Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

forthnet - holΠρος τη λήξη του οδεύει το σίριαλ της συγχώνευσης FORTHnet - Hellas On Line, κάτι που θα πυροδοτήσει ευρύτερες αλλαγές στον κλάδο.

Σε ενδεχόμενο «ναυάγιο» θα ανοίξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων αυτή τη φορά και με την εμπλοκή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind.

Οι εισηγμένες FORTHnet και HOL είναι οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του ΟΤΕ στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ. Η πρώτη έχει εγγράψει 415.662 συνδρομητές και η δεύτερη 355.411. Αυτό σημαίνει ότι από κοινού ελέγχουν περίπου το 60% των πελατών που έχουν εγκαταλείψει τον ΟΤΕ. Και οι δύο εταιρείες είναι ζημιογόνες. Στο 9μηνο, το άνοιγμα για την FORTHnet έφτασε στα 13,7 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής και στα 43,7 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση.

Για την HOL οι ζημιές προ φόρων περιορίστηκαν στο 9μηνο του 2010 στα 23,9 εκατ. ευρώ, από 34 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα ίδια κεφάλαια της HOL έχουν περιοριστεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ), ενώ φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ηδη, η Intracom (βασικός μέτοχος της εταιρείας) έχει προκαταβάλει ποσό εννέα εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικής αύξησης όπως προκύπτει από τη λογιστική κατάσταση 9μήνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο εταιρείες σε ενδεχόμενη συγχώνευση, είναι η διαχείριση των υποχρεώσεων, οι οποίες αθροιστικά φτάνουν στα 650 εκατ. ευρώ.

 

21/11/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;