Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Office Excel WebappΜια εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του Office στις 15 Ιουνίου 2010, η Microsoft «ανεβάζει» τις διαδικτυακές εκδόσεις των εφαρμογών γραφείου στο "Σύννεφο". Οι "Office Web Apps" παρέχονται δωρεάν και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο η αγορά της έκδοσης desktop των εφαρμογών. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία των ανταγωνιστικών Google Docs, η Microsoft παρουσιάζει τη δική της εκδοχή της παροχής λογισμικού ως υπηρεσία (Software As A Service).

Οι Office Web Apps είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση office.live.com και αποτελούν μέρος των υπηρεσιών Live της Microsoft. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς το MS Office, φαίνεται ότι η φιλοσοφία της Microsoft είναι να προσθέσει μια επιπλέον δυνατότητα -της κοινής χρήσης εγγράφων μέσω Διαδικτύου, του λεγόμενου collaboration- σε όσους χρησιμοποιούν την δημοφιλή σουίτα στο desktop.

Το Word Web App επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει έγγραφα και να τα διατηρήσει στο «σύννεφο» (συγκεκριμένα στην διαδικτυακή «αποθήκη» Skydrive), δηλαδή στο Διαδίκτυο ώστε να είναι διαθέσιμα από οπουδήποτε. Η υπηρεσία επιτρέπει την δημιουργία και επεξεργασία εγγράφου, μερική μορφοποίηση του κειμένου όπως την δημιουργία τίτλων, συγκριτικά με την έκδοση desktop, την εισαγωγή φωτογραφιών και την δημιουργία πινάκων. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Google Docs το έγγραφο δεν αποθηκεύεται αυτόματα αλλά πρέπει προηγουμένως ο χρήστης να επιλέξει την αποθήκευσή του.

Στο Excel Web App είναι εφικτή η εισαγωγή δεδομένων και τύπων, δεν είναι όμως εφικτή η δημιουργία διαγραμμάτων ή άλλων γραφικών. Επιλεκτικό είναι επίσης το άνοιγμα λογιστικών φύλλων που εμπεριέχουν σχόλια, ή ορισμένα «αντικείμενα» (Objects).

Στο PowerPoint Web App μπορεί κανείς να δημιουργήσει παρουσιάσεις και να επεξεργαστεί τα κείμενα στα slide αλλά δεν μπορεί να επέμβει στα ένθετα γραφικά. Γενικότερα, οι επιλογές είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με την έκδοση desktop.

Τέλος, στις Web Apps του Office περιλαμβάνεται και το OneNote, μια εφαρμογή που επιτρέπει την συλλογή «σημειώσεων» και πληροφοριών από διαφορετικές πηγές -όπως από PDF ή ιστοσελίδες. Ωστόσο, στις διαδικτυακή εκδοχή του δεν υπάρχει η χρήσιμη αυτή δυνατότητα, είναι όμως εφικτή η εισαγωγή φωτογραφιών.

 

10/06/2010 - tech.in.gr με πηγή από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;