Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1098048_b.jpg
«Το πρώτο ζωντανό tweet από το Διάστημα»

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός απέκτησε την «υπέρτατη ασύρματη σύνδεση», ένα σύστημα που θα δώσει στους απομονωμένους αστροναύτες προσωπική πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό.

Ο Αμερικανός μηχανικός πτήσης Τόμοθι Κρίμερ συνεργαζόταν με τους μηχανικούς εδάφους για την εγκατάσταση του λογισμικού από την άφιξή του στο τροχιακό συγκρότημα τον περασμένο μήνα. Την Παρασκευή οι προσπάθειές του απέδωσαν και έτσι κατάφερε να στείλει το πρώτο μήνυμα από το Διάστημα μέσω Twitter.

«Το πρώτο ζωντανό tweet από το Διάστημα. Περισσότερα σύντομα!» έγραψε στους φίλους του.

Μέχρι σήμερα, ο Κράμερ έπρεπε να στέλνει τα μηνύματα στη Γη μέσω e-mail και το Κέντρο Ελέγχου αναλάμβανε να τα δημοσιεύσει στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Το σύστημα που είχε στη διάθεσή του το πλήρωμα επέτρεπε μόνο την ανταλλαγή e-mail και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (τηλεφωνία VoIP).

Οι αστροναύτες μπορούν στο εξής να σερφάρουν στο Διαδίκτυο μέσω ενός φορητού υπολογιστή στο Κέντρο Ελέγχου, ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Πάντως η πρόσβαση θα είναι εφικτή μόνο όταν ο σταθμός επικοινωνεί ενεργά με τη Γη σε σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

«Το σύστημα θα προσφέρει στους αστροναύτες άμεσες προσωπικές επικοινωνίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους στη διάρκεια αποστολών μεγάλης διάρκειας» αναφέρει η ανακοίνωση της NASA.

Ο αμερικανός Τόμοθι Κρίμερ και ο συμπατριώτης του Τζεφ Γουίλιαμς συγκατοικούν αυτό το διάστημα με τους Ρώσους κοσμοναύτες Ολεγκ Κοτόφ και Μαξίμ Σουράεφ και τον Ιάπωνα Σοϊτσι Νογκούτσι.Οι πέντε αστροναύτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους και να ψυχαγωγούνται, ωστόσο η NASA θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα σπαταλούν το χρόνο τους στο Facebook: «Οι αστροναύτες υπόκεινται στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο οι οποίες ισχύουν και για τους κυβερνητικούς υπαλλήλους στη Γη» ξεκαθαρίζει.

 

23/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;