Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Διάφορες ιστοσελίδες με τις συνταγές τους μεταβάλλουν ακόμη και τον άσχετο με τη μαγειρική σε μικρό σεφ!

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=15366867&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

Και τώρα τι μαγειρεύουμε; Και πώς; Χιλιάδες άνθρωποι που ως χθες δεν πλησίαζαν στην κουζίνα έκαναν το βήμα μέσω ίντερνετ. Με το πάτημα ενός κουμπιού οι φωτογραφίες με τα λαχταριστά εδέσματα προκαλούν, οι απορίες λύνονται και οι αδέξιοι μάγειρες μεταβάλλονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε ενθουσιώδεις σεφ. Θέλει λίγη προσπάθεια και πολλή διάθεση. Ακόμη και με τα αποφάγια που έχουμε στο ψυγείο μας μπορούμε να δημιουργήσουμε τις πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές που μας προτείνουν οι ειδικοί αλλά και δεκάδες ερασιτέχνες πλην παθιασμένοι μάγειρες. «Πειραματίστηκα και τα κατάφερα. Τις συστήνω ανεπιφύλακτα» λέει η 20χρονη Αγγελική Νικολάου, φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, που έμαθε να μαγειρεύει σερφάροντας στις σχετικές ιστοσελίδες. Με την οικογένεια και την... κουζίνα της μαμάς πίσω στη Λαμία, η Αγγελική, που σπουδάζει στην Αθήνα, δεν είχε πολλές επιλογές. Αλλά ήθελε να τρέφεται όσο πιο σωστά γίνεται, έπρεπε κατά συνέπεια να μαγειρεύει. Το τι το βρίσκει στις αγαπημένες της ιστοσελίδες μαγειρικής.

«Εκεί καταφεύγω όταν έχω όρεξη να μαγειρέψω κάτι διαφορετικό, αλλά δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ιδέα,ούτε ξέρω το πώς.Καταφεύγω σε κυρίως πιάτα, όπως είναι τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι η ιταλική κουζίνα».

Οι ελληνικές ιστοσελίδες με έτοιμες συνταγές είναι πια εκατοντάδες. Πολλές από αυτές συνεργάζονται και με εξειδικευμένους σεφ. Αυτοί προτείνουν και οι αναγνώστες «εκτελούν».

Γευσιγνώστης, παραδοσιακός ή χορτοφάγος; Για όλους υπάρχει χώρος στο Διαδίκτυο. Το μενού είναι ποικίλο. Οι λιχουδιές ξεκινούν από σαλάτες, συνεχίζουν με ορεκτικά και κυρίως πιάτα και καταλήγουν σε όποιο επιδόρπιο τραβάει η όρεξή σου. Η βασικότερη καινο τομία και το σημείο που έλκει περισσότερο την προσοχή είναι τα φαγητά που είναι υγιεινά και παράλληλα οδηγούν στη διατήρηση ενός υγιούς και καλλίγραμμου σώματος. Συνταγές για καλή φυσική κατάσταση, χαμηλά λιπαρά και μέτρηση θερμίδων για κάθε ποσότητα που θα μπει στην κατσαρόλα.

Προσοχή! Εδώ μπορεί να ελλοχεύουν και κίνδυνοι. Κατ΄ αρχάς, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, είναι άλλο πράγμα η χαρά του φαγητού και άλλο οι δίαιτες, οι ειδικές διατροφές και η υγεία. Η αρμοδιότητα γι΄ αυτά δεν (πρέπει να) ανήκει στο Διαδίκτυο, παρά μόνο σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες και υπό την προϋπόθεση ότι οι χρήστες θα παραμείνουν στην ενημέρωση. Τα άλλα είναι δουλειά των ειδικών. Αλλωστε «αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τον καταναλωτή είναι η γεύση,και αυτό ψάχνει στο ίντερνετ» λέει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνος Ξένος. «Ο καταναλωτής δεν ενδιαφέρεται τόσο για το αν οι συνταγές που του τραβούν την προσοχή είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και υγιεινές. Είναι δεδομένο ωστόσο ότι το Διαδίκτυο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Υπάρχουν ιστοσελίδες φτιαγμένα και ελεγχόμενα από ειδικούς που είναι έγκυρα και προτείνουν ισορροπημένες συνταγές». Αλλη σημαντική παράμετρος που πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη είναι η πιθανότητα οι αναφερόμενες συνταγές να είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατον να πετύχουν, ιδίως αν οι έμπειροι σεφ που τις έχουν γράψει λαμβάνουν αρκετές λεπτομέρειες ως «δεδομένες» και γι΄ αυτό τις παραλείπουν, με αποτέλεσμα ο άπειρος μάγειρας να οδηγηθεί σε μια μικρή... καταστροφή! Σε κάθε περίπτωση, η υπομονή και η επιμονή αποτελούν βασικές αρετές για τα μεγάλα επιτεύγματα στην κουζίνα- όπως και σε όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής μας.

 

30/07/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;