Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

FrontierVilleΜετά το FarmVille, η Zynga, η εταιρεία που ανέπτυξε ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει το FrontierVille. Αυτή τη φορά, οι νέοι αγρότες του Facebook καλούνται να σπείρουν και να θερίσουν οικογενειακώς στην Άγρια Δύση, να παντρευτούν και να μεγαλώσουν παιδιά. 

Στο FrontierVille ο παίκτης ελέγχει περισσότερους από έναν χαρακτήρες. Καλείται να δημιουργήσει, να επιλέξει σύζυγο και να αναθρέψει τα παιδιά τους σε «πραγματικές» συνθήκες: φυσικούς εχθρούς, μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και απαιτητικές καλλιέργειες. Εξαιρετική σημασία αποκτούν και οι σχέσεις των μελών κάθε οικογένειας.

Το παιχνίδι σας αφήνει σε γενικές γραμμές αρκετά ελεύθερους να κάνετε τις επιλογές σας. Μπορείτε να επιδοθείτε στην καλλιέργεια, την κτηνοτροφία, την τεκνοποίηση, την ολοκλήρωση συλλογών και άλλα, διαλέγοντας σε ποια από αυτές τις δραστηριότητες θα δώσετε προτεραιότητα. Τι άλλες επιλογές επιτρέπει; Το FrontierVille μπορεί να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο παιχνίδι της Zynga που επιτρέπει το γάμο ομοφυλοφίλων!: όταν έρθει η ώρα να γνωρίσετε το ταίρι σας επιλέγετε και το φύλο του/της!

Αυτή τη στιγμή το FrontierVille έχει 20 εκατομμύρια παίκτες εκ των οποίων τα 6 εκατομμύρια συνδέονται καθημερινά ενώ θεωρείται ήδη το 3ο πιο δημοφιλή παιχνίδι της εταιρίας μετά το Farmville και το Poker.

frontierville screenshot

Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα 230 εκατομμύρια χρήστες παίζουν τα παιχνίδια της Zynga στο Διαδίκτυο (μάλιστα μερικά από τα παιχνίδια της προστέθηκαν πρόσφατα στο Yahoo! και στο iPhone, ενώ είναι περισσότερο δημοφιλή σε Facebook και MySpace). Ανάμεσά τους τα FarmVille, Treasure Isle, Zynga Poker, Mafia Wars, YoVille, Café World, FishVille και PetVille.

Στις αρχές της χρονιάς η Zynga άρχισε να χάνει αρκετούς "παίκτες" από τα παιχνίδια της και εκατομμύρια από το Farmville. Έτσι δημιουργήθηκε πρώτα το Treasure Island και πριν από ένα μήνα δόθηκε στην δημοσιότητα και το FrontierVille στην προσπάθεια της εταιρείας να ξανακερδίσει τους χαμένους παίκτες της "φάρμας" μιας και υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες ως παιχνίδια και κατά κάποιο τρόπο το FrontierVille είναι μία αναβάθμιση της φάρμας... Πάντως κατά τη γνώμη μας, αν δεν αλλάξει σιγά-σιγα ύφος και στυλ η Zynga στα παιχνίδια της θα δει αρκετούς της παίκτες να βαριούνται σύντομα με το ίδια και τα ίδια! Ίσως γι' αυτό, έστω και στο FrontierVille, ο προγραμματισμός το παιχνιδιού έγινε υπό την επίβλεψη του Μπράιν Ρέινολντς, γνωστός από τα παιχνίδια Civilization & Rise of Nations, μπας και αλλάξει λίγο το κλασσικό μοτίβο της Zynga.

H εταιρεία έχει δημιουργήσει και το Zynga.org, έναν οργανισμό μέσω του οποίου οι παίκτες συνεισφέρουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και υπολογίζεται ότι περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 -1,5 εκατομμύριο δολάρια προσφέρθηκαν στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Αϊτή τον Ιανουάριο του 2010.

 

...με πληροφορίες από tech.in.gr, gamergreece.blogspot.com και techcrunch.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;