Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

δικαστήριοΑπό τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, το US Copyright Group έχει μηνύσει πάνω από 14.000 φυσικά πρόσωπα στις ΗΠΑ. Ο φορέας εγκαλεί τους κατηγορούμενους για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχαν σε δίκτυα P2P και διαμοιράστηκαν ταινίες, μουσική κ.λπ. Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη μάλλον δεν ήταν στα πλάνα του US Copyright Group.

Περίπου 4.000 κατηγορούμενοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, το οποίο θα κρίνει την επιλογή τους να κατεβάσουν την ταινία Far Cry. Πολλοί από αυτούς, όμως, αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση και ζητούν τώρα από το US Copyright Group να καλύψει τις δικαστικά τους έξοδα. Το σκεπτικό είναι ότι ουδείς εξ αυτών ζει ή εργάζεται στην Ουάσινγκτον, ενώ ούτε οι ISPs τους έχουν έδρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ισχυρίζονται ότι ο μηνυτής θα μπορούσε πολύ εύκολα να εντοπίσει τη γεωγραφική θέση του κατηγορούμενου και να δράσει νομικά σε εκείνη την περιοχή. Επικαλούνται, μάλιστα, το παράδειγμα της IP 24.253.45.84, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να ασκηθεί μία από τις διώξεις. Με έναν απλό έλεγχο αποκαλύπτεται ότι η συγκεκριμένη IP ανήκει στην εταιρεία Cox (με έδρα στην Ατλάντα), ενώ η εν λόγω κατηγορούμενη γυναίκα διαμένει σε προάστιο του Λας Βέγκας. Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει η δίκη της στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τους δικηγόρους, εξ ου και το αίτημά της για κάλυψη των δικαστικών εξόδων από το μηνυτή.

Προφανώς, το US Copyright Group επέλεξε μια μαζική δίκη στην Ουάσιγκτον προκειμένου να αποφύγει τα έξοδα που συνεπάγεται ο εντοπισμός του κάθε κατηγορούμενου, αλλά και η κατάθεση 14.000 ξεχωριστών μηνύσεων σε διάφορα δικαστήρια των ΗΠΑ. Απομένει να δούμε αν η δικαστής Rosemary Collyer, στην οποία έχει ανατεθεί η υπόθεση Far Cry, θα αποδεχτεί τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη δικαστικός είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα δικαιοδοσίας και δεν αποκλείεται τελικά η απόφασή της να είναι αρνητική για το US Copyright Group.

 

17/09/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;