Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

facebook suicideΣε χρόνο ρεκόρ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν έναν 45χρονο Βέλγο ο οποίος μέσω Facebook είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να αυτοκτονήσει διότι αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «σε ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν μέσα σε 3 ή 4 ώρες έχουμε καταφέρει να βρούμε που βρίσκεται ο άνθρωπος που θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του. Αυτή τη φορά όμως μέσα σε τέσσερις ώρες και μάλιστα από τις 2 μετά τα μεσάνυκτα έως τις 6 τα ξημερώματα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την επιχείρηση, δηλαδή να εντοπίσουμε έγκαιρα και να τον οδηγήσουμε σε κλινική νοσοκομείου για εξετάσεις».

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η βελγική αστυνομία προτίθεται να βραβεύσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό ο 45χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου δυο μήνες. Από τότε τον αναζητούσε η σύζυγος του η οποία ξαφνικά εντόπισε στο προφίλ που διατηρούσε ο άντρας της στο Facebook ένα μήνυμα που ανέγραφε: «Σας χαιρετώ για τελευταία φορά». Αμέσως ειδοποίησε την βελγική αστυνομία η οποία ήρθε σε επαφή με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τους είπαν οι διαχειριστές το μήνυμα είχε γραφτεί στην Ελλάδα.

Στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης οι Βέλγοι αστυνομικοί στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημερώνουν τους έλληνες συναδέλφους τους στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αμέσως οι αστυνομικοί -παρά το προχωρημένο της ώρας- ενημέρωσαν την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «με προσωπική της παρέμβαση παρήγγειλε στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών ίντερνετ την άμεση διενέργεια άρσης επί των ηλεκτρονικών ιχνών που είχαν διαβιβασθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Αμέσως ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί ο 45χρονος και διαπιστώθηκε πως το μήνυμα είχε γραφτεί από ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις 6 το πρωί της Τρίτης και αφού έγινε επιβεβαίωση πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαμένει ο άνθρωπος που αναζητούσαν  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου μαζί με ψυχολόγους της ΜΚΟ «Κλίμακα» πήγαν εκεί, βρήκαν τον 45χρονο στο δωμάτιο του και τον οδήγησαν στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου παρέμεινε για νοσηλεία δυο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βέλγος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και πριν από έξι μήνες στη χώρα του και τότε έμεινε στην εντατική περίπου ένα μήνα.

Τελικά μετά από έγκριση των ιατρών στις 26 Αυγούστου ο 45χρονος συνοδεία αστυνομικών αναχώρησε αεροπορικώς για την πατρίδα του.

 

31/08/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;