( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1096516_b.jpg
Η μηχανή αναζήτησης της Microsoft κατέχει μόλις το 2% της ευρωπαϊκής αγοράς

Ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει από τους 18 στους 6 μήνες το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρεί τις διαδικτυακές διευθύνσεις των χρηστών της.

«Η Microsoft θα αφαιρεί τις διευθύνσεις Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου [...] στους έξι μήνες» ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Τζον Βασάλο, αντιπρόεδρος της Microsoft για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, αναφερόμενος στη μηχανή αναζήτηση Bing της εταιρείας.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του επόμενου ενάμισι έτους, είπε.

Ο Βασάλο άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η εταιρεία του λαμβάνει μέτρα ενόψει μιας νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο.

H μηχανή αναζήτησης Bing περιορίζεται σήμερα σε μερίδιο 2% της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ η Google κατέχει το 80%, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που παρακολούθησε τις δηλώσεις του Βασάλο.

Η Google από την πλευρά τις διαγράφει το μεγαλύτερο τμήμα των διευθύνσεων IP έπειτα από εννέα μήνες, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώριση των χρηστών, ενώ η Yahoo διαγράφει εντελώς αυτά τα δεδομένα έπειτα από 90 ημέρες, εκτός αν υπάρχει νομική απαίτηση για διατήρηση των στοιχείων.

Η ΕΕ έχει ζητήσει από τις μηχανές αναζήτησης να μην υπερβαίνουν το όριο των έξι μηνών.

Απαντώντας στις ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα, οι διαδικτυακές εταιρείες υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν για τους χρήστες και τις δραστηριότητές τους είναι πολύτιμες για το σχεδιασμό καλύτερων υπηρεσιών.

 

20/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;