Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://www.vacation-anticipation.com/_img/hotel-online-marketing.jpg

Μία περιοχή που βγαίνει κερδισμένη επενδύοντας στις διαδικτυακές κρατήσεις διαμορφώνοντας τις τιμές ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση είναι ο προορισμός της Μαγνησίας. Μεγάλος αριθμός online κρατήσεων πραγματοποιείται στην περιοχή σε ξενοδοχεία που έχουν πρόσβαση στο internet αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης. Στα ξενοδοχεία που είτε διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα είτε συνεργάζονται με άλλους παρόχους στο Διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές κρατήσεις υπερβαίνουν σε ποσοστό το 60% ενώ πριν από τρία χρόνια δεν ξεπερνούσαν το 20%.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων μέσω internet γίνεται, πλέον, από Ελληνες κυρίως σε μικρές μονάδες της περιοχής που δεν συνεργάζονται με Τουριστικούς Οργανισμούς. Οι τουρίστες επωφελούνται όταν οι ξενοδόχοι επιχειρούν να καλύψουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κενά στις πληρότητες των δωματίων τους ρίχνοντας τις τιμές. Η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ανέλαβε, φέτος, την πρωτοβουλία μέσω της ιστοσελίδας της οι ξενοδόχοι να δημοσιοποιούν τις προσφορές τους για μεμονωμένους πελάτες. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Γρηγόρης Τάσσιος στην πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής 40 ξενοδοχεία-μέλη της όλων των κατηγοριών, ανακοινώνοντας τις τιμές τους οι οποίες είναι χαμηλότερες μεταξύ 15-20% σε σχέση με τις αντίστοιχες την ίδια περίοδο πέρυσι.

H Ενωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων δημιούργησε φέτος το πακέτο «Discover Olympia» (Ανακαλύψτε την Ολυμπία) το οποίο προσφέρει 40% έκπτωση σε όσους διανυκτερεύουν (από δύο και άνω διανυκτερεύσεις) στα ξενοδοχεία μέλη της Ενωσης. Οι τιμές για τα ξενοδοχεία των 2 αστέρων είναι 25 ευρώ ανά άτομο το δίκλινο με πρωινό και φθάνουν τα 40 ευρώ στα 4 αστέρων. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Βασίλης Τυλιγάδας, η προσφορά περιλαμβάνει, πρωινή άφιξη και αργή αναχώρηση (τα δωμάτια είναι διαθέσιμα μέχρι τις 3 μ.μ. –και όχι τις 12 μ.μ.- χωρίς επιπλέον επιβάρυνση), ενώ τα ξενοδοχεία 4 και 3 αστέρων προσφέρουν δωρεάν γεύμα στα παιδιά, με την αγορά ενός γεύματος από τον ενήλικα.

Φθηνότερες διακοπές μέσω Διαδικτύου και πρακτορείων
Τι να προσέξετε και πώς θα κλείσετε ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

Oι απευθείας κρατήσεις στα ξενοδοχεία, ειδικά την περίοδο του Αυγούστου, δεν αποτελούν την οικονομικότερη επιλογή στο πλαίσιο του προγραμματισμού των διακοπών.

Φέτος, ελέω οικονομικής κρίσης, αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε προσφορές και εκπτώσεις. Οι μεγάλες αλυσίδες δημοσιοποιούν και απευθείας τις προσφορές τους, όμως, η πλειοψηφία των ξενοδοχείων χρησιμοποιεί ως κανάλια ενοικίασης των δωματίων τους τα ταξιδιωτικά γραφεία και εξειδικευμένους διαδικτυακούς τόπους ηλεκτρονικών κρατήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν λείπουν και πρωτοβουλίες σε επίπεδο ενώσεων ξενοδόχων που τα ξενοδοχεία-μέλη τους παρέχουν συλλογικά εκπτώσεις.

Internet

Στις απευθείας κρατήσεις διά τηλεφώνου, στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί κανείς να πετύχει κατόπιν διαπραγμάτευσης ίδιες τιμές σε σχέση με αυτές που ήδη παρέχουν τα ταξιδιωτικά γραφεία ή εξειδικευμένοι διαδικτυακοί τόποι ηλεκτρονικών κρατήσεων. Aρα δεν είναι η προσφορότερη επιλογή για το κλείσιμο των διακοπών. Πάντως, όποιος μπαίνει στη διαδικασία της απευθείας κράτησης μπορεί να ζητάει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στην ίδια τιμή καλύτερες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα αναβάθμιση δωματίου με θέα στη θάλασσα, εφ' όσον υπάρχει διαθεσιμότητα στη μονάδα. Περισσότερες πιθανότητες να επιτευχθούν καλύτερες τιμές υπάρχουν με την επιλογή πακέτων που προσφέρουν τα κλασικά και online ταξιδιωτικά γραφεία. Οι ξενοδόχοι δίνουν σε καλύτερες τιμές (χονδρική) τα δωμάτιά τους σε ταξιδιωτικά γραφεία. Επίσης, σε τιμές χονδρικής δίνουν σε ξένους τουριστικούς οργανισμούς που προαγοράζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη σεζόν τα δωμάτια. Τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι ξένοι οργανισμοί στη συνέχεια τιμολογούν τα δωμάτια με βάση την τιμή που πήραν από τους ξενοδόχους, προσθέτοντας το κέρδος τους.

Εξειδικευμένοι διαδικτυακοί τόποι ηλεκτρονικών κρατήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν διαμορφώσει σε αρκετές περιπτώσεις νέες τιμές, ακόμη χαμηλότερες από αυτές που είχαν αρχικά δημοσιοποιήσει. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που εφ' όσον γίνει η κράτηση, διευκρινίζεται ότι είναι δεν είναι δυνατόν να επιστραφεί η χρέωση αν ακυρωθεί το δωμάτιο. Για παράδειγμα, τον τρέχοντα μήνα προσφέρεται μέσω διαδικτυακού τόπου ηλεκτρονικών κρατήσεων σε ξενοδοχεία χαμηλών κατηγοριών το δίκλινο δωμάτιο για 7 διανυκτερεύσεις σε γνωστή περιοχή της Κρήτης 294 ευρώ και αντίστοιχα σε δημοφιλή περιοχή της Ρόδου 298 ευρώ. Σε στούντιο για δύο άτομα στην Κέρκυρα η τιμή διαμορφώνεται στα 280 ευρώ και στην Κω στα 245 ευρώ. Σε υψηλότερων κατηγοριών ξενοδοχεία αυτήν την εποχή υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα δωματίων, τα οποία προσφέρονται σε τιμές κάτω των 100 ευρώ τη διανυκτέρευση.

Ταξιδιωτικά γραφεία

Τα κλασικά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ρίξει στην ελληνική αγορά μεγάλο αριθμό πακέτων υψηλών κατηγοριών μονάδων που διαθέτουν, μαζί με τη διαμονή, ημιδιατροφή ή all inclusive (όλα εντός τιμής) υπηρεσίες.

Πολλές φορές, τα πακέτα αυτά είναι ελκυστικότερα οικονομικά σε σχέση με την αγορά πακέτων που περιλαμβάνουν μόνο τη διαμονή και το πρωινό, άρα στο κόστος των διακοπών θα πρέπει να υπολογιστεί και η δαπάνη του φαγητού εκτός ξενοδοχείου.

 

10/07/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;