Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google: This site may be compromisedΤο Google θα προειδοποιεί τους χρήστες της μηχανής του για τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και ενδέχεται να αποδειχτούν επιβλαβής για τα συστήματά τους, καθώς φαίνεται να έχουν καταληφθεί από χάκερ ή τουλάχιστον ότι είναι ύποπτες για τη διανομή επιβλαβή κώδικα ή ανεπιθύμητου προωθητικού υλικού (spam).

Κάθε φορά που το Google θα εντοπίζει πιθανές επικίνδυνες ιστοσελίδες θα τις σηματοδοτεί και θα προβάλλει το μήνυμα "This site may be compromised" κάτω από την παραπομπή του στα αποτελέσματα αναζήτησης (όπως φαίνεται στην εικόνα).

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που γίνεται στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου μέσα σε λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί μια μεταβολή στους αλγόριθμους ταξινόμησης των αποτελεσμάτων με σκοπό να μην εκλαμβάνεται ως θετική ψήφος η αναφορά σε διαδικτυακά καταστήματα ακόμα και όταν τα σχετικά σχόλια είναι αρνητικά. Η «διόρθωση» αυτή ήταν αποτέλεσμα των διαστάσεων που πήρε το θέμα όταν η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος οπτικών (DecorMyEyes.com) προκαλούσε και επεδίωκε κατ' εξακολούθηση να λαμβάνει αρνητικά σχόλια αφού η τακτική του εξασφάλιζε περισσότερα link στη σελίδα του και έτσι, μια πολύτιμη θέση στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων του Google σε κάθε αναζήτηση για γυαλιά ηλίου...

 

20/12/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;