Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

toshiba lifebook t580Από τη μια πλευρά, διαθέτουν μηχανικό πληκτρολόγιο, πανίσχυρους επεξεργαστές και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα (όπως DVD εγγραφής) που κάνουν τα notebook να μην έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα καλύτερα επιτραπέζια κομπιούτερ. Από την άλλη, με μία απλή περιστροφή του πάνω τμήματός τους κατά 180 μοίρες, το μόνιτορ «διπλώνει» πάνω στο υπόλοιπο σώμα του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να μεταμορφώνονται σε έναν εύχρηστο «υπολογιστή-ταμπλέτα», του οποίου ο χειρισμός γίνεται αποκλειστικά από την οθόνη πολλαπλής αφής, χρησιμοποιώντας είτε τα δάχτυλα είτε κάποια ειδική πένα.

Ο λόγος για τα «convertible tablet», μία τρίτη κατηγορία ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία προσπαθεί να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα των συμβατικών φορητών με αυτά των Tablet PCs.

Κατηγορία στην οποία φαίνεται να ποντάρει η Fujitsu, αναβαθμίζοντας πριν από λίγες ημέρες τη σειρά LifeBook με το νέο T580, ένα μηχάνημα το οποίο η εταιρεία φρόντισε να «προικίσει» με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Aλλωστε, παράλληλα με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο convertible διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών η οποία υποστηρίζει κινήσεις έως και τεσσάρων δακτύλων, ακόμη και στη βασική του έκδοση είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core i3 που «τρέχει» στα 1.33GHz, μνήμη RAM 4GB και σκληρό δίσκο με χωρητικότητα τουλάχιστον 160 GB. Επίσης, το T580 διαθέτει δύο θύρες USB, υποδοχή για κάρτες μνήμης SD και θύρα HDMI για την αναπαραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας σε οποιαδήποτε τηλεόραση Full HD. Και μπορεί προαιρετικά να υποστηρίξει τις τεχνολογίες WLAN, Bluetooth ή UMTS, ώστε να συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω οικιακών δικτύων ή δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Aλλωστε, στο καινούργιο LifeBook η Fujitsu έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη φορητότητα, με το PC να ζυγίζει 1.400 γραμμάρια. Επίσης, χάρη στον οπίσθιο φωτισμό της από LED, η οθόνη του T580 παραμένει ευανάγνωστη σε εξωτερικούς χώρους.

Oπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, το T580 μπορεί, μάλιστα, να εγγυηθεί πως κάθε είδους ευαίσθητο δεδομένο θα μείνει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, καθώς ενσωματώνει την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 

19/09/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;