Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Θα γίνει άραγε ο Σεπτέμβριος ο μήνας της ταυτότητας για το ιταλικό ίντερνετ; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τις τελευταίες εβδομάδες τους κυβερνοναύτες της γείτονος, καθώς θα συζητηθεί η υποχρέωση των «ειδησεογραφικών ιστοσελίδων» να δηλώνουν υπευθύνους σύμφωνα με το νόμο αλλά και να προβαίνουν σε επανορθώσεις, εφόσον κάποιοι θεωρούν ότι θίγονται από τα δημοσιεύματά τους.

Το αυτό θα ισχύει και για τα κανάλια και καναλάκια της ιντερνετικής τηλεόρασης (web TV), που πρέπει να φιλοξενούν τις απαντήσεις των ενοχλημένων τηλεθεατών.

Η απάντηση της άλλης πλευράς; Δεν είναι λίγες εκείνες οι ιστοσελίδες (ενημερωτικού περιεχομένου αλλά και απλά ιστολόγια) και οι δίαυλοι της, εξαιρετικά διαδεδομένης στην Ιταλία, web TV, που δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν την υποδομή για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των επανορθώσεων και των απαντήσεων και ότι δεν είναι δική τους δουλειά να σπαταλούν ανθρωποώρες για να εξυπηρετούν τον κάθε πικραμένο. Το θέμα της ανωνυμίας πάντως το συζητάνε, ακόμη και για λόγους ασφαλείας. Μην ξεχνάμε ότι προσφάτως παρατάθηκε έως το τέλος του 2010 η διάταξη που απαιτεί από όλους τους πελάτες των ίντερνετ καφέ στην Ιταλία να επιδεικνύουν τις ταυτότητές τους αν θέλουν να κάνουν χρήση του Διαδικτύου. Το απαιτεί η αντιτρομοκρατική νομοθεσία, βλέπετε...

 

14/08/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;