( 0 ψήφοι )
Συνεργείο του Google Street View στο Παρίσι [κλικ για μεγέθυνση]H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) ανακοίνωσε ότι ανοίγει έρευνα για την «κατά λάθος» συλλογή προσωπικών δεδομένων από την Google, της οποίας τα κινητά συνεργεία σάρωναν ξεκλείδωτα δίκτυα ανυποψίαστων χρηστών.

«Πριν από μισό χρόνο, η Google αποκάλυψε ότι τα αυτοκίνητα του Street View συνέλεξαν κωδικούς πρόσβασης, email και άλλα προσωπικά δεδομένα από τα ασύρματα δίκτυα ανυποψίαστων χρηστών σε όλη τη χώρα» ανακοίνωσε η Μισέλ Έλισον της FCC.

Η νέα έρευνα έρχεται ένα μήνα μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) να απαλλάξει τη Google από τις κατηγορίες.

Η εταιρεία παραδέχτηκε τον περασμένο Μάιο ότι τα κινητά συνεργεία του Street View, τα οποία φωτογραφίζουν τους δρόμους δεκάδων πόλεων σε όλο τον κόσμο, είχαν συλλέξει κατά λάθος προσωπικά στοιχεία χρηστών σε αρκετές χώρες.

Στη Βρετανία, ο επίτροπος Πληροφοριών βρήκε τη Google ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οπως αναφέρει το AFP, η εταιρεία κρίθηκε ένοχη και στην Τσεχία, όπου της απαγορεύτηκε να συνεχίσει τη φωτογράφιση δρόμων και κτιρίων. Έρευνες κατά της εταιρείας εκκρεμούν επίσης στην Ισπανία, σε 30 αμερικανικές πολιτείες και σε πολλές χώρες ανα την υφήλιο.

Η Google έχει ζητήσει συγγνώμη σε όλους τους τόνους και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα. «Επιθυμούμε να διαγράψουμε τα δεδομένα το ταχύτερο δυνατό και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές» δήλωσε εκπρόσωπός της.

Οπως αναφέρει το Reuters, η Google σκοπεύει να αποτρέψει ανάλογα περιστατικά στο μέλλον προσλαμβάνοντας νέο διευθυντή αρμόδιο για την ιδιωτική ζωή.

 

11/11/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;