Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

facebook datingΟ έρωτας στα χρόνια του… διαδικτύου!

Με την ανάπτυξη του ίντερνετ είναι συνεχώς αυξανόμενη και η ανάγκη του κόσμου να βρει την αγάπη μέσα από την βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Ιστοσελίδες όπως, Match.com και EHarmony.com θριαμβεύουν στον κόσμο των γνωριμιών εξ αποστάσεως, με το Facebook να μπαίνει και εκείνο δυναμικά στο παιχνίδι με όλο και περισσότερες σχετικές εφαρμογές (applications).

Facebook και iPhone, εκτός από τις προσωπικές πληροφορίες του κάθε ατόμου, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη, να μάθει περισσότερα στοιχεία για το επίδοξο ταίρι του, που μπορεί να αφορούν την οικογένειά του, τους φίλους του ή ακόμα και τον κοινωνικό του κύκλο.

Το Are You Interested? είναι η μεγαλύτερη σε χρήση εφαρμογή του Facebook, με πάνω από 50.000 χρήστες καθημερινά να εγγράφονται στην εφαρμογή και 13 εκατομμύρια περίπου χρήστες μηνιαίως, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας AppData.com.

Την εφαρμογή μπορούν  να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες με μόνο 6 «κλικ» είτε από την σελίδα τους στο Facebook, είτε από το iPhone τους. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στα εν δυνάμει ζευγάρια να δουν τις φωτογραφίες ο ένας του άλλου, να ανταλλάξουν μηνύματα ή εικονικά δώρα όπως ψηφιακά τριαντάφυλλα και λούτρινα αρκουδάκια.

Οι εφαρμογές (applications) γνωριμιών που χρησιμοποιούν το Facebook για να ενώσουν τους χρήστες τους, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιο έγκυρα από εκείνα άλλων ιστοσελίδων. Στα προφίλ τους στις ιστοσελίδες γνωριμιών οι άνθρωποι συνήθως γράφουν πράγματα που δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την πραγματικότητα. Δεν συμβαίνει όμως ακριβώς το ίδιο και με το Facebook.

Στο Facebook, ο κόσμος γράφει συνήθως την αλήθεια αλλά και αυτό να μην συνέβαινε, μέσα από τις φωτογραφίες, τα status και τα τραγούδια που ανεβάζει κάποιος, μπορείς να καταλάβεις κάτι από την προσωπικότητα του άλλου. Είναι πολύ σύνηθες πλέον το φαινόμενο τα μελλοντικά ζευγάρια να είναι για αρκετό καιρό φίλοι στο Facebook, προτού πάρουν την απόφαση να βγουν ένα αληθινό ραντεβού.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξάπλωση των  εφαρμογών πέρα από το Facebook και το iPhone, και σε άλλα κινητά τηλέφωνα, συμβατά με τις λειτουργίες του Ίντερνετ. Η ραγδαία εξέλιξη του web στα κινητά τηλέφωνα έχει σίγουρα προσφέρει σημαντική βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, θα προσφέρει νέες δυνατότητες στους χρήστες των Online γνωριμιών.

 

24/12/2010 - Δημήτρης Ιωάννου / protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;