Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Κάμερον ΝτίαζΗ σύνδεση των ονομάτων διάσημων προσώπων με κακόβουλες ιστοσελίδες αποτελεί ένα διαδεδομένο τέχνασμα παραπλάνησης των χρηστών, οι οποίοι θεωρούν ότι κατευθύνονται σε καθ’ όλα νόμιμες ιστοσελίδες! 

Οι σταρ του κινηματογράφου κατατάσσονται πρώτοι στη λίστα των διασημοτήτων τις οποίες είναι επικίνδυνο να ψάχνει κανείς στο ίντερνετ, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής λογισμικού ασφαλείας McAfee. Η ετήσια λίστα της McAfee, δεν έχει σχέση με τα όσκαρ, ωστόσο το να είναι κανείς στην κορυφή της αποτελεί μια ιδιαίτερη διάκριση: Σημαίνει ότι οι εγκληματίες θεωρούν ότι οι διασημότητες αυτές είναι το τέλειο δόλωμα για να προσελκύσουν τους χρήστες του ίντερνετ σε κακόβουλες ιστοσελίδες.

Εάν ψάχνετε για την Κάμερον Ντίαζ, τη Τζούλια Ρόμπερτς ή τη Τζέσικα Μπίελ, προσοχή! Πολλοί άνθρωποι κλικάρουν σε ύποπτες ιστοσελίδες και οι υπολογιστές τους μολύνονται. Από τη στιγμή που ένας υπολογιστής μολυνθεί, οι εγκληματίες μπορούν να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς των θυμάτων τους, τα συνθήματα του e-mail τους και να προκαλέσουν διάφορες ζημιές.

Σύμφωνα με την McAfee, άλλοι διάσημοι τους οποίους είναι επικίνδυνο να ψάχνει κανείς στο ίντερνετ είναι η Ζιζέλ Μπούντχεν, ο Μπραντ Πιτ, η Αντριάνα Λίμα, η Τζένιφερ Λοβ Χιούιτ, η Νικόλ Κίντμαν, ο Τομ Κρουζ, η Χάιντι Κλουμ, η Πενέλοπε Κρουθ και η Άννα Πάκουιν.

Η McAfee πραγματοποίησε τους ελέγχους της τον Ιούλιο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που διαθέτει για την ταυτοποίηση των επικίνδυνων ιστοσελίδων. Η κατάταξη μετρά την πιθανότητα που έχει κάποιος να μπει σε κακόβουλη ιστοσελίδα, καθώς αναζητά φωτογραφίες ή βίντεο των διάσημων αυτών προσώπων.

Οι σταρ του κινηματογράφου αλλά και διάφορες διασημότητες που θεωρούνται «σέξι» καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του καταλόγου της McAfee, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αντιβιοτικών προγραμμάτων, η οποία εξαγοράστηκε την Πέμπτη από την Intel έναντι 7,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων. "Όποιος αναζητά (στο Ίντερνετ) τα πιο πρόσφατα βίντεο ή φωτογραφίες (διασημοτήτων) μπορεί να καταλήξει να μολύνει τον υπολογιστή του με κάποιον ιό", σημειώνει η εταιρεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος με τους Ρεπουμπλικάνους, Σάρα Πέιλιν, βρίσκονται φέτος στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου. Οι χρήστες όμως που κάνουν μια απλή αναζήτηση με το όνομα της Κάμερον Ντίαζ έχουν μία στις δέκα πιθανότητες να βρεθούν σε "μολυσμένες" ιστοσελίδες. Εάν μάλιστα αναζητούν αποκλειστικά κάποιο φόντο για την επιφάνεια εργασίας τους, η πιθανότητα αυτή αυξάνεται στο 19%. Με την Τζούλια Ρόμπερτς ο γενικός κίνδυνος πέφτει στο 9% αλλά ανεβαίνει στο 20% εάν πρόκειται για εικόνες ή ταπετσαρίες. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακόμη η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Μπίελ (πρώτη πέρσι στην ίδια λίστα), τα μανεκέν Ζιζέλ Μπίντχεν, Αντριάνα Λίμα και Χάιντι Κλουμ και η τενίστρια Μαρία Σαράποβα και ο συναθλητής της, Άντι Ρόντικ.

 

19/08/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;