( 0 ψήφοι )

H Microsoft δίνει μεγάλη σημασία στις ταμπλέτες, δήλωσε ο Μπάλμερ (παλαιότερο στιγμιότυπο)Υπολογιστές-ταμπλέτες που τρέχουν Windows 7 θα παρουσιαστούν φέτος από τουλάχιστον 20 κατασκευαστές, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ στην τελευταία επίθεσή του κατά του επιτυχημένου iPad της Apple.

Όπως αναφέρει τη Δευτέρα το Reuters, οι Acer, Dell, Samsung, Toshiba, HP και Sony είναι μερικές από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Μπάλμερ.

«Τη φετινή χρονιά, μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που ετοιμάζουμε στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών είναι η δυναμική προώθηση των ταμπλετών με Windows 7. Είναι ένας πραγματικά σημαντικός τομέας για εμάς» είπε ο ίδιος σε συνέδριο συνεργατών της Microsoft που πραγματοποιείται στο Σιάτλ.

Το λογότυπο της Hewlett-Packard εμφανίστηκε μεν στη λίστα των κατασκευαστών που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, ωστόσο το αφεντικό της Microsoft απέφυγε να αναφερθεί στην επερχόμενη ταμπλέτα της HP που τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Palm (την οποία εξαγόρασε φέτος η HP), αντί για Windows.

Ο μεγάλος αντίπαλος της Microsoft σε αυτή τη νέα κατηγορία υπολογιστών είναι βέβαια το iPad της Apple, το οποίο έχει ήδη πετύχει δύο εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

12/07/2010 - tech.pathfinder.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;