Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://engine.feed.gr/?catid=11429&imgid=11139536&srcid=420&type=11495Λίγες μέρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ, η αγορά κατακλύζεται από μοντέλα που βάζουν σε πειρασμό όσους αναζητούν μια αφορμή για να αλλάξουν τηλεόραση ή και να την πλαισιώσουν με ένα DVD recorder ή ένα home cinema

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις 11 Ιουνίου οπότε και ξεκινά η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010. Για έναν μήνα οι πολυάριθμοι φίλοι του ποδοσφαίρου θα βρίσκονται κολλημένοι στις τηλεοπτικές οθόνες παρακολουθώντας την προσπάθεια 32 εθνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η δική μας, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής σε μία από τις πλέον δημοφιλείς αθλητικές διοργανώσεις.

Και μπορεί η οικονομική κρίση να έχει κάνει αρκετούς καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, το Μουντιάλ ήταν, όμως, ανέκαθεν μία ευκαιρία ανανέωσης του απαραίτητου εξοπλισμού θέασης και, κυρίως, του τηλεοπτικού δέκτη, ο οποίος τις μέρες αυτές παίρνει κυριολεκτικά «φωτιά».

Το 3D είναι εδώ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν ήρθε η ώρα να αποκτήσουν μία τηλεόραση με δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε τρεις διαστάσεις. Οι 3D τηλεοράσεις έχουν πλέον φθάσει και στην ελληνική αγορά και οι επιλογές είναι αρκετές, δεδομένου ότι Samsung, LG, Panasonic και μέσα στις επόμενες ημέρες και η Sony, διαθέτουν προς πώληση μοντέλα ανάλογων δυνατοτήτων. Το κόστος απόκτησης ίσως να μην είναι ευκαταφρόνητο δεδομένου ότι ξεκινά από τις 2.000 ευρώ και τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι περίπου 300-400 ευρώ ακριβότερα από τις αντίστοιχων δυνατοτήτων 2D τηλεοράσεις.

Η εμπειρία παρακολούθησης ενός αγώνα ποδοσφαίρου σε τρεις διαστάσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακή, όμως, θα πρέπει κάποιος να διαθέτει δορυφορικό δέκτη και τη δυνατότητα λήψης των καναλιών που θα προβάλλουν ορισμένους αγώνες του Μουντιάλ σε 3D. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα. Σε περίπτωση που το λύσει, θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι τα περισσότερα μοντέλα έχουν ένα ή δύο ζευγάρια γυαλιά μέσα στο πακέτο, οπότε θα πρέπει να προμηθευτούν και άλλα ζευγάρια σε περίπτωση που θέλουν να δουν έναν αγώνα σε 3D με περισσότερους από έναν φίλους.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος δει το Μουντιάλ ως αφορμή απλώς για να αλλάξει την τηλεόραση του και θέλει μία συσκευή που να την έχει για αρκετά χρόνια, τότε ίσως θα πρέπει να ρίξει μία ματιά παραπάνω στις 3D τηλεοράσεις που υπάρχουν διαθέσιμες.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός
http://engine.feed.gr/?catid=11429&imgid=11139537&srcid=420&type=11104Ο... δωδέκατος παίκτης

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση του Μουντιάλ δεν απαιτείται μόνο μία καλή τηλεόραση. Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες συσκευές, όπως για παράδειγμα μία συσκευή εγγραφής προκειμένου να μπορεί κάποιος είτε να κρατήσει για πάντα μία αξιόλογη ποδοσφαιρική αναμέτρηση είτε για να «γράψει» έναν αγώνα που δεν προλαβαίνει να δει και να τον παρακολουθήσει αργότερα με την ησυχία του.

Η πιο απλή λύση είναι ένα DVD recorder, τα οποία υπάρχουν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, όμως, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και Blu-ray players χωρίς δυνατότητα εγγραφής σε Blu-ray μεν, αλλά με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο όπου μπορεί να γίνει η εγγραφή.

Βέβαια, εκτός από την τηλεόραση και τις συσκευές εγγραφής, το «μενού» της ολοκληρωμένης απόλαυσης ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου μπορεί να συμπληρωθεί και από ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου (home cinema) που θα σας βοηθήσει να ζήσετε την ατμόσφαιρα ενός αγώνα και να σας βάλει κυριολεκτικά μέσα στο παιχνίδι.

Τέλος, καλό θα ήταν η νέα τηλεόραση σας να διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Οσον αφορά το Μουντιάλ, θα προσφέρει τη δυνατότητα για αναζήτηση ζωντανών στατιστικών αλλά και πληροφοριών για παίκτες ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση.

