( 0 ψήφοι )
googleΟι επιδόσεις της Google το τέταρτο τρίμηνο του 2009 ήταν καλές, με τα κέρδη να έχουν πενταπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο οι επενδυτές περίμεναν ακόμα περισσότερα και η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 4,3% το βράδυ της Πέμπτης.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο γίγαντας της αναζήτησης ωφελήθηκαν από τις ανοδικές τάσεις στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και τις ελπίδες για ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς.

«Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε ύφεση, ωστόσο ο ρυθμός ανάκαμψης είναι διαφορετικός σε διαφορετικές αγορές» δήλωσε ο Πάτρικ Πίτσετ, διευθυντής οικονομικών της Google.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 η Google κέρδισε 1,97 δισ. δολάρια, ή 6,13 δολάρια ανά μετοχή, πετυχαίνοντας σημαντικ άνοδος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, όταν ανέφερε κέρδη 382 εκατ. δολαρίων ή 1,21 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 17% στα 6,7 δισεκατομμύρια.

Όμως οι αναλυτές ήλπιζαν ελαφρώς υψηλότερα κέρδη, 6,44 δολαρίων ανά μετοχή, όπως είχε δείξει δημοσκόπηση τoυ δικτύου Bloomberg.

H μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έτσι κατά 4,3% γύρω στα 582 δολάρια, έχοντας όμως διπλασιάσει την τιμή της από τον περασμένο Μάρτιο, όταν το χρηματιστήριο έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδά του.

 

22/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;