Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Other/UNITEK_SATA-USB_3.0_adapter_02.jpg http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Other/UNITEK_SATA-USB_3.0_adapter_03.jpg

Στο online κατάστημα Brando βγήκαν προς εορταστική πώληση -σε περιοερισμένο αριθμό- αντάπτορες της εταιρείας UNITEK, οι οποίοι μετατρέπουν τη συνδεσιμότητα ενός SSD (solid-state drive) ή SATA δίσκου σε USB 3.0/2.0 εξωτερικής χρήσης!

Ο μετατροπέας αυτός λειτουργεί μόνο σε δίσκους SATA που έχουν ταχύτητες τουλάχιστον 1,5 και 3 Gbit/s με χωρικότητα πάνω απο 2TB, ενώ δεν έχει αναφερθεί κατι παραπάνω για την λειτουργία SSD (μάλλον πιο πολύ καίει τους χρήστες SATA καθώς το κόστος αγοράς των SSD είναι ακόμη απαγορευτικό για τον κάθε χρήστη...). Οι διαστάσεις του είναι 69x40x12 χιλιοστά (όπως οι παραπάνω εικόνες) και το βάρος του μόλις 67 γραμμάρια.

Το κόστος αυτού είναι 48 δολάρια (περίπου €35) με δωρεάν τα διεθνή ταχυδρομικά έξοδα αποστολής (για λίγες μέρες από το Brando).

Κλείνοντας και πριν σας επηρεάσουμε αγοραστικά, να γνωρίζετε ότι η ταχύτητα των δίσκων δεν αυξάνεται με τη χρήση ενός USB αντάπτορα ... αν δεν μπορεί ο ίδιος ο δίσκος να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερες ταχύτητες... Αν και οι παραπάνω ταχύτητες 1,5 & 3 Gbit/s που θέλει για να δουλέψει είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερες από την USB2 σύνδεση αλλά παρεμφερή με την SuperSpeedUSB3.0 (3.2->4.8Gbit/s)...

 

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;