Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σε τούνελ κάτω από τις ελβετικές Αλπεις τοποθετήθηκε κιβώτιο που περιέχει πληροφορίες για το πώς μπορεί κάποιος να «ξεκλειδώσει» και να διαβάσει τα δεδομένα που υπάρχουν στα σημερινά ψηφιακά συστήματα αποθήκευσηςΘα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος μια ψηφιακή χρονοκάψουλα. Πρόκειται για ένα κιβώτιο που περιέχει όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για να «ξεκλειδώσει» και να διαβάσει τα δεδομένα και τις πληροφορίες που υπάρχουν στα σημερινά ψηφιακά συστήματα αποθήκευσης, όπως τα CD και τα DVD, το οποίο τοποθέτησαν επιστήμονες στην καρδιά των Αλπεων.

Η όλη ιδέα για τη δημιουργία του δεν γεννήθηκε υπό τον φόβο κάποιας μελλοντικής καταστροφής αλλά λόγω της ανησυχίας των επιστημόνων ότι οι επόμενες γενιές δεν θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με δεδομένα και πληροφορίες που θα βρίσκονται σε «απηρχαιωμένες» για εκείνες τεχνολογίες.

Τοποθέτησαν λοιπόν μέσα στο κιβώτιο οδηγίες χρήσεως για το πώς να «διαβάσει» κάποιος δεδομένα που βρίσκονται μέσα σε ένα CD, DVD ή σε άλλη συσκευή αποθήκευσης που χρησιμοποιείται σήμερα, οδηγίες που παραλληλίζονται με το «ψηφιακό μας γονιδίωμα». Με δεδομένο ότι σχεδόν όλες οι πληροφορίες και γνώσεις βρίσκονται πλέον σε ψηφιακή μορφή ελλοχεύει ο κίνδυνος αν δεν έχουν οι μελλοντικές γενιές τα κατάλληλα εργαλεία αποκωδικοποίησής της να παραμείνουν απροσπέλαστες και τελικά να χαθούν. Το κιβώτιο είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε το περιεχόμενό του να είναι απόλυτα ασφαλές από κάθε πιθανό κίνδυνο και τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο μέσα σε ένα δαιδαλώδες τούνελ κάτω από τις ελβετικές Αλπεις χωρίς να γίνει γνωστό το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται.

 

20/05/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;