Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

nokia κινητό τηλέφωνοΗ Nokia αποκάλυψε τη στρατηγική που θα της επιτρέψει να συνδέσει “άλλο ένα δισεκατομμύριο” ανθρώπους με το Ίντερνετ, αξιοποιώντας τη μοναδική της ικανότητα να προσφέρει στις αναδυόμενες αγορές υπηρεσίες Ovi με τοπικά προσαρμοσμένο περιεχόμενο, αλλά και κινητά τηλέφωνα με μεγάλες δυνατότητες και προσιτή τιμή.

Το όραμα της Nokia, για επικοινωνία που δεν περιορίζεται μόνο στη φωνή, αποτέλεσε το βασικό θέμα στη δεύτερη ημέρα της ετήσιας έκθεσης Nokia World και ήρθε να συμπληρώσει τις εντυπώσεις από τη χτεσινή παρουσίαση των αναβαθμισμένων υπηρεσιών Ovi και της νέας οικογένειας ισχυρών smartphones. Παράλληλα η Nokia, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της στις αναδυόμενες αγορές, προχώρησε στην αναβάθμιση μιας σειράς κινητών τηλεφώνων με την προσθήκη πλούσιων χαρακτηριστικών και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες ενός κόσμου, όπου 4 στους 5 ανθρώπους βρίσκονται εντός της κάλυψης κάποιου δικτύου κινητών επικοινωνιών.

Η κ. Mary McDowell, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του τμήματος Κινητών Τηλεφώνων στη Nokia, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη για να καρπωθεί μεγάλο μέρος από την μελλοντική ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κινητών, καθώς και το ότι πρόθεση της Nokia είναι να διατηρήσει την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων για τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών.

"Οι άνθρωποι που θα περάσουν στην εποχή της πληροφορίας μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο είναι περισσότεροι από εκείνους που για τον ίδιο λόγο θα χρησιμοποιήσουν ένα PC," δήλωσε η κ. McDowell. "Με το 80 τοις εκατό του πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο να βρίσκεται κοντά σε μια κεραία κινητών επικοινωνιών, το κινητό τηλέφωνο γίνεται η πρώτη συσκευή που μπορεί να προσφέρει σε πολλούς από το επόμενο ένα δισεκατομμύριο μέλη της παγκόσμιας online κοινότητας, μια εμπειρία χρήσης παρόμοια με εκείνη που προσφέρει ένα PC."

Και συνέχισε προσθέτοντας ότι "η Nokia θα αξιοποιήσει τη γνώση που διαθέτει αναφορικά με τους καταναλωτές κάθε περιοχής, παράλληλα με το μέγεθος και τη δύναμη του δικτύου διανομής των προϊόντων της, ώστε να καινοτομήσει και να προσφέρει στους καταναλωτές τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο που εκείνοι θεωρούν πολύτιμο, σε τιμές τις οποίες μπορούν να πληρώσουν".

Καινοτομία και ανανέωση

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του Nokia X3 Touch and Type, η Nokia αποκάλυψε το δεύτερο τηλέφωνο της σειράς touch and type: το Nokia C3 Touch and Type, μια συσκευή που συνδυάζει την οθόνη αφής με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο. Πρόκειται για ένα κλασικό Series 40 τηλέφωνο με προσιτή τιμή, το οποίο διαθέτει μεταλλικό σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, 3G, WLAN, κάμερα 5 megapixel με φλας, music player, ραδιόφωνο FM και μνήμη επεκτάσιμη έως τα 32GB. Επίσης, η συσκευή εξασφαλίζει γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και email, καθώς και στο Ovi store, απ’ όπου μπορεί να κατεβάσει διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια. Η διάθεση του αναμένεται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, με τιμή EUR 145 περίπου, χωρίς φόρους και τυχόν επιδοτήσεις.

Η κ. McDowell υπογράμμισε, επίσης, ότι "σε όλα τα μέρη του κόσμου οι καταναλωτές, εκτός από καλοφτιαγμένες και προσιτές συσκευές, αποζητούν εφαρμογές που υποστηρίζουν παγκόσμιο αλλά και τοπικό περιεχόμενο. Περιεχόμενο που, φυσικά, θέλουν να αποκτούν γρήγορα, εύκολα και σε χαμηλή τιμή."

"Νέοι τύποι υπηρεσιών και εφαρμογών που συνήθως συνδυάζονται με κάποιο smartphone, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία στο χώρο της παραδοσιακής κινητής τηλεφωνίας," εξήγησε η κ. McDowell. "Έτσι, παρουσιάζουμε στοχευμένες υπηρεσίες, ώστε να καλύπτουμε την απαίτηση των καταναλωτών για συνδεσιμότητα, πρόσβαση σε πληροφορίες και προσιτές τιμές."

