Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

info-quest logoΌταν πριν από ενάμιση χρόνο, τον Μάρτιο του 2009, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Φέσσας της Info-Quest συμφωνούσε να εξαγοράσει την εταιρεία Rainbow, που εμπορεύεται ορισμένα από τα προϊόντα της αμερικανικής Apple, από τον Γεώργιο Βάμιαλη και έσπαγε τη μονοτονία της στασιμότητας στον κλάδο, αρκετοί μίλησαν για ένα ριψοκίνδυνο βήμα.

Επιβαρύνθηκε με δάνεια για να την αποκτήσει, με συνολικό τίμημα 11,493 εκατ. ευρώ σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον.

Ομως ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Η Rainbow, που έχει μετονομαστεί iSquare Α.Ε., πετυχαίνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς τα προϊόντα της Apple που εμπορεύεται, δηλαδή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές MAC και τα iPod, τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό.

Στην τελευταία 12μηνη οικονομική χρήση, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2010 και ταυτίζεται χρονικά και διοικητικά με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Info-Quest, η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων από την ίδρυσή της το 1986. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 32,423 εκατ. ευρώ και ήταν σημαντικά αυξημένος, 34%, έναντι 24,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Εάν μάλιστα απομονωθεί η περίοδος του α' εξαμήνου 2010 και συγκριθεί με την αντίστοιχη περσινή, τότε η ανάπτυξη αγγίζει το 60%.

Ορισμένοι θα πουν ότι τα προϊόντα της Apple «τρέχουν» από μόνα τους και ότι η ανάπτυξη οφείλεται στα κινητά τηλέφωνα iPhone, που έχουν κάνει θραύση. Ομως η εταιρεία δεν διανέμει τα iPhone. Τα εμπορεύεται μεν, αλλά τα αγοράζει από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, λόγω της συμφωνίας που κάνει η Apple με τους παρόχους σε διεθνές επίπεδο.

Αντίθετα, αύξησε τις πωλήσεις των παραδοσιακών προϊόντων της Apple, δηλαδή των υπολογιστών MAC και των iPod, που θεωρούνται «ώριμα» καθώς αριθμούν πολλά χρόνια κυκλοφορίας στην αγορά.

Ποιοί λόγοι όμως οδήγησαν σε αυτή την υπέρβαση και τι αναμένεται να συμβεί με την έλευση των φορητών υπολογιστών αφής, iPad, σήμα το οποίο ανήκει -ευτυχώς για την Info-Quest- στο χαρτοφυλάκιο της iSquare;

«Η δυναμική των προϊόντων της Apple έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά συνέβαλαν η αξιοποίηση των υποδομών της Info-quest και η αφοσίωσή μας στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών», αναφέρει ο Κωστής Σταυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της iSquare, ο οποίος ανέλαβε πριν ένα χρόνο τα ηνία της εταιρείας προερχόμενος από τη Nortel.

Ο ίδιος εξηγεί ότι «προσπαθούμε να φέρουμε το προϊόν κοντά στον έλληνα χρήστη, επενδύοντας κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό σε τρεις τομείς, δηλαδή στη διακίνηση του προϊόντος που γίνεται κεντρικά από την Info-quest, στην προώθησή του σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης και μέσω Διαδικτύου και στις εφαρμογές για γρήγορη μετάβαση από PC σε MAC».

Εκτός των άλλων, όπως αναφέρει ο ίδιος, η εταιρεία επενδύει σε κέντρα εκπαίδευσης (Authorized Training Centers) που παρέχουν μάθηση για το λειτουργικό σύστημα Mac OS Χ, καθώς και για τις επαγγελματικές εφαρμογές της Apple.

Στην ερώτηση εάν «η δυναμική αυτή συνεχίζεται», ο ίδιος μας λέει ότι «στο 9μηνο του 2010 η τάση είναι ιδιαίτερα αυξητική».

 

17/10/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;