Ιδανικός συνδυασμός τιμής και αξίας

LG 50PK550: Η προσιτή πενηντάρα
Για όσους αναζητούν μια μεγάλη τηλεόραση αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό, μία ενδιαφέρουσα πρόταση είναι η 50PK550 της LG Electronics. Η διαγώνιος φθάνει τις 50 ίντσες για τη συγκεκριμένη τηλεόραση τεχνολογίας plasma (full HD). Επιπλέον, διαθέτει ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη, Bluetooth και θύρα USB 2.0 και όλες τις εξόδους που απαιτεί μια σύγχρονη τηλεόραση.

Τιμή:1100 ευρώ
LG.com/gr

Samsung HTC-6930: Φέρνει το γήπεδο στο σαλόνι σας
Ισοι εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς μίας καλής τηλεόρασης θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι χρειάζονται και ένα μέσο αναπαραγωγής. Μία αρκετά πλήρης λύση έρχεται από τη Samsung και πρόκειται για το HTC-6930, ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου (home cinema) έτοιμο για αναπαραγωγή κάθε είδους περιεχομένου. Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει ήχο 7.1 και διαθέτει ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα κορυφαίο σύστημα home cinema σε μία σχετικά προσιτή τιμή.

Τιμή: 949 ευρώ
Samsung.gr

Philips 40PFL5605H: Υψηλή αισθητική
Ομορφος σχεδιασμός και υψηλή ποιότητα εικόνας σε μια προσιτή τηλεόραση, αν λάβουμε υπόψη κιόλας ότι η διαγώνιος φθάνει στις 46 ίντσες. Η Philips 46PFL5605H είναι μια 40άρα full HD, τεχνολογίας LED. Pροσφέρει απλοποιημένη ψηφιακή συνδεσιμότητα με 3 εισόδους HDMI και Easylink καθώς και θύρα USB. Φυσικά, υπάρχει και ενσωματωμένος δέκτης για λήψη ψηφιακού σήματος.

Τιμή: 849 ευρώ
Philips.gr

Για να μη χάσετε ούτε φάση: LG HR-500
Με σκληρό δίσκο 250 GB Προκειμένου να κάνετε εγγραφές αγώνων, μία αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί η νέα συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray δίσκων της LG. Και αυτό λόγω των επιπλέον χαρακτηριστικών που διαθέτει, κυριότερο από τα οποία είναι ο ενσωματωμένος σκληρός δίσκος των 250 GB που διαθέτει για εγγραφές. Επιπλέον, διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματα δίκτυα (WLAN), ψηφιακό τηλεοπτικό (DVB-T) με MPEG-4, αποκωδικοποιητή Dolby Digital Plus, ενώ υποστηρίζει την αναπαραγωγή σχεδόν όλων των υπάρχοντων formats αρχείων. Στα συν και η δυνατότητα σύνδεσης με το YouTube.

Τιμή: 495 ευρώ
LG.com/gr

Panasonic DMP-BDT300: Τρισδιάστατες εγγραφές
Σε περίπτωση που προτιμήσατε μία 3D τηλεόραση, καλό θα ήταν να αποκτήσετε και ένα 3D Blu-ray player ακόμη και αν δεν σας φανεί χρήσιμο για το Μουντιάλ. Μία τέτοια πρόταση έρχεται από την Panasonic και δεν είναι άλλο από το DMP-BDT300, το οποίο προσφέρει εξαιρετική γρήγορη εκκίνηση, ασύρματη σύνδεση σε τοπικό δίκτυο με τη χρήση του παρεχόμενου προσαρμογέα WiFi, ενώ διαθέτει ακόμη θύρες USΒ αλλά και καρτών SD.

Τιμή: 499 ευρώ
Panasonic.gr

Παίζουν μπάλα σε τρεις διαστάσεις

Sony Bravia LX900: Ερχεται πριν από τη σέντρα
Η κορυφαία 3D τηλεόραση από πλευράς Sony που θα είναι διαθέσιμη λίγο πριν από το Μουντιάλ είναι η LX900, η οποία έρχεται με ενσωματωμένη τη λειτουργία full high defintion 3D. Θα προσφέρεται σε μοντέλα των 40, 52 και 60 ιντσών, και διαθέτει, φυσικά, ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη και γενικότερα κορυφαία χαρακτηριστικά, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και ο όμορφος σχεδιασμός. Στα συν και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi σε online υπηρεσίες.

Τιμή: αναμένεται
Sony.gr

Sony Bravia HX900: Το βάρος στη λεπτομέρεια
Ετοιμη για 3D περιεχόμενο είναι και η Sony Bravia HX900. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει ομαλή ροή εικόνας στις γρήγορες σκηνές δράσης και μεγάλη λεπτομέρεια χάρη στο MotionFlow 200Hz Pro και το σύστημα Image Blur Reduction που διαθέτει. Θα είναι διαθέσιμη εντός των επόμενων ημερών στις 46 ίντσες.

