Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

οασθΑνακοινώθηκε από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι μετά την 4μηνη δοκιμαστική λειτουργία, της νέας πρωτοποριακής εφαρμογής ενημέρωσης των πολιτών, μέσω των κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε browser (μέσω WIFI, GPRS ή 3G), η υπηρεσία αυτή κατέστη επιτυχής, ιδιαιτέρως χρηστική και πλέον θα παρέχεται, δωρεάν, απ’ τον Ο.Α.Σ.Θ., στους πολίτες.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης εισάγει στο κινητό του το m.oasth.gr και έχει πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, για την ενημέρωσή του στις παρακάτω λειτουργίες του Ο.Α.Σ.Θ.:

  1. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΩΝ, όπου μπορείτε να επιλέξετε και να δείτε τον προγραμματισμό των δρομολογίων οποιασδήποτε λεωφορειακής γραμμής, για όλες τις ημέρες, με τους χρόνους Μετάβασης και Επιστροφής.

  2. ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, όπου μπορείτε να συμβουλευτείτε «Πώς θα πάτε Πού» με την επιλογή Αφετηρίας και Προορισμού (Διεύθυνση, Στάση ή Σημείο Ενδιαφέροντος).

  3. ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Γραμμή και Στάση και να δείτε τον χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων της γραμμής αυτής.

  4. ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΕ ΣΤΑΣΗ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Στάση και να δείτε τον χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων όλων των γραμμών που περνούν από αυτήν.

  5. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ, όπου μπορείτε να επιλέξετε την στάση επιβίβασης και την στάση αποβίβασης μιας λεωφορειακής γραμμής και να δείτε τον προγραμματισμένο χρόνο διάρκειας του δρομολογίου.

  6. ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Γραμμή και κατεύθυνση και να δείτε γραφικά στον χάρτη όλες τις στάσεις της γραμμής αυτής και τις θέσεις των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο με ανανέωση θέσης ανά 20 δευτερόλεπτα.

  7. ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Δήμο και να δείτε την λίστα όλων των γραμμών και των στάσεων στην περιοχή του Δήμου .

  8. ΧΑΡΤΕΣ ΓΡΑΜΜΩΝ, όπου μπορείτε να επιλέξετε λεωφορειακή γραμμή και κατεύθυνση και να δείτε γραφικά στον χάρτη όλες τις στάσεις της γραμμής αυτής.

  9. ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, όπου μπορείτε να δείτε τον κατάλογο όλων των Σημείων Ενδιαφέροντος ανά Δήμο και κατηγορία (Νοσοκομεία, Αξιοθέατα, Εκκλησίες, Αθλητικά κέντρα, κ.λπ.) και γραφικά τη θέση τους στον χάρτη.

Η ως άνω πρωτοποριακή εφαρμογή του Ο.Α.Σ.Θ., κατά την 4μηνη δοκιμαστική λειτουργία, βελτιώθηκε με βάση τις υποδείξεις και τις προσδοκίες των πολιτών, και πλέον αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσέλκυσης πολιτών στην χρήση Μ.Μ.Μ. και στη βελτίωση της κινητικότητας, του κυκλοφοριακού, του περιβάλλοντος, της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ως και στη μείωση του κόστους μετακίνησης των πολιτών.

 

10/09/2010 - Ανακοίνωση ΟΑΣΘ

 

Να προσθέσω εδώ, ότι τον Δεκέμβρη του 2009 είχε δημιουργηθεί από 2 φοιτητές η ιστοσελίδα staseis.gr, η οποία ενημέρωνε τους επισκέπτές της για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ -από πληροφορίες που έπερνε από τον ίδιο τον ΟΑΣΘ- και οι οποίες ήταν διαθέσιμες μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού για το ευρύ κοινό. Έπειτα από λειτουργία 2-3 εβδομάδων ο ΟΑΣΘ μπλόκαρε την IP με τα δεδομένα που «ρουφούσε» η ιστοσελίδα και εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για την αποκλειστικότητα των δεδομένων τους... Βέβαια οι φοιτητές έμειναν με την μεγάλη πικρία μίας καινοτομίας τους ...η οποία «κλωνοποιήθηκε» ως η παραπάνω δημιουργία ο ΟΑΣΘ μετά από 9 μήνες!... Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα των «στάσεων» που εχει ακινητοποιηθεί «στον τερματικό σταθμό»...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;