Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ο Πολ Αλεν (κάτω δεξιά) σε μια ιστορική φωτογραφία με την ομάδα της Microsoft (ο Μπιλ Γκέιτς εμφανίζεται κάτω αριστερά)O συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Αλεν, δήλωσε ότι προτίθεται να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, που ανέρχεται σε 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε διάφορες φιλανθρωπίες και δωρεές!

Η δήλωση του Πολ Αλεν για τον τρόπο διάθεσης της περιουσίας του έγινε λίγες εβδομάδες αφότου ο συνεταίρος του, Μπιλ Γκέιτς και ο μεγαλο-επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, κάλεσαν τους άλλους δισεκατομμυριούχους να δεσμευτούν ότι θα διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους σε φιλανθρωπίες.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι οι φιλανθρωπικές προσπάθειές μου θα συνεχιστούν και μετά το τέλος της ζωής μου», δήλωσε ο Πολ Αλεν, ο οποίος μέχρι τώρα έχει ήδη δωρήσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε διάφορες φιλανθρωπίες.

«Έχω σχεδιάσει εδώ και αρκετά χρόνια ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου θα πάει σε φιλανθρωπίες, ώστε να συνεχιστεί το έργο του ιδρύματος και να χρηματοδοτηθεί η μη κερδοσκοπική επιστημονική έρευνα», αναφέρει ο 57χρονος Πολ Αλεν σε ανακοίνωσή του.

Ο Αλεν είναι ο 37ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία που εκτιμώνται στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το Νοέμβριο ο Άλεν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από λέμφωμα   (non-Hodgkin lymphoma) και άρχισε χημειοθεραπείες.

 

16/07/2010 - tech.in.gr με πληροφορίες ΑΠΕ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;