( 1 ψήφος )

O «εγκέφαλος» του αυτοκινήτου της Google κρύβεται στο πορτµπαγκάζ. Ενας πανίσχυρος υπολογιστής που επεξεργάζεται τις πληροφορίες από τις κάµερες και τα ραντάρ και δίνει τις κατάλληλες οδηγίες στα συστήµατα διεύθυνσης και ταχύτηταςΑυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό δοκίμασε με επιτυχία η Google στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα ρομποτικά οχήματα κάλυψαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών απόσταση 140.000 μιλίων, χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα.

Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν κάμερες, σύστημα ραντάρ και αισθητήρες λέιζερ για να μετρούν την απόσταση από τα υπόλοιπα οχήματα. η διαδρομή προγραμματίζεται από πριν στο GPS. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των δοκιμών υπήρχε μέσα στο όχημα ένας έμπειρος οδηγός για να αναλάβει το τιμόνι σε περίπτωση βλάβης του συστήματος.

Η Google εκτιμά ότι η πειραματική τεχνολογία θα περιορίσει στο μέλλον τα μποτιλιαρίσματα και τη ρύπανση που προκαλεί η χρήση αυτοκινήτων, θα δώσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους οδηγούς και κυρίως θα κόψει στο μισό τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα.

Τα έως τώρα στοιχεία "δικαιώνουν" την εταιρεία, αφού το μοναδικό τρακάρισμα που έγινε κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. όπως ανέφερε στέλεχος της Google στους New York Times, το ρομποτικό αυτοκίνητο ήταν σταματημένο σε φανάρι, όταν έπεσε πάνω του το αυτοκίνητο που ακολουθούσε...

Αυτοκίνητο (νέο) Google Maps & Earth

 

10/10/2010 - enet.gr / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;