Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

H λειτουργία Cover Flow φέρεται να είναι «κλεμμένη» από την εταιρεία Mirror WorldsΑμερικανικό δικαστήριο έκρινε την Apple ένοχη για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στους υπολογιστές Mac και την υποχρεώνει να καταβάλει αποζημίωση 625,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία που υπέβαλε αγωγή.

Η Apple ανακοίνωσε πάντως ότι αμφισβητεί την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας δεν εξέτασε όλα τα επιχειρήματά της. Επιπλέον, ζητά την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης και την δραστική μείωση του ποσού της αποζημίωσης.

Εφόσον δεν ακυρωθεί, η ποινή θα είναι μια από τις αυστηρότερες όσον αφορά τις αγωγές για παραβίαση πατεντών.

Η αγωγή κατά της Apple κατατέθηκε από τον Ντέιβιντ Γκάλερντερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Γέιλ, ο οποίος έχει γράψει το 1993 το βιβλίο με τις κατοχυρωμένες ιδέες του Mirror Worlds, και αργότερα δημιούργησε και ομότιτλη εταιρία προκειμένου να αξιοποιήσει και εμπορικά τις έρευνές του.

Οι επίμαχες πατέντες αφορούν τουλάχιστον 3 χαρακτηριστικές λειτουργίες των Mac όπως το Cover Flow, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να «ξεφυλλίζει» τα εξώφυλλα δίσκων και άλλα αρχεία σαν να ήταν σελίδες βιβλίου. Μια άλλη τέτοια λειτουργία είναι το Time Machine, το οποίο δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα των αρχείων.

 

05/10/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;