Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iphoneΑποδέχεται την ελαττωματική ένδειξη του σήματος στα τηλέφωνα iPhone η apple, τονίζοντας πως είναι υπερβολική ενώ την ίδια ώρα υπόσχεται να επιδιορθώσει το πρόβλημα, έπειτα από παράπονα καταναλωτών για την αποτελεσματικότητα της κεραίας του τηλεφώνου τους.

Από την εταιρεία υποστηρίζουν πως το πρόβλημα ξεκινάει από το 2007 που πρωτοκατασκευάστηκε η συσκευή. "Έπειτα από έρευνα, ανακαλύψαμε πως ο τύπος που υπολογίζει την ένταση του σήματος είναι τελείως λάθος" αναφέρει σε δελτίο τύπου η εταιρεία.

Οι καταναλωτές εξέφραζαν παράπονα για προβλήματα στο σήμα όταν κρατούσαν το κινητό με συγκεκριμένο τρόπο ή ότι το σήμα κατά καιρούς ξαφνικά "εξαφανιζόταν" χωρίς προφανή λόγο. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη πελάτες έχουν μηνύσει την εταιρεία, ενώ οι αντίπαλοι στην βιομηχανία των κινητών, χρησιμοποιούν το περιστατικό για να διαφημίσουν το πόσο καλό σήμα έχουν τα δικά τους τηλέφωνα.

Στο δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρεται πως οποιοδήποτε κινητό κρατηθεί με συγκεκριμένο τρόπο θα χάσει λίγο από το σήμα του και πως το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των iPhone αλλά υπάρχει και σε συσκευές άλλων εταιρειών.

"Όταν οι χρήστες παρατηρούν πτώση άνω της μιας βαθμίδας στο σήμα σε περιπτώσεις που κρατούν το κινητό με συγκεκριμένο τρόπο, πιθανότατα είναι σε περιοχή με χαμηλή ποιότητα σήματος αλλά δεν το ξέρουν γιατί από λάθος δείχνει μεγάλη ένταση σήματος το κινητό" προσθέτει η εταιρεία.

 

Πώς να πιάνετε το iPhone 4 για να... έχετε σήμα

Και πώς είπατε πως το κρατάμε το ρημάδι;

Υποθέτουμε πως όλο και κάτι θα έχετε ακούσει για τους «καλούς τρόπους»...

Ξέρετε τώρα, όταν κάθεστε στο τραπέζι να μη ρουφάτε τη σούπα, να μη βάζετε την πετσέτα στο λαιμό, να φροντίζετε να αφήσετε ένα μικρό περίσσευμα στο πιάτο για να μη σας πάρουν για λιμασμένο, όλα αυτά... Πλέον, το σαβουάρ βιβρ επεκτείνεται και στον τρόπο που κρατάει κανείς το κινητό του τηλέφωνο και στην αιχμή της πρωτοπορίας βρίσκεται (είμαστε βέβαιοι πως το μαντέψατε) η Apple.

Το περιστατικό έχει ως εξής. Κάτοχος του νέου iPhone 4 στέλνει μήνυμα στον Steve Jobs, το αφεντικό της Apple, και του παραπονιέται πως όταν κρατάει το τηλέφωνο καλύπτοντας την αριστερή κάτω γωνία με το χέρι της (πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αν μας ρωτήσετε) η λήψη του σήματος είναι εξαιρετικά κακή.

Σημειώνουμε πως το iPhone 4 διαθέτει ένα πλαίσιο από ατσάλι το οποίο λειτουργεί ως πομποδέκτης. Τι απάντησε ο Steve Jobs; «Αποφεύγετε να κρατάτε το τηλέφωνο με αυτό τον τρόπο» (!), θυμίζοντας το ανέκδοτο με τον ασθενή που πηγαίνει στο γιατρό παραπονούμενος πως νιώθει πόνους σε τρία μέρη και λαμβάνει την απάντηση, «Να μην ξαναπάτε σε αυτά τα μέρη».

Προσπερνούμε την αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Apple αλλά και την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της... Μένουμε, όμως, σε μία απορία: Οταν η εταιρεία σχεδίαζε τη νέα έκδοση του κινητού της τηλεφώνου δεν είχε αντιληφθεί πως υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία όταν κάποιος το κρατά μέσα στην παλάμη του; Μας φαίνεται αστείο να κρατάς ένα τηλέφωνο μόνο με το δείκτη και τον αντίχειρα που σχηματίζουν κάτι σαν δαγκάνα· αφήστε που αυτό θα δημιουργήσει σε έναν ανεξάρτητο παρατηρητή την εντύπωση πως το iPhone 4 είναι κάτι σιχαμένο. Αυτό μάλλον δεν το θέλει η Apple, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Στο μεταξύ, πάντως, οι ανταγωνιστές της Apple δεν χάνουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν εις βάρος της: Στις διαφημίσεις της για το κινητό τηλέφωνο Droix X, η Motorola διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι μπορούν «να κρατούν το τηλέφωνο όπως τους αρέσει»... Smile

 

Update:...Τελικά βρέθηκε τρόπος για να κρατάνε οι χρήστες το iPhone Smile

http://www.pcw.gr/files/Image/Articles/2010/July/iPhone-4-antenna-issues.jpg

 

02-05/07/2010 - enet.gr / tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;