Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και φαίνεται πως οι εκπρόσωποι του Θεού, ενώ πρώτα αρκούνταν στις καμπάνες για «διαφήμιση»  τώρα έχουν «μοντερνοποιηθεί» και έχουν στραφεί και στην παντοδυναμία του ίντερνετ (παρόλο που παλιότερα έριχναν κατάρες στο «διαβολικό» αυτό μη ελεγχόμενο μέσο) ...

http://s.enet.gr/resources/2010-08/16b-thumb-large.jpg
Μ' ένα κλικ στην Παναγία της Λούρδης στη Γαλλία

Παλιότερα πιστοί κάθε δόγματος ταξίδευαν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να προσκυνήσουν «διάσημους» τόπους λατρείας. Γιατί μπορεί ο Θεός να βρίσκεται παντού αλλά απ' ό,τι φαίνεται, έχει και εκείνος τις... αδυναμίες του. Και κάποιες τοποθεσίες, σύμφωνα τουλάχιστον με τους εκπροσώπους του, τις... προτιμά. Ετσι λοιπόν τα ταξίδια στα Ιεροσόλυμα αποτελούσαν όνειρο εκατομμυρίων πιστών, οι καθολικοί από όλο τον κόσμο συνέρρεαν στη Ρώμη για να προσευχηθούν και να σβήσουν τις αμαρτίες τους αγοράζοντας συγχωροχάρτια κ.λπ.

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, πάλι, ταξίδευαν συχνά στα μαντεία της Δωδώνης και των Δελφών, ενώ οι σύγχρονοί μας κάθε τέτοια εποχή, με κορύφωση τον Δεκαπενταύγουστο, πηγαίνουν στην Παναγία της Τήνου, στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, σε εκκλησίες της Πάτμου και σε πλήθος άλλων διάσημων μονών της χώρας.

Σήμερα, ωστόσο, τα ταξίδια αυτά είναι προαιρετικά. Αν έχετε σύνδεση στο ίντερνετ μπορείτε άνετα να «ταξιδέψετε» από τον καναπέ του σπιτιού σας στην Παναγία της Τήνου και σε άλλες «διάσημες» εκκλησίες παγκοσμίως.

Η ιστοσελίδα της Παναγίας της Τήνου, ανοιχτή για όλους τους πιστούς...

Με ένα κλικ στο PanagiaTinou.gr, τον επίσημο ιστότοπο της εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου, έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στην εκκλησία, να διαβάσετε την ιστορία της, να δείτε εκθέματα και φωτογραφίες, τους χώρους του ναού κ.λπ., αλλά και να επικοινωνήσετε μέσω e-mail με τους εκπροσώπους του ναού προκειμένου να ζητήσετε κάποια υπηρεσία ή να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση.

Για τους tech ηλικιωμένους, όσους έχουν πρόβλημα μετακίνησης, τους αρρώστους, αλλά -γιατί όχι;- και για τους εργασιομανείς πιστούς, η δυνατότητα είναι σωτήρια αφού με ένα απλό e-mail θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με κάποιον αρμόδιο του ναού και να ζητούν να τους αποσταλεί αγιασμός -για παράδειγμα-, κάποιο φυλαχτό, να αναγνωστούν από ιερείς μπροστά στη θαυματουργή εικόνα τα ονόματα (όσοι εκκλησιάζονται γνωρίζουν ότι αναφερόμαστε στις γνωστές λίστες υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως) κ.ά.

Αλλωστε, όπως λέει και η θρησκεία, ο πιστός μπορεί να προσεύχεται όποτε και όπου το επιθυμεί, αρκεί η διάθεσή του να είναι πραγματική και αυθεντική. Οπότε γιατί να μην εκμεταλλεύεται την τεχνολογία προκειμένου να ικανοποιήσει τις θρησκευτικές του ανάγκες;

Tech τάματα, λοιπόν, και online εκκλησιασμός για όσους πιστούς θέλουν να προσέλθουν. Βέβαια, πώς θα εξηγήσετε -και το σπουδαιότερο, πώς θα πείσετε- τους πιο φανατικούς, και τους παραδοσιακούς παππούδες και τις γιαγιάδες σας ότι μπορούν πια να επισκέπτονται την εκκλησία μέσω Ιντερνετ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Ψηφιακά κλικ στις μονές όλου του κόσμου

Εννοείται πως η Παναγία της Τήνου είναι μόνο μια μικρή ψηφίδα στο μωσαϊκό των ναών παγκοσμίως που έχουν μπει στο Ιντερνετ...

Το Βατικανό για παράδειγμα, εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα του, διαθέτει και κανάλι στο youtube για να μπορούν οι πιστοί να κρατούν επαφή με τη θρησκεία από όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Ας δούμε λοιπόν παρέα σε ποιες διάσημες εκκλησίες του κόσμου μπορείτε να καταθέτετε τα τάματά σας και να στέλνετε τις προσευχές σας.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: οι γραφές λένε πως ο Θεός «μιλάει με τους ανθρώπους στο Τείχος των Δακρύων». Ενα ταξίδι μέχρι εκεί όμως, εκτός του ότι θα κοστίσει ακριβά, θέλει και πολύχρονη προετοιμασία. Μπορείτε ωστόσο να απλοποιήσετε τις διαδικασίες χρησιμοποιώντας το pc σας και το Ιντερνετ. Στο VirtualJerusalem.com περιηγείστε ψηφιακά στην Ιερουσαλήμ, βλέπετε πανοραμικά το Τείχος των Δακρύων και πληκτρολογώντας VirtualJerusalem.com/send_a_prayer στέλνετε την tech προσευχή σας κατευθείαν εκεί. Ο,τι γράψετε θα αντιγραφεί σε χαρτί από τους υπεύθυνους του site και όπως λένε, θα κολληθεί στο Τείχος των Δακρύων.

ΓΑΛΛΙΑ: η Παναγία της Λούρδης στη Γαλλία είναι ακόμα ένας διάσημος προορισμός των πιστών παγκοσμίως. Με ένα κλικ στο Lourdes-France.org μαθαίνετε -σχεδόν- τα πάντα για τη συγκεκριμένη εκκλησία, την ιστορία της, τα θαύματα που φημολογείται πως έχει κάνει η Παναγία εκεί και με ένα κλικ στο Lourdes-France.org/YourPrayer στέλνετε την προσευχή σας στη μονή, της οποίας οι ιερείς... προωθούν το αίτημά σας και τις παρακλήσεις σας στις λειτουργίες τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ο άγιος Ιάκωβος της Κομποστέλα είναι ο «διάσημος» άγιος των Ισπανών, την εκκλησία του οποίου επισκέπτονται κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη δέχεται τις e-προσευχές των πιστών. Στο CaminoDeSantiago.me.uk θα βρείτε ηλεκτρονική φόρμα καταχώρισης προσευχής και πλήθος πληροφοριών για τη ζωή του αγίου.

ΙΤΑΛΙΑ: για τους καθολικούς παγκοσμίως ο προορισμός φυσικά είναι -κυρίως- ένας. Ο Ναός του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες τουρίστες. Εκτός από την ιστοσελίδα, το Βατικανό διατηρεί ραδιοφωνικό σταθμό, τηλεοπτικό κανάλι στο YouTube και αρκετές συγγενείς ιστοσελίδες. Ενδεικτικά κάντε κλικ σε αυτές:

 

11/08/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;