Τιμή: αναμένεται
Sony.gr

Samsung C8000: 3D με το πάτημα ενός κουμπιού
Η συγκεκριμένη σειρά 3D τηλεοράσεων της Samsung διαθέτει μοντέλα που φθάνουν μέχρι τις 55 ίντσες και προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα σύνδεσης σε πολλές on line υπηρεσίες. Ακόμη, με το πάτημα ενός πλήκτρου, η Samsung «υπόσχεται» τη μετατροπή 2D περιεχομένου σε 3D. Επιπλέον, πρόκειται για τηλεοράσεις εξαιρετικά λεπτές σε πάχος, χαρακτηριστικό που ενδέχεται να βοηθήσει στην επιλογή, ενώ οι τιμές δεν είναι υπερβολικά υψηλές.

Τιμή: 3.200 ευρώ
Samsung.gr

Panasonic VT20: Σας βάζει... τα γυαλιά
Από τις κορυφαίες 3D τηλεοράσεις. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα στις 50 και 65 ίντσες, στο πακέτο των οποίων περιλαμβάνονται δύο ζευγάρια γυαλιά. Προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης με συγκεκριμένες υπηρεσίες του Διαδικτύου, όπως και το ενσωματωμένο Skype. Είναι τεχνολογίας plasma, ενώ υπάρχει και ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης.

Τιμή: 2.499
Panasonic.gr

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε την τελική επιλογή

Με δεδομένο ότι τις ημέρες αυτές αρκετοί είναι εκείνοι που ετοιμάζονται να αλλάξουν την τηλεόρασή τους προκειμένου να απολαύσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την ποδοσφαιρική πανδαισία που θα έρχεται στους δέκτες του από το νοτιότερο άκρο της αφρικανικής ηπείρου, είναι μία ευκαιρία να δούμε τι πρέπει να προσέξουν περισσότερο στην επιλογή τους.

Ποιότητα εικόνας
Στην απόλαυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα συμβάλλει δίχως καμία αμφιβολία και η ποιότητα της εικόνας. Οι τηλεοράσεις τεχνολογίας LED προσφέρουν βελτιωμένη ποιότητα και είναι μία επιλογή, αλλά κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί το επιπλέον κόστος. Προσοχή χρειάζεται στον ρυθμό ανανέωσης της εικόνας (refresh rate), ο οποίος στην παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει τη δική του σημασία.

Οι ίντσες
Οσο για τη διαγώνιο της τηλεόρασης, είναι σαφές ότι όσο πιο μεγάλη είναι τόσο και καλύτερη είναι η θέαση. Αλλά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο χώρος που θα τοποθετηθεί, όπως και αν το πορτοφόλι μας σηκώνει να αγοράσουμε μία 50άρα αντί για μία 40άρα τηλεόραση.

Ψηφιακό σήμα
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινισθεί αν τα παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδίδονται μόνο μέσα από τις αναλογικές συχνοτήτες της ΕΤ1 και της ΝΕΤ ή θα αξιοποιηθεί και η ψηφιακή πλατφόρμα και το Sport+ για παράλληλες μεταδόσεις. Αν πιστεύετε ότι η ποιότητα της εικόνας έχει τη δική της σημασία, προτιμήστε την ψηφιακή πλατφόρμα δεδομένου ότι η εικόνα της είναι πολύ καλύτερη. Σε περίπτωση πάντως που το Μουντιάλ είναι ένας λόγος για να αλλάξετε τηλεόραση, προτιμήστε μοντέλα με ενσωματωμένο τον ψηφιακό δέκτη MPEG 4 δεδομένου ότι οι εκπομπές της ψηφιακής τηλεόρασης επεκτείνονται σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς μετά το Ξυλόκαστρο και τη Θεσσαλονίκη έρχεται στις 16 Ιουνίου και η σειρά της Αττικής.

Ο παράγοντας "WAF"
Μπορεί το Μουντιάλ απευθύνεται μεν κατά κύριο λόγο σε ανδρικό κοινό, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να αγοράσει κάποιος οικογενειάρχης τηλεόραση θα πρέπει, να λάβει υπόψη του και τον γυναικείο παράγοντα. Οι όμορφες τηλεοράσεις και οι εξαιρετικά λεπτές συσκευές (π.χ. με τεχνολογία slim LED) έχουν υψηλό WAF (Wife Acceptance Factor ή σε ελεύθερη μετάφραση πόσο πολύ αρέσουν στη σύζυγο ή απλά η συζυγική συναίνεση), ένας παράγοντας που πλέον λαμβάνεται όλο και πιο σοβαρά υπόψη στην απόκτηση μίας καταναλωτικής ηλεκτρονικής συσκευής.

 

29/05/2010 - ethnos.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;