Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το κολάζ της Αθήνας, όπως το δημιουργούν κάτοικοι και επισκέπτες«Αυτή είναι η Αθήνα» τιτλοφορείται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, ζωντανό, όμορφο αλλά και βαρύ site που έχει ως στόχο να παρακινήσει τους κατοίκους (μάλλον και τους επισκέπτες) της πρωτεύουσας να απαθανατίσουν γνωστά και άγνωστα σημεία της πόλης.

Μία πολύ ωραία δουλειά, που έκανε πρεμιέρα στο διαδίκτυο πριν από λίγες μόλις ημέρες και που μπορείτε να απολαύσετε στη διεύθυνση ThisIsAthens.org. Σε λίγες μόλις ημέρες η σελίδα είχε συγκεντρώσει και παρουσίαζε κάτι λιγότερο από 1.800 φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες βοηθούν να δει κανείς την Αθήνα από μια διαφορετική (και σαφώς λιγότερο γκρίζα) ματιά.

Είπαμε, όμως, να μη σταθούμε μόνο στο νέο site, αλλά να βρούμε ποιος έχει αναλάβει την υλοποίηση του εγχειρήματος. Στα τεχνικά βρίσκουμε τη γνωστή στα διαδικτυακά πράγματα της χώρας μας Atcom· ωραία ως εδώ. Στην κορυφή της σελίδας βρίσκουμε μία αναφορά που μας ενημερώνει πως το site είναι μία πρωτοβουλία του Breathtakingathens.com.

Πάμε μια βόλτα ώς τις σελίδες τους, όπου διαπιστώνουμε πως εδώ πια βρισκόμαστε στο «επίσημο site για τους επισκέπτες της Αθήνας», άρα μάλλον κάποια σχέση θα υπάρχει με το Δήμο της πρωτεύουσας, πράγμα αληθές, μιας και στο τέλος της πρώτης σελίδας του breathtakingathens.com βλέπουμε πως τα πάντα είναι διά χειρός της «Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας» και, δίπλα, βρίσκουμε το λογότυπο του Δήμου.

Πληροφορίες και μυστικά

Εξοχα, λες, εδώ ο επισκέπτης της πόλης θα μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να περιηγηθεί στην πρωτεύουσα και να ανακαλύψει τα μυστικά της, πολλά από τα οποία έχουν πια πάψει να είναι μυστικά χάρη στο εμάς-μας-άρεσε-thisisathens.

Πάμε στην ενότητα για τις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας; Πάμε, αλλά αν δεν έχετε έρθει ποτέ στην Αθήνα και ελπίζετε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές εδώ, την πατήσατε. Καμία αναφορά στα έργα κατά μήκος της γραμμής του ΗΣΑΠ που έχουν κάνει άνω-κάτω τα δρομολόγια.

Οι υπεύθυνοι της σελίδας δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως ο προαστιακός σιδηρόδρομος «συστεγάζεται» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πως το proastiakos.gr είναι «νεκρό» και όσον αφορά τα λεωφορεία, μαύρα μαντάτα.

Η γραμμή «400» που περνούσε από τα αξιοθέατα της Αθήνας δεν λειτουργεί από τις αρχές Ιουνίου, καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της πόλης· ωστόσο η σχετική ενότητα δεν έχει ενημερωθεί.

Απορίας άξιον, γιατί δεν κάνουν τον κόπο, τελικά, οι αρμόδιοι να κάνουν μία βόλτα μέχρι το oasa.gr, που μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο από αισθητικής πλευράς αλλά τις έρμες τις πληροφορίες φροντίζει να τις δίνει όσο το δυνατόν πιο επικαιροποιημένες. Αν νομίζετε πως γκρινιάζουμε χωρίς λόγο να μας το πείτε, αν συμφωνείτε μαζί μας, πάλι να μας το πείτε· πού ξέρετε μπορεί να ευαισθητοποιηθεί και κανένας πιο αρμόδιος...

 

03/07/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;