Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1096374_b.jpg
Από το χώρο υποδοχής των κεντρικών γραφείων της Google στο Πεκίνο

Μετά την απειλή της να αποχωρήσει από την κινεζική αγορά λόγω της λογοκρισίας του Διαδικτύου και των επιθέσεων σε λογαριασμούς του Gmail, η Google ανέβαλε το λανσάρισμα των δύο πρώτων κινητών τηλεφώνων Android στην Κίνα.

«Αναβάλλεται» περιορίστηκε να δηλώσει την Τρίτη η εκπρόσωπος της Google Μάρσα Ουάνγκ, αναφερόμενη στην εκδήλωση που προγραμμάτιζε η εταιρεία για την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δύο συσκευές, βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android της Google, κατασκευάζονται από τις εταιρείες Motorola και Samsung.

Η κινεζική αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι η μεγαλύτερη του κόσμου.

Συνεχίζεται η ένταση

Επίσης την Τρίτη, η κινεζική κυβέρνηση έκανε το πρώτο άμεσο σχόλιό της για την Google μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, στις 12 Ιανουαρίου, ότι θα πάψει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στην Κίνα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα.

Ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται με τους νόμους και τις παραδόσεις της Κίνας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει στο θέμα.

Η Google αποφάσισε να προχωρήσει στην πρωτοφανή αυτή κίνηση έπειτα από σειρά κυβερνοεπιθέσεων που προέρχονταν από την Κίνα και έβαλαν στο στόχαστρο το Gmail και δεκάδες ακόμα αμερικανικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Στόχος των επιτιθέμενων ήταν να υποκλέψουν πηγαίο κώδικα άλλων εταιρειών αλλά και πληροφορίες για Κινέζους μαχητές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι επιθέσεις εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφάλειας στον Internet Εxplorer της Microsoft.

Η κίνηση της Google ενθουσίασε τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου, και πολλοί Κινέζοι έσπευσαν να αφήσουν λουλούδια στα γραφεία της εταιρείας στο Πεκίνο.

Ωστόσο άλλες μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, όπως οι Microsoft και η Yahoo, δεν φαίνονται διατεθειμένες να υιοθετήσουν την ίδια στάση.

 

20/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;