Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

εξωτερικός σκληρός δίσκοςΠόσες φορές δεν έχετε έρθει αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» των χαμένων αρχείων; Μια εργασία που χρειάστηκε εβδομάδες ξενυχτιού μέχρι να την τελειώσετε και τη χάσατε επειδή κράσαρε ο υπολογιστής. Το πολύτιμο αρχείο με όλες τις επαφές σας που σβήστηκε κατά λάθος και δεν μπορέσατε ποτέ να επαναφέρετε. Οι αγαπημένες σας συλλογές τραγουδιών και οι φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές που χάθηκαν (μαζί με τις διακοπές...), επειδή σας έκλεψαν το laptop.

Περιστατικά σαν κι αυτά έχουν τύχει στον καθένα. Η μόνη δοκιμασμένη λύση για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστης εκπλήξεως ακούει στο όνομα backup ή, αλλιώς, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε άλλον σκληρό δίσκο. Η εξέλιξη στον τομέα αυτό είναι οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που κάνουν αυτόματο backup μια φθηνή και έξυπνη λύση για να έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο.

Πρόκειται για φορητούς σκληρούς δίσκους σε μέγεθος βιβλίου, με εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα (πολλές φορές μεγαλύτερη και από τον δίσκο του υπολογιστή σας). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τη συσκευή στον υπολογιστή με καλώδιο USB και να επιλέξετε τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν. Ο εξωτερικός σκληρός θα τα μεταφέρει αυτόματα για εσάς.

Το τελευταίο διάστημα η χρήση εξωτερικών μονάδων με αυτόματο backup έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Η υψηλή αξιοπιστία των αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και ο αυξανόμενος όγκος των δεδομένων που αποθηκεύουμε, έχει κάνει αυτές τις συσκευές «must» για τον σύγχρονο χρήστη.

Western Digital My Book Mirror Edition

 Η «βίβλος» της Western Digital διαθέτει διπλό αποθηκευτικό σύστημα (dual-drive storage system) με δυνατότητα RAID mirroring, για αντιγραφή των δεδομένων σε δύο σκληρούς δίσκους ταυτόχρονα. Ετσι στην περίπτωση που πάθει βλάβη ο ένας σκληρός δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας αφού η λειτουργία του δεύτερου δίσκου συνεχίζεται κανονικά. Πραγματοποιεί ταχεία αντιγραφή των αρχείων που θέλετε, προ σφέροντας ενισχυμένη ασφάλεια. Εχει χωρητικότητα 2 TB και κάνει αυτόματο ή και συνεχόμενο backup, ενώ η εγκατάσταση και οι ρυθμίσεις γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Είναι εξοπλισμένος με την τεχνολογία GreenPower, χάρη στην οποία καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια και ταυτόχρονα συντηρεί τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Υποστηρίζει Windows και Mac και πωλείται προς 180 ευρώ.

Seagate FreeAgent GoFlex Desk

Είναι ένας από τους πρώτους δίσκους με δυνατότητα αναβάθμισης, που εξασφαλίζει αυτόματο και συνεχές backup των δεδομένων σας. Χάρη στην ειδική υποδοχή GoFlex, μπορεί να δεχτεί όλους τους τύπους καλωδίων: από USΒ 2.0 και eSATA, μέχρι FireWire 800 και USB 3.0. Το GoFlex υπόσχεται προσαρμογή ακόμη και στους νέους τύπους συνδέσεων που θα εφευρεθούν στο μέλλον! Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα καλώδιο σε USΒ 2.0, ενώ η αντικατάσταση των καλωδίων γίνεται με plug & play ευκολία. Εχει διαστάσεις 3,5” και η χωρητικότητά του είναι 1 TB, ενώ διαθέτει και φωτιζόμενο μετρητή χωρητικότητας. Το ισχυρό λογισμικό κρυπτογράφησης προστατεύει τα αρχεία και το εργαλείο διαχείρισης Seagate Dashboard προσφέρει εύκολη οργάνωση και προγραμματισμό του backup. Είναι συμβατός με υπολογιστές PC και Mac και κοστίζει 93 ευρώ.

Apple MC343Z/A Time Capsule

Η «χρονοκάψουλα» της Apple προσφέρει έναν επαναστατικό τρόπο για backup με ασύρματη σύνδεση. Με μία μόνο συσκευή κάνετε αυτόματο backup σε όλους τους υπολογιστές Μac του δικτύου σας. Διαθέτει σκληρό δίσκο 1 ΤΒ και αποτελεί έναν σύγχρονο σταθμό βάσης 802.11n WiFi, που λειτουργεί ταυτόχρονα σε 2.4 GΗz και 5 GΗz bands. Η βελτιστοποιημένη σχεδίαση κεραίας (Improved WiFi 802.11n) επιτρέπει έως και 25% μεγαλύτερη εμβέλεια, 50% αύξηση ταχύτητας και 75% γρηγορότερο backup μέσω του Time Machine. Μετά το πρώτο backup, δεν χρειάζεται να ξανασώσετε όλα τα αρχεία σας. Ο δίσκος θα αναγνωρίσει αυτά που ήδη έχετε αποθηκεύσει και θα σώσει μόνο τα καινούργια ή όσα έχουν υποστεί αλλαγές! Κοστίζει 295 ευρώ.

 

26/10/2010 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;