Παρέχοντας πληροφορίες και υπηρεσίες σε δυναμικές αγορές

Η Nokia ανταποκρίνεται στη μεγαλύτερη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών σε δυναμικές αγορές, μέσω και της παροχής των Ovi services. Επιπλέον, η Nokia παρέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες ευρείας κλίμακας σε εξωτερικούς συνεργάτες, developers εφαρμογών για Series 40 τηλέφωνα.

Ovi Mail

Το Ovi Mail έχει προσελκύσει περισσότερους από 14 εκατομμύρια λογαριασμούς email, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από αναδυόμενες αγορές. Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, το 60 τοις εκατό των νέων λογαριασμών Ovi Mail προέρχονται από την ΝΑ Ασία – Ειρηνικό και την Αφρική, ενώ περισσότεροι από το 77 % των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής εγγράφονται στην υπηρεσία Ovi Mail μέσω κινητού Nokia, και όχι μέσω PC. Επίσης, περισσότεροι από το 80 τοις εκατό των χρηστών της υπηρεσίας Ovi Mail σε ολόκληρο τον κόσμο διαχειρίζονται το λογαριασμό τους μέσω κινητού.

Ovi Browser (Beta)

Μέσα από την πρόσφατη εξαγορά της Novarra, η Nokia μεταφέρει τη δύναμη των υπηρεσιών cloud σε συσκευές της σειράς Series 40. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες του διαδικτύου από τις αναδυόμενες αγορές, να συνδέονται online και να αξιοποιούν καλύτερα το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Ο Ovi Browser, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε έκδοση beta, καταφέρνει να κάνει το σερφάρισμα μέσω κινητού Series 40, πιο γρήγορο, πιο οικονομικό, πιο εύχρηστο και πιο προσωπικό.

Ovi Music

Μέσα από μια έντονη προώθηση των υπηρεσιών μουσικής, η Nokia με το Ovi Music έχει καταστεί η μεγαλύτερη πηγή εσόδων από διάθεση ψηφιακής μουσικής στις αγορές της Βραζιλίας, του Μεξικού, και της Ινδίας, όπως αποδεικνύεται από τη σύγκριση των χρεώσεων της Nokia το 2009 σε σχέση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις της IFPI (International Federation of the Phonographic Industry). Παρέχοντας υπηρεσίες αγοράς μουσικής σε 38 αγορές, η Nokia αποτελεί πλέον την πιο εκτεταμένη κοινότητα εν δυνάμει καταναλωτών μουσικής στον κόσμο.

Ovi Store για κινητά Series 40

Μέχρι και σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια κινητά Series 40 βρίσκονται σε χρήση. Το Ovi Store προσφέρει στους κατόχους τους έναν εύκολο τρόπο να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν χρήσιμες εφαρμογές, και παράλληλα ανοίγει μεγάλες επιχειρηματικές προοπτικές στους developers. Δεδομένου ότι η Series 40 είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κινητών στον κόσμο, η Nokia πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους developers που θα θελήσουν να αναπτύξουν εφαρμογές τοπικού ενδιαφέροντος και να τις προωθήσουν σε μεγάλους όγκους. Πρόσφατα, η Nokia κατάφερε να επεκτείνει το footprint της στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ακόμη περισσότερο, εγκαινιάζοντας την εμπορική λειτουργία του Ovi Store στην Κίνα.

Υπηρεσίες για τις αναδυόμενες αγορές

Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των αναδυόμενων αγορών, αποτελούν το Ovi Life Tools και το Nokia Money. Οι υπηρεσίες αυτές επηρεάζουν θετικά τη ζωή των χρηστών καθώς εξασφαλίζουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, καλύπτοντας ανάγκες εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, υγείας, επιχειρηματικής και προσωπικής βελτίωσης.

Σήμερα η υπηρεσία Ovi Life Tools είναι διαθέσιμη στην Ινδία, την Ινδονησία και την Κίνα, και οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπερνούν τα 4.7 εκατομμύρια.

Το πρόγραμμα Nokia Money στοχεύει να προσφέρει πρόσβαση σε βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου. Μαζί με την YES BANK και την Obopay, το δοκιμαστικό προγράμματα στη πόλη Pune της Ινδίας που ονομάζεται Mobile Money Services από την Yes Bank εφαρμόζεται πλήρως. Το επόμενο βήμα για την επέκταση του προγράμματος σε όλη την Ινδία είναι η πόλη Chandigarh .

 

16/09/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;