( 0 ψήφοι )

google street viewΓια παραβίαση της καναδικής νομοθεσίας κατήγγειλε την Google η καναδή επίτροπος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, Τζένιφερ Στόνταρτ.

Σύμφωνα με την Στόνταρτ, μέσω της υπηρεσίας της Street View, «η Google συγκέντρωσε "με ακατάλληλο τρόπο" προσωπικές πληροφορίες, που μεταδίδονται από τα ασύρματα δίκτυά της, σχεδόν παντού στον Καναδά», δήλωσε η Τζένιφερ Στόνταρτ, αναφερόμενη στα συμπεράσματα
έκθεσης που συντάχθηκε από την υπηρεσία της.

«Κατά πάσα πιθανότητα» αυτή η τακτική αφορά χιλιάδες Καναδούς, αναφέρει η έκθεση της επιτροπής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Μεταξύ των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τη Google είναι το σύνολο της αλληλογραφίας ενός ατόμου, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του, οι κώδικες του χρήστη, ονόματα και αριθμοί τηλεφώνων, ακόμα και πληροφορίες για ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα.

Η Καναδή επίτροπος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων υπέδειξε στη Google να προχωρήσει σε αλλαγές ως προς τον τρόπο λειτουργίας ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Ποινικές διώξεις για το Street View της Google έχουν γίνει από χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, Γαλλία, Τσεχία, Νότια Κορέα κ.α. Δείτε σχετικά άρθρα στην ετικέτα Street View.

 

19/10/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;