Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Light PeakΜέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η τεχνολογία Light Peak της Intel δεν πρόκειται να κάνει ντεμπούτο στην αγορά πριν το 2012, αυτό όμως μπορεί να μην ισχύει πλέον. Πηγή από το εσωτερικό της εταιρείας που επικαλείται η ιστοσελίδα CNET ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία θα κάνει την εμφάνισή της σε προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στο πρώτο μισό του 2011 και μάλιστα στις αρχές του χρόνου.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι τους τελευταίους μήνες, η Apple αναμένεται να στηρίξει το νέο πρότυπο της Intel και δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το Light Peak να κάνει πρεμιέρα στα MacBooks. Ίσως να μην είναι σύμπτωση το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ο Στιβ Τζομπς δήλωνε ότι είναι ακόμα νωρίς για το USB 3.0, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για το Light Peak.

Το Light Peak φιλοδοξεί να κερδίσει τη μάχη με αντίπαλο το USB 3.0, έχοντας ως όπλο την ταχύτητα των 10 gigabits ανά δευτερόλεπτο, ένα νούμερο που επισκιάζει τις επιδόσεις του μεγάλου αντιπάλου. Αν και βρίσκεται στην αγορά αρκετούς μήνες, το USB 3.0 δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο διάδοχος του USB 2.0, κυρίως λόγω της απροθυμίας της Intel να το εντάξει στα chipsets που κατασκευάζει. Στα λόγια, βέβαια, η Intel στηρίζει το USB 3.0, αλλά φαίνεται ότι η υιοθέτηση του νέου προτύπου θα αργήσει πολύ ακόμα.

 

05/11/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;