( 0 ψήφοι )

chinese hackersΈχουμε διαβάσει ότι ο επόμενος μεγάλος πόλεμος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα φυσικό πεδίο μάχης, αλλά στο Διαδίκτυο. Έχουμε δει ήδη περιπτώσεις πολέμου στον κυβερνοχώρο. Πώς θα αισθανόσασταν αν γνωρίζατε ότι μέσα σε 18 λεπτά, μια χώρα αλίευσε το 15% των παγκόσμιων δεδομένων που κυκλοφορούν στο ίντερνετ; Όχι και τόσο ασφαλείς, κατά πάσα πιθανότητα!

Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2010. Η χώρα υπεύθυνη για το hacking: η Κίνα, η οποία δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μάλλον. Αυτό που στην ουσία έκανε η Κίνα ήταν να αναπροσαρμόσει τη ροή των δεδομένων, που κανονικά θα διακινούνταν μέσω των διακομιστών στο διαδίκτυο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλη αυτή η διακίνηση των δεδομένων δεν επιβράδυνε την ταχύτητα στο διαδικτύου, έτσι ώστε να αντιληφθεί κάποιος ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πράγματι, η φύση της αναπροσαρμογής της ροής ήταν τέτοια που αν κάποιος που προσπαθούσε να φτάσει έναν διακομιστή μόνο μερικά μίλια μακριά, θα μπορούσε να δει τα δεδομένα να δρομολογούνται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά του, στην Κίνα, και πίσω.

Αυτό λοιπόν το σενάριο ώθησε και την κυβέρνηση Ομπάμα να εφιστήσει την προσοχή του στη διαδικτυακή ασφάλεια. Το παραπάνω γεγονός δεν μπορεί εύκολα να προληφθεί, και όπως δήλωσε ο Ομπάμα «δεν έχουν ιδέα για το πού πήγαν τα δεδομένα».

 

22/11/2010 - secnews.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;