Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ενα στιγμιότυπο από το παρελθόν, όταν η Forthnet λεγόταν... Forthnet και η Wind, Telestet. Εκείνη η συνεργασία δεν πολυπροχώρησε, όμως μπορεί να δούμε ένα πιθανό φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις της Forthnet με τη Hellas onlineΤο άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Forthnet και της Hellas online δεν σηματοδοτεί και το τέλος των ζυμώσεων στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...

Οι δύο εταιρείες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους και μοιράζονται κοινή πορεία. Ξεκίνησαν και οι δύο από το χώρο του Διαδικτύου και αποτελούν, καθεμία με τον τρόπο της, βασικούς πρωτεργάτες στη διάδοση του ίντερνετ στην Ελλάδα.

Στην πορεία αυτή, οι δύο εταιρείες αναζήτησαν τρόπους ενίσχυσής τους. Η μεν Forthnet απέκτησε την πλατφόρμα της δορυφορικής τηλεόρασης της Nova, η δε Hellas online εντάχθηκε στον όμιλο της Ιντρακόμ και σταδιακά ενίσχυσε τους δεσμούς της με τη Vodafone, η οποία σήμερα έχει ποσοστό στην εταιρεία.

Τον περασμένο Μάρτιο, Forthnet και Hellas online επιβεβαίωσαν πως συζητούν με θέμα «μια ενδεχόμενη συνεργασία», που προφανώς θα οδηγούσε σε ένα ισχυρότερο σχήμα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Οι κατά καιρούς εκτιμήσεις περί επικείμενου «γάμου» δεν επιβεβαιώθηκαν και την περασμένη Τρίτη οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν πως ο... αρραβώνας (αν ποτέ υπήρξε τέτοιος) διαλύθηκε.

Δεν είναι να πέσει κανείς σε βαθιά μελαγχολία. Οι θιασώτες των επιχειρηματικών παιχνιδιών -παρά την οικονομική κρίση που κάνει τις διάφορες απόπειρες αρκούντως δυσκολότερες- μάλλον δεν πρόκειται να πλήξουν.

Η διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, διότι, πολύ απλά, όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ο απαιτούμενος ζωτικός χώρος για τη δραστηριοποίηση πολλών εταιρειών.

Με σβησμένα χρέη

Μετά το... σβήσιμο των δανείων της, η Wind είναι πιθανό να αναζητήσει τρόπους ενίσχυσης του τομέα της σταθερής τηλεφωνίας με την εξαγορά μιας εταιρείας. Είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν το χώρο αυτόν ότι η Wind και η Forthnet έχουν καθίσει πολλές φορές στο τραπέζι και, μάλιστα, στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί σε εμπορικά προγράμματα.

Αγνωστος Χ παραμένει η Vodafone, η οποία δεν αποκλείεται να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις της με τη Hellas online. Κάπως έτσι, θα επιβεβαιωθούν και όσοι άνθρωποι του ΟΤΕ έλεγαν -σε πείσμα της... μόδας- πως οι βασικοί ανταγωνιστές του οργανισμού δεν είναι οι μεσαίες ή οι μικρές εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας, αλλά οι δύο αντίπαλοι της Cosmote στην κινητή τηλεφωνία...

 

04/12/2010 - Νίκος Μουμούρης / enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;