωτίας)

3.062.604

-

13

-

23.800

97

Η ΔΡΑΣΙΣ (Ν. Δωδεκανήσου)

3.156.901

21.564

7

-

3.010

98

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ (Λάρισα)

3.286.718

-

11

-

2.130

99

ΗΜΕΡΑ (Πάτρα)

3.401.562

-

51

-

11.700

100

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

3.448.065

-

16

-

11.700

 • No.1 στις τοπικές εφημερίδες «Η Ροδιακή» (και στην Παγκόσμια αλλά και στην Ελληνική κατάταξη) στο μοναδικό και υψηλότερο νούμερο κάτω του 1.000 για Ελλάδα (Νο.504), με μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα (αντάξια των πανελλαδικών) με πανελλαδική ειδησεογραφία, τοπικά νέα των Δωδεκανήσων, αλλά και ποικίλης ύλης.

 • Στο ίδιο περίπου μοτίβο κινούνται και οι υπόλοιπες 5-6 ιστοσελίδες της πρώτης δεκάδας που όλες τους έχουν καθημερινή ενημέρωση και ανανέωση.

 • Όσο φτάνουμε στα χαμηλότερα νούμερα -προς το 100- τα πράγματα δεν γίνονται τόσο άθλια όσο αυτά των εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας, αλλά οι ιστοσελίδες γίνονται πιο απλές και πολλές από αυτές λειτουργούν με τοπικά νέα και μόνο. Εννοείται ότι αναλογικά και βάσει πληθυσμού ανά τόπο, βρίσκονται και στην ανωτέρω κατάταξη...

 • Τα 5.800.000 αποτελέσματα Google για την εφημερίδα των Τρικάλων «Η Έρευνα», μην σας τρομάζουν... Είναι επειδή είναι πιασάρικο το όνομα...Wink Όπως το ίδιο συμβαίνει και με μερικές άλλες εφημερίδες που έχουν αυξημένα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google λόγω ονόματος…Ελληνικές αθλητικές εφημερίδεςΑθλητικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας

Τελευταίο μέρος της έρευνας και αναζήτησής είναι οι αθλητικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Το αναγράφουμε ως «ευρείας» και όχι ως «Πανελλήνιες» καθώς μερικές από αυτές κυκλοφορούν περιφερειακά (όπως οι Αθηναϊκές και οι Θεσσαλονικιές...), σε περιφέρειες τύπου Βορείου και Νοτίου Ελλάδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ 28 αθλητικές εφημερίδες μπήκαν στην αναζήτησή μας χωρίς να υπολογίζουμε τις τοπικές κυκλοφορίες, μερικές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και μερικές αποκλειστικών αθλημάτων... αν και κατά κύριο λόγο οι ελληνικές αθλητικές εφημερίδες ασχολούνται πιο πολύ με το ποδόσφαιρο σε σχέση πάντα με άλλα αθλήματα. Συμπεριλάβαμε όμως στη λίστα και μερικές εφημερίδων στοιχημάτων που πέραν των στοιχημάτων για αγώνες και αθλήματα δημιουργείται αυτόματα ενημέρωση και γι’ αυτά...Smile

Από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών βρήκαμε μερικά στοιχεία πωλήσεων  για το έτος 2009 (όπως αυτά των ενημερωτικών εφημερίδων) μόλις για 12 εφημερίδες. Δείτε τις κυκλοφορίες τους:

Πωλήσεις ελληνικών αθλητικών εφημερίδων

 • Πρώτη και με διαφορά απ’ ότι φαίνεται η εφημερίδα «SportDay» και ακολουθούν με μικρή διαφορά μεταξύ τους οι εφημερίδες «Πρωταθλητής», «Το Φως των Σπορ» και «Goal News». Και τα πωλημένα φύλλα, ουκ ολίγα! Τα μισά τουλάχιστον από τις μεγάλες εφημερίδες ενημέρωσης και ποικίλης ύλης...

Περαιτέρω ανάλυση για τις πωλήσεις δεν θα κάνουμε αλλά θα περάσουμε στην λίστα με τις ιστοσελίδες των εφημερίδων. Από τις 28 εφημερίδες μόλις οι 15 από αυτές (σχεδόν οι μισές) έχουν ιστοσελίδα...

