Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

openleaks.net logoΟ Τζούλιαν Ασάντζ είναι ένα από τα πλέον μισητά πρόσωπα στους διπλωματικούς κύκλους των ΗΠΑ και άλλων χωρών, αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής της WikiLeaks. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαβόητη ιστοσελίδα πρόκειται να αποκτήσει και ανταγωνισμό!

Η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter αναφέρει ότι μια ομάδα ανθρώπων που αποχώρησε πρόσφατα από το project WikiLeaks ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα την ιστοσελίδα OpenLeaks.net. Είναι δε σε τόσο προχωρημένο στάδιο η προετοιμασία, που δεν αποκλείεται να ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.

Σε αντίθεση με την WikiLeaks, τα OpenLeaks δε θα δημοσιοποιούν "φόρα παρτίδα" τα απόρρητα έγγραφα, αλλά θα λειτουργούν ως μεσάζοντας ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν τα έγγραφα και σ' αυτούς που επιθυμούν να τα αποκτήσουν.

Οι εμπνευστές των OpenLeaks δε διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Assange, το οποίο κατηγορούν για απολυταρχική συμπεριφορά. "Η οργάνωσή μας είναι δημοκρατική και συμμετέχουν όλα τα μέλη, δεν είναι περιορισμένη σε μια ομάδα ή έναν άνθρωπο", ανέφεραν με νόημα στα ΜΜΕ.

Χωρίς αμφιβολία, η υπόθεση WikiLeaks εξελίσσεται σε ένα από τα πιο πολύκροτα σίριαλ των τελευταίων ετών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια...

 

10/12/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;