Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μια μητέρα στραγγάλισε τον τρίχρονο γιο της στη Νότια Κορέα καθώς όπως έγινε γνωστό τα κλάματά του, την ενοχλούσαν την ώρα που έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια! Πρόκειται για ακόμη ένα συγκλονιστικό περιστατικό με εθισμένους στο διαδίκτυο που γνωστοποίησαν σήμερα οι νοτιοκορεάτικες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τον Μάιο ένας άνδρας είχε καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκισης, επειδή άφησε μαζί με τη γυναίκα του να πεθάνει από την πείνα το μωρό τους ηλικίας τριών μηνών, διότι ήταν πολύ απασχολημένοι με την ανατροφή του εικονικού μωρού τους στο ίντερνετ.

Όσον αφορά στο σημερινό περιστατικό, όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, έπαιζε on line παιχνίδια επί δέκα ώρες κάθε μέρα και στραγγάλισε το παιδί της γιατί είχε ουρήσει στο πάτωμα και την ενοχλούσαν τα κλάματά του.

Η ίδια είπε ότι ήταν έξαλλη γιατί ήθελε να ξεκουραστεί λίγο μετά την πολύωρη "απασχόλησή της" στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία την περιέγραψε ως "ναρκομανή" των online παιχνιδιών και επισήμανε ότι έπαιζε χαρτιά και άλλα παιχνίδια ανατροφής εικονικών ζώων.

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τους περισσότερους "εθισμένους" στο ίντερνετ στον κόσμο. Μάλιστα η κυβέρνηση ανεβάζει σε δύο εκατομμύρια του "εθισμένους" στο ίντερνετ και στα βιντεοπαιχνίδια, επί πληθυσμού 50 εκατομμυρίων, και έχει αναγγείλει ότι ξεκινά τον επόμενο χρόνο μία εκστρατεία κατά του εθισμού, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή λογισμικού που θα επιτρέπει στα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο να περιορίζουν τον χρόνο που περνούν στο ίντερνετ.

 

22/12/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;