( 0 ψήφοι )

«Το Dell Streak καλύπτει τον κενό χώρο ανάμεσα στα κινητά και τις ταμπλέτες με μεγαλύτερη οθόνη»Στις αρχές του καλοκαιριού η Dell λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά τον υπολογιστή ταμπλέτα Streak («Λωρίδα), με οθόνη αφής 5 ιντσών, και ετοιμάζεται να παρουσιάσει αργότερα νέα μοντέλα σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι το Streak θα είναι διαθέσιμο στη βρετανική αγορά από αρχές Ιουνίου και στις ΗΠΑ αργότερα το καλοκαίρι. Σύμφωνα όμως με το BBC, η νέα ταμπλέτα θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο ταυτόχρονα «σε όλη την Ευρώπη».

Οι τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν από το ντεμπούτο στη Βρετανία.

Το Streak είναι σημαντικά μικρότερο από το iPad της Apple και τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το οποίο μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν κυρίως σε κινητά τηλέφωνα.

«Το Dell Streak καλύπτει τον κενό χώρο ανάμεσα στα παραδοσιακά έξυπνα κινητά και τις ταμπλέτες με μεγαλύτερη οθόνη. Το μοναδικό του μέγεθος προσφέρει στον κόσμο νέους τρόπους να διασκεδάζει, να επικοινωνεί και να πλοηγείται» δήλωσε ο Ρον Γκάρικς, πρόεδρος του Dell Communication Solutions Group.

Η ταμπλέτα έχει πρόσβαση στην υπηρεσία πλοήγησης του Google Maps και στο online κατάστημα εφαρμογών Android Market. Στο μέλλον θα μπορεί πιθανώς να συνδεθεί στο νέο, αντίστοιχο κατάστημα Chrome Web Store που ετοιμάζει η Google, ως απάντηση στο επιτυχημένο AppStore της Apple. Η Dell έχει επίσης αναπτύξει λογισμικό για τη σύνδεση του Streak με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Ο browser της συσκευής προβάλλει τις ιστοσελίδες στο κανονικό τους μέγεθος.

Η συσκευή προσφέρει ακόμα δυνατότητες δικτύωσης μέσω Wi-Fi, Bluetooth και 3G. Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στο 1 GHz,  κάμερα με αυτόματη εστίαση και φλας στην πλαϊνή όψη, κάμερα για βιντεοκλήσεις στην μποστινή όψη και θύρα Micro SD για την επέκταση της ενσωματωμένης μνήμης των 2 GB.

Μετά την επιτυχία του iPad στην αμερικανική αγορά, ουσιαστικά όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών αναπτύσσουν υπολογιστές-ταμπλέτες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο η Dell θα λανσάρει ταμπλέτες και με μεγαλύτερες οθόνες 7 και 10 ιντσών.

 

25/05/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;