( 0 ψήφοι )

googleΟ αμερικανικός πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου Google άσκησε αγωγή κατά αμερικανικού υπουργείου, κατηγορώντας το πώς παράνομα ευνόησε την Microsoft σε διαγωνισμό προσφορών για παροχή μηνυμάτων και άλλες πληροφοριακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή στο αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο «παρά τις προσπάθειες της Google και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων πως θα διεξήγαγε έναν απολύτως ελεύθερο διαγωνισμό για τις απαιτήσεις του στον πάροχο μηνυμάτων, η προσφορά των προδιαγραφών εξειδίκευε πως μόνον» ένα λογισμικό πρόγραμμα της Microsoft θα εξεταζόταν.

Η Google προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο που εξετάζει τις αγωγές ιδιωτών κατά της κυβέρνησης, επιχειρηματολογώντας πως ο διαγωνισμός ήταν «αυθαίρετος» και αντίθετος στις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τη Google, στην δημόσια ανακοίνωση των προδιαγραφών που δημοσιεύθηκε στις 30 Αυγούστου 2010 το υπουργείο τονίζει πως «μετά την εξέταση των κινδύνων και την έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε, αποφάνθηκε πως η λύση Microsoft BPOS είναι το μόνο εμπορικό προϊόν που πληροί τις προκαθορισμένες απαιτήσεις μας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Google, τα προϊόντα της Microsoft παρουσιάζουν περισσότερες αστοχίες στην ασφάλεια από τα δικά της, μεταξύ των άλλων μειονεκτημάτων τους.

 

02/11/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;