Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

googleΤη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών γνώρισε χθες η μετοχή της Google στη γερμανική αγορά, καταγράφοντας άνοδο 9,5% - τη μεγαλύτερη από τις 4 Δεκεμβρίου 2008. Η αύξηση οφείλεται στις ισχυρές πωλήσεις και κέρδη που ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία μηχανής αναζήτησης στο ίντερνετ, τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα καθαρά έσοδά της σημείωσαν αύξηση κατά 32% φθάνοντας στα 2,17 δισ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 6,72 δολάρια ανά μετοχή. Σε ό, τι αφορά τις πωλήσεις, έφθασαν στα 5,48 δισ. δολάρια υπερβαίνοντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων για 5,26 δισ. Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η εταιρεία επωφελείται σημαντικά και από τις επιχειρήσεις της στον τομέα των κινητών τηλεφώνων. Σε αναζήτηση νέων πηγών κέρδους, άλλωστε, και με δεδομένο τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει από τις Facebook Inc. και Microsoft Corp., η Google ανακοίνωσε την επέκτασή της και στις ανεμογεννήτριες.

Στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, το λογισμικό Android της Google εξελίσσεται σε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των καταναλωτών, υπερσκελίζοντας πλέον το BlackBerry της Research Motion Ltd. Ετσι το β΄τρίμηνο του έτους κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων έξυπνων τηλεφώνων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τομέα διαχείρισης προϊόντων, Τζόναθαν Ρόζενμπεργκ, τα έσοδα της Google από το πακέτο διαφημιστικών υπηρεσιών που προσφέρει αναμένεται να φθάσουν στα 2,5 δισ. δολάρια ετησίως και η διαφήμιση στα κινητά να υπερβεί το ένα δισ. δολάρια.

Εξ άλλου, στις αρχές της εβδομάδας η Google ανακοίνωσε πως επεκτείνεται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και συγκεκριμένα στις ανεμογεννήτριες. Αναλυτές του κλάδου ευελπιστούν μάλιστα πως η είσοδος της Google σε αυτήν την αγορά, σε μια στιγμή που η αποδυνάμωση του δολαρίου επιφέρει άνοδο των τιμών του πετρελαίου, μπορεί να αποβεί ευεργετική για τον κλάδο. Η Google προχωρεί στη δημιουργία κοινοπραξίας με την ιαπωνική εμπορική εταιρεία Marubeni Corp. για την ανάπτυξη υποθαλάσσιας γραμμής μεταφοράς ενέργειας κατά μήκος της αμερικανικής ακτής στον Ατλαντικό. Θα συμμετάσχει στο σχέδιο που θα κοστίσει πέντε δισ. δολάρια και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, αγοράζοντας το 37,5% των μετοχών. Εκτιμάται πως το σχέδιο θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις στη βιομηχανία ανεμογεννητριών και θα διευκολύνει στην αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τον κλάδο.

 

16/10/2010 - kathimerini.gr με πληροφορορίες από bloomberg.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;