( 0 ψήφοι )

YouTube (Ιούνιος 2007-Οκτώβριος 2010) [κλικ για μεγέθυνση]Το YouTube, ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 35 ώρες βίντεο «φορτώνονται» κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του, δύο φορές περισσότερο απ' ότι πριν από δύο χρόνια και με σημαντική επιτάχυνση από τις αρχές του έτους.

Τον περασμένο Μάρτιο, το YouTube είχε περάσει το όριο της "φόρτωσης" 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό.

Ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντος του YouTube, Χάντερ Γουόκ, δήλωσε ότι "αν τρία από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει (εκπομπές) 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, επί 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει τόσα προγράμματα, όσα φορτώνονται στο YouTube σε 30 ημέρες".

Στο επίσημο ιστολόγιο του YouTube, ο κ. Γουόκ υποστηρίζει ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στο γεγονός ότι η μέγιστη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού βίντεο έχει αυξηθεί από 10 έως 15 λεπτά, στο αποθηκευτικό μέγεθος του βίντεο που φτάνει και τα 2GB και στη δυνατότητα να "φορτωθούν" μίνι-ταινιάκια που γυρίστηκαν από κινητό τηλέφωνο.

Αρχικά ως μια απλή πλατφόρμα για την ανταλλαγή του ερασιτεχνικών βίντεο, η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2005, εξυπηρετεί σήμερα περισσότερους από 500 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες σε όλον τον κόσμο, και μεταδίδει όλο και περισσότερα βίντεο επαγγελματικού περιεχομένου, τα οποία είναι συνήθως μεγάλης διάρκειας.

Τον περασμένο μήνα η Google, η οποία αγόρασε το YouTube το 2006 για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση κατά 50% σε διάστημα ενός έτους του αριθμού των παρακολουθήσεων των "επί πληρωμή βίντεο", τα οποία καλύπτονται από τη διαφήμιση, στα 2,5 δισεκατομμύρια την εβδομάδα.

Συνολικά, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας βλέπουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα.

 

11/10/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;