Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
htc greek android developers challengeΑριθμό συμμετοχών «πέρα από κάθε προσδοκία» συγκεντρώνει ο διαγωνισμός ανάπτυξης ελληνικών εφαρμογών Android που διοργανώνει η αναγνωρισμένη εταιρεία κινητών τηλεφώνων HTC και στην Ελλάδα: Μέσα σε έναν μόλις μήνα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 664 προγραμματιστές. Μάλιστα, η εταιρεία παρατείνει την περίοδο υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως την 1η Αυγούστου εντείνοντας τον συναγωνισμό.

Ο διαγωνισμός ονομάζεται GRANT, HTC Greek Android Developers Challenge και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή επί ένα περίπου μήνα και έως την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε οδήγησε την HTC στην απόφαση να παρατείνει την περίοδο υποβολής αιτήσεων συμμετοχής κατά ένα μήνα. Έως την 1η Αυγούστου 2010 περισσότεροι developer θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για τις καλύτερες εφαρμογές σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες: Ψυχαγωγία, Νέα και Καιρός, Brains & Puzzles και Αθλητικά. Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού στη διεύθυνση htccompetition.com, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής και στη συνέχεια γίνεται το upload των διαγωνιζόμενων εφαρμογών (έως 15/09/2010).

Με την κάθε εφαρμογή που καταθέτει ο διαγωνιζόμενος αξιολογείται ξεχωριστά για αυτή. Μεταξύ των διαγωνιζομένων έχουν το δικαίωμα να είναι ιδιώτες, ομάδες ιδιωτών, πανεπιστήμια, εταιρίες και ΜΜΕ και θα αξιολογηθούν φυσικά όλοι με τον ίδιο τρόπο.Για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους σε περιβάλλον κινητού τηλεφώνου, αρκεί να κατεβάσουν το Software Development Kit (SDK) απο τη διεύθυνση developer.android.com.

Η επιτροπή θα λάβει υπόψη της τα ακόλουθα στοιχεία για την επιλογή των 3 καλύτερων εφαρμογών από κάθε κατηγορία:
  • Την χρηστικότητα αλλά και την συνολική εμπειρία που θα προσφέρουν οι εφαρμογές των διαγωνιζομένων κατά τη δοκιμή και χρήση τους σε πραγματικό περιβάλλον.
  • Την αυθεντικότητα & την καινοτομία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχουν προηγουμένως δημοσιευθεί στην αγορά Αndroid.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προσφέρονται στην ελληνική γλώσσα (είτε είναι πολύγλωσσες με ελληνικά) και να είναι συμβατές με όλα τα κινητά HTC.

Σε κάθε κατηγορία θα βραβευτούν τρεις εφαρμογές: το βραβείο για όποια αναδειχτεί πρώτη έχει οριστεί στα 2.000 ευρώ, για την δεύτερη στα 1.300 ευρώ και στα 700 ευρώ για την τρίτη (έτσι θα αναδειχτούν έως 12 νικητές). Ωστόσο, κάθε προγραμματιστής μπορεί να διαγωνιστεί υποβάλλοντας έως τις 15 Σεπτεμβρίου περισσότερες από μια εφαρμογές σε μια ή περισσότερες κατηγορίες (από τα παραπάνω χρηματικά βραβεία παρακρατείται το ποσό της τάξης του 20%, σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις περί χρηματικών επάθλων).

Οι συμμετοχές του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από μια ομάδα έμπειρων καθηγητών και developers και συγκεκριμένα τους:
  • Νεκτάριος Κοζύρης, ΕΜΠ
  • Ιωάννης Σταμέλος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Ευάγγελος Δερματάς, Πανεπιστήμιο Πάτρας
  • Γρηγόρης Γιοβανώφ, ΑΙΤ
  • Κωνσταντίνος Πολυχρόνης, developer-android community

Σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρεία, «στόχος του διαγωνισμού είναι η ενημέρωση των νέων προγραμματιστών αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πλατφόρμα Android πλατφόρμα και η εμπλοκή τους με τις νέες τεχνολογίες. Μέσω αυτού δίνεται επίσης η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμπλακούν στη διαδικασία ανάπτυξης της αγοράς των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που βασίζονται στην τεχνολογία Android, εξελίσσοντας τα ενδιαφέροντά τους καθώς και την ίδια την αγορά των κινητών τηλεφώνων.»

Παρεμπιπτόντως, κυκλοφόρησε το Android 2.2 (Froyo): Δείτε τα Highlights της πλατφόρμας
...

 

02/07/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;