Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

apple ipadΓια πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρείας!

Τα 300 δολάρια έφτασε η μετοχή της Apple για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, καθώς οι πωλήσεις του iPad ξεπερνούν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ η σχεδιαζόμενη επέκταση στην Κίνα λειτουργεί ενθαρρυντικά για τους επενδυτές, που βλέπουν υγιείς προοπτικές στο μέλλον.

Συνολικά, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 273 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Apple είχε αφήσει εδώ και καιρό πίσω άλλους κολοσσούς του χώρου της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google και η ΙΒΜ.

Για την ακρίβεια, η Apple πλέον έρχεται μόλις δεύτερη μετά την Exxon Mobil Corp (330 δισεκατομμύρια) ως εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ. Άλλα μεγάλα ονόματα, όπως Wal-Mart Stores Inc. και General Electric Co. δεν πλησιάζουν καν.

Στην επενδυτική «γοητεία» της Apple συμβάλλουν και οι φήμες σχετικά με ένα iPhone από τη Verizon (προς το παρόν, στις ΗΠΑ διατίθεται μόνο από την ΑΤ&Τ Inc.), καθώς και η επικείμενη είσοδος της εταιρείας στην Κίνα, όπου σχεδιάζεται το άνοιγμα 25 καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία του iPad, που έχει σαρώσει τις αγορές και δίνει τόση ώθηση στην εταιρεία φαίνεται να πλήττει την αγορά των PC, καθώς αρχίζουν να αυξάνονται οι αριθμοί αυτών που παρουσιάζονται να διστάζουν να αγοράσουν. Σε όλο τον κόσμο, οι παραγγελίες νέων PC φάνηκαν να μειώνονται στο τρίτο τετράμηνο, καθώς η αύξησή τους ήταν σαφώς μικρότερη από ό,τι αναμενόταν (κάτι που εκτιμάται πως οφείλεται και στη γενικότερη κατάσταση που βρίσκονται οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ).

 

14/10/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;