( 0 ψήφοι )

google waveΗ Google φαίνεται αν εγκαταλείπει την ανάπτυξη του Wave, ενός προϊόντος που ήλπιζε να αλλάξει το τοπίο στην κοινωνική δικτύωση του διαδικτύου . Η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες δε φάνηκε να ενθουσιάζονται από την νέα υπηρεσία που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα σε τυμπανοκρουσίες πριν από ένα περίπου χρόνο και δηλώσεις της Google ότι «έτσι θα ήταν το e-mail αν το εφευρίσκαμε σήμερα».

Το Wave συνδύαζε υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, instant messaging και άλλα χαρακτηριστικά που επέτρεπαν στους χρήστες να συνεργάζονται σε διάφορα κείμενα και αρχεία σε πραγματικό χρόνο.

«Το Wave δεν υιοθετήθηκε όσο θα θέλαμε», ανέφερε ο Ούρς Χόλζλ σε blog της εταιρείας. «Δε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του Wave ως ξεχωριστό προϊόν, αλλά θα διατηρήσουμε την υπηρεσία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του Wave σε άλλα προΐόντα μας». Οι ίδιοι οι προγραμματιστές του Wave είχαν τονίσει ήδη από την αρχή λειτουργίας του ότι οι χρήστες θα καθορίσουν την επιτυχία του.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Techonomy, ενός τεχνολογικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Λίμνη Τάχο της Καλιφόρνια, ο διευθύνων σύμβουλος της ετιαρείας, Έρικ Σμίντ δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί ο λόγος που δεν επέτρεψε στο Wave να βρει απήχηση στους χρήστες. «Είναι ένα πολύ έξυπνο προϊόν, ποτέ όμως δε μπορείς να ξέρεις ακριβώς το λόγο που δε πέτυχε», δήλωσε.

Πολλοί από εκείνους πάντως που το δοκίμασαν παραπονέθηκαν ότι ήταν δύσχρηστο ή ότι δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο λόγο για να το χρησιμοποιήσουν. «Ήταν μια υπερβολικά φιλόδοξη ιδέα για το μέσο χρήστη», σχολίασε δημοσιογράφος της ιστοσελίδας TechCrunch. «Επιχείρησαν να κάνουν πολλά πράγματα με τρόπους που δεν ήταν εξοικειωμένοι οι χρήστες. Αν και θα ήταν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παραγωγικότητα, η Google δεν μπόρεσε να κάνει το προϊόν κατανοητό όταν το κυκλοφόρησε».

 

06/08/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;