Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

steve jobsΜήνυση κατά της Apple, της κατασκευάστριας των iPhone και iPad, Apple Inc., για διαρροή προσωπικών πληροφοριών χρηστών χωρίς την συγκατάθεσή τους, σε διαφημιστικά δίκτυα, κατατέθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι τα iPhones και iPads της εταιρείας, είναι συμβατά με συσκευές οι οποίες επιτρέπουν σε διαφημιστικά δίκτυα να εντοπίζουν τι εφαρμογές χρησιμοποιούν οι χρήστες, πόσο συχνά χρησιμοποιούνται και για πόσο καιρό.

«Μερικές εφαρμογές παρέχουν επίσης επιπλέον πληροφορίες, όπως η ηλικία των χρηστών, η τοποθεσία, το φύλο, το