Σας παρουσιάσουμε τον λίστα με τις 15 αυτές αθλητικές ιστοσελίδες (και πάλι) βάσει της παγκόσμιας κατάταξης που εμφανίζονται στα στατιστικά της Αλέξας. Στον πίνακα καταγράφονται επίσης και η ελληνική κατάταξη, οι συνδεδεμένες ιστοσελίδες (όπως έχουν καταγραφεί από την Αλέξα), οι επιπλέον χώρες επισκεψιμότητας (αν υπάρχουν) και τα Google αποτελέσματα με τη μορφή αναζήτησης “sentragoal.gr”. (Όλα τα στατιστικά καταγράφηκαν την 15η Μαρτίου 2010).

Α/Α

Οι  Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Ε Σ  και  οι

οι  Ι Σ Τ Ο Σ Ε Λ Ι Δ Ε Σ τους

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

GOOGLE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1

GOAL NEWS

13.729

79

77

Κύπρος, Βέλγιο, Αυστραλία

301.000

2

METROSPORT

18.425

108

161

Κύπρος, Βουλγαρία, Βέλγιο

22.500

3

ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

33.807

238

103

Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία

114.000

4

SPORTDAY

39.628

194

39

Μεγ. Βρετανία, Γερμανία

121.000

5

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

42.454

213

58

Σερβία

16.600

6

MATCH MONEY

54.960

381

73

Κύπρος, Αλβανία, Μεγ. Βρετανία

103.000

7

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

57.666

358

44

-

68.000

8

KING BET

76.579

385

21

Μάλτα

75.500

9

DERBY NEWS

354.672

2.569

7

-

10.800

10

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

358.273

2.514

63

Βέλγιο

10.600

11

ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

364.988

1.148

4

Ιταλία

10.500

12

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

549.722

5.467

13

-

2.060

13

1-2-Χ

1.355.301

14.363

30

-

4.810

14

Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ

2.186.407

13.354

64

-

3.320

15

Η ΠΡΑΣΙΝΗ

3.125.111

25.767

2

-

220

 • Απ’ ότι φαίνεται οι μισές από τις 15 ιστοσελίδες εφημερίδων έχουν υψηλή κατάταξη στην Ελλάδα και με αρκετές χώρες επισκεψιμότητας.

 • Στην πρώτη θέση και μέσα στην 100άδα της ελληνικής κατάταξης η 4η των πωλήσεων «Goal News» που τρέχει μέσα στη ιστοσελίδα σύμπραξης «Sentra Goal» ...και η 1η των πωλήσεων «Sport Day» στην 4η θέση των ιστοσελίδων. Στην 2η θέση, φλερτάροντας την ελληνική 100άδα, μία εφημερίδα εκ Θεσσαλονίκης, η «MetroSport».

 • Μεγάλες (σε κυκλοφορία) εφημερίδες όπως ο «Πρωταθλητής», «Το Φως των Σπορ» και «Η Γάτα» δεν έχουν καν ιστοσελίδα! Sealed


Συμπεράσματα / Σχόλια

 • Πέραν από τις πρώτες 5-10 θέσεις σε κάθε κατηγορία, ή από 5-10 επιλεγμένες ιστοσελίδες από εσάς, δεν αξίζει να παρακολουθείτε όλες τις ηλεκτρονικές φυλλάδες. Το άρθρο «Τεχνολογικό χάσμα και ελλειμματική ανάπτυξη» από το Βήμα Ιδεών που είχαμε αναρτήσει πριν από 2 μήνες περίπου είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που επικρατεί στο πιο κλασσικό μέσο ενημέρωσης και πληροφορίας στην Ελλάδα.

 • Η δύναμη της ενημέρωσης από ιστοσελίδες -αποκλειστικά-, από την ελεύθερη ενημέρωση μέσω ξένου τύπου/ιστοσελίδων που δεν γνωρίζει όρια και περιορισμούς στο ίντερνετ ...αλλά και μέσω ιστολογιών (blogs) έχει δυναμώσει πολύ στο διαδικτυακό χώρο. Εφημερίδα όπως η Καθημερινή (για παράδειγμα) που πουλάει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια φύλλα και είναι κορυφαία στο χώρο της ενημέρωσης ... στο ίντερνετ εκτοπίζεται στην θέση 37 (στην ελληνική κατάταξη) ανάμεσα σε ξένες ιστοσελίδες, υπηρεσίες, κ.λπ. ... Θα μπορούσε κάλλιστα (κατά την γνώμη μου) να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά (όπως και οι υπόλοιπες εφημερίδες) αν είχε αναπτύξει περισσότερο την ιστοσελίδα της και υπηρεσίες σε χώρους ανταγωνιστικούς και πιο φιλικούς στο ίντερνετ... Αλλά, δεν...

 • Οι μισές εφημερίδες προσφέρουν την έντυπη μορφή τους και σε PDF. Πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες δεν σ’ αναγράφουν καν ότι είναι PDF το link της «έντυπης έκδοσης» που με δυσκολία ανακαλύπτεις, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι download manager ή κάποιο plugin/add-on για PDF για να μην κρασάρει ο browser σου (το χρόνιο πρόβλημα)!...  Οι άλλες μισές είτε δεν γνωρίζουν τι είναι το ηλεκτρονικό αρχείο PDF, είτε το δίνουν μόνο σε προνομιακά μέλη, είτε αγνοούν παντελώς την προσφορά της έντυπης έκδοσης...

 • Τη συμπάθεια μας κέρδισαν οι τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες που δείχνουν να έχουν πάρει πιο σοβαρά το θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας και τοπικής ενημέρωσης σε σχέση με τις εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια! Το άρθρο «Τοπικά νέα: Η νέα τάση περιεχομένου στο Διαδίκτυο» είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης...

 • Κατά τη γνώμη μας, πιστεύουμε ότι κυκλοφορούν υπερβολικά πολλές εφημερίδες στην Ελλάδα! Για παράδειγμα στο νομό Έβρου με πληθυσμό 150.000 κατοίκων υπάρχουν 4-5 καθημερινές τοπικές εφημερίδες, 10-15 εβδομαδιαίες/15νθήμερες, οι περιφερειακές, οι αθλητικές, οι κλαδικές και οι πανελλαδικές. Ποια εφημερίδα να πρωτοαγοράσει το 10-20% του λαού μέσα σε τέτοια πληθώρα εφημερίδων; Άντε να αγοράσει 2-3 για ποικίλη ενημέρωση... Με τις υπόλοιπες 30 τι γίνεται; «Γκρίνια» γίνεται... «δεν πουλάμε», «μας κατέστρεψε το ιντερνιέτ» κ.α. γλυκανάλατα! Πιστεύουμε ότι πολλές από τις εφημερίδες για να μην κλείσουν πρέπει να συγχωνευθούν μεταξύ τους. Να δυναμώσει η φωνή τους μέσα από πληθώρα δημοσιογράφων και να γίνει πιο έγκυρη η ενημέρωσή τους. Το πολύ, δεν είναι πάντα και καλό... Αλλά, αυτό είναι δικό τους θέμα...

 • Πολλά τεχνολογικά άρθρα των εφημερίδων είναι μεταφράσεις από ξένες εφημερίδες ή αναδημοσιεύσεις μεταξύ των εφημερίδων με άλλα λόγια, χωρίς πολλές φορές να γίνεται επαληθευσιμότητα και αξιολόγηση της αρχικής πηγής... Αυτή η διαδικασία συμβαίνει από όλες τις εφημερίδες. Εντάξει, το ξέρουμε ότι δεν έχουμε τεχνολογία στην Ελλάδα και «κλέβουμε» άρθρα από εφημερίδες ξένων χωρών που είναι τεχνολογικά αναπτυγμένες. Αλλά ο μεταφραστής που μεταφράζει πολιτικά άρθρα από τη New York Times για χάρη των στηλών της εφημερίδας, δεν μπορεί να μεταφράσει τεχνολογικά ειδικά άρθρα! Το αποτέλεσμα είναι, πολλές φορές, τα άρθρα αυτά να είναι ακαταλλαβίστικα! Ναι, εντάξει, ένα μεταφραστής κοστίζει λιγότερο από έναν πραγματικό δημοσιογράφο, αλλά λίγο τακτ κύριοι εκδότες για έγκυρη ενημέρωση! Προσλάβετε έναν -τεχνολογικό- blogger με αντίστοιχα λίγα χρήματα να σας κάνει αυτή τη δουλειά, να σας κατευθύνει κάπως που -πιθανότατα- είναι και γνώστης των πραγμάτων...

 • Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, ελάχιστες ιστοσελίδες τρέχουν χωρίς WWW! Όλες οι υπόλοιπες θέλουν υποχρεωτικά τα «απαρχαιωμένα» -πλέον- www για να τρέξουν... αλλιώς βγάζουν σφάλμα ...ότι δηλαδή δεν υπάρχει η συγκεκριμένη διεύθυνση!

 

Κατά καιρούς έχουμε προσθέσει μερικά άρθρα περί εφημερίδων στο OEM.gr. Μερικά από αυτά που προτείνουμε να διαβάσετε:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;