Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

apple iphone 4Η Apple προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά που της έχει προκαλέσει η προβληματική λήψη της κεραίας του νέου iPhone 4 και, πέρα από τις δωρεάν θήκες που προσφέρει για τη νέα συσκευή, ισχυρίστηκε ότι ουσιαστικά όλα τα έξυπνα κινητά υποφέρουν λίγο-πολύ από προβλήματα στο σήμα τους. Όμως η Samsung και η RIM (Blackberry) αντεπιτέθηκαν απαντώντας ότι καθόλου δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλώς η Apple προσπαθεί να βρει «συνενόχους».

Ο Στιβ Τζομπς ισχυρίστηκε ότι όλα τα έξυπνα τηλέφωνα εμφανίζουν πτώση του σήματός τους, όταν ο χρήστης τα κρατά με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά σε ανακοίνωσή της, η νοτιοκορεατική Samsung Electronics απάντησε ότι «με βάση την πολυετή εμπειρία μας στο σχεδιασμό υψηλής ποιότητας τηλεφώνων, τα κινητά Samsung χρησιμοποιούν μια τεχνολογία σχεδιασμού εσωτερικής αντένας που βελτιστοποιεί την ποιότητα της λήψης του σήματος με όποιον τρόπο και αν τα κρατά ο χρήστης».     

Στελέχη της Samsung πρόσθεσαν ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί σημαντικά παράπονα από πελάτες για την λήψη σήματος από το έξυπνο κινητό Omnia II της εταιρίας, κάτι που έχει ισχυριστεί η Apple.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, η καναδική εταιρία Research In Motion (RIM) του ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη, η οποία κατασκευάζει τα τηλέφωνα Blackberry, δήλωσε ότι είναι «απαράδεκτη η προσπάθεια της Apple να καταστήσει τη RIM μέρος του φιάσκου που η ίδια δημιούργησε».

«Οι ισχυρισμοί της Apple για τα προϊόντα της RIM είναι σκόπιμες προσπάθειες να διαστρεβλωθεί η κατανόηση του κοινού για το πρόβλημα σχεδιασμού της κεραίας και να εκτραπεί η προσοχή από τη δύσκολη κατάσταση της Apple», δήλωσαν από κοινού οι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι Μάικ Λαζαρίδης και Τζιμ Μπαλσίλι.

«Η RIM είναι παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό κεραιών και σχεδιάζει με επιτυχία εδώ και πάνω από 20 χρόνια πρωτοποριακά ασύρματα προϊόντα με αποτελεσματική απόδοση. Όλο αυτό τον χρόνο, η RIM έχει αποφύγει σχεδιασμούς όπως αυτός που η Apple χρησιμοποίησε στο iPhone 4 και αντίθετα έχει επιλέξει καινοτομική σχεδίαση που μειώνει τον κίνδυνο απόρριψης των κλήσεων, ειδικά σε περιοχές με χαμηλό σήμα», πρόσθεσαν και δεν παρέλειψαν να ειρωνευτούν την ειδική θήκη που δίνει ως λύση η Apple.
«Ένα είναι σίγουρο, οι πελάτες της RIM δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν μια θήκη για το έξυπνο κινητό τους Blackberry, προκειμένου να έχουν καλή λήψη σήματος».

Ο Τζομπς αναφέρθηκε και στην Nokia κατά τη συνέντευξη Τύπου: μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες στο Web με κινητά Nokia που έχουν αυτοκόλλητα στο πίσω μέρος με την ένδειξη "don't touch here" (μην ακουμπάτε εδώ). Η Nokia απαντά επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη που παρουσίασε κινητό με εσωτερική κεραία το 1998, ότι έχει επενδύσει χιλιάδες ώρες εργασίας στην συμπεριφορά των χρηστών κινητών και ότι δίνει προτεραιότητα στην καλή απόδοση της κεραίας έναντι του σχεδιασμού των συσκευών της. Παραδέχεται ότι η απόδοση μπορεί να επηρεαστεί από τον τρόπο με τον οποίο κρατά κανείς το κινητό του, και για αυτό τοποθετεί κεραίες και στο επάνω και στο κάτω μέρος, επιλέγοντας το πλέον κατάλληλο υλικό κ.λπ.

Η HTC απαντά έμμεσα στην παρουσίαση ενός HTC Eris ως ενδεικτικού για την ανάλογη απώλεια σήματος: τη στιγμη που η Apple δηλώνει ότι μόλις το 0,55% των πελατών της κάλεσαν την τεχνική υποστήριξη για προβλήματα λήψης, στην περίπτωση των εν λόγω δικών της κινητών το ποσοστό ήταν μόλις 0,016% (τουλάχιστον 34 φορές χαμηλότερο).

Μερικοί χρήστες του iPhone 4 (του οποίου η ασυνήθιστη αντένα βρίσκεται ενσωματωμένη σε ένα μεταλλικό περίβλημα γύρω από το τηλέφωνο) έχουν παραπονεθεί ότι χάνουν το σήμα, όταν καλύπτουν με το χέρι τους την κάτω αριστερή γωνία της συσκευής, μια κίνηση που έχει ήδη ονομαστεί χαρακτηριστικά «το άγγιγμα του θανάτου».

Η Apple, στο πλαίσιο της καμπάνιας περιορισμού της ζημιάς της, έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα (Apple.com/antenna) όπου δείχνει συγκριτικά τεστ της απόδοσης των κεραιών του iPhone 4, του Blackberry Bold 9700, του Samsung Omnia II και του HTC Droid Eris.

 

20/07/2010 - enet.gr - tech.in.gr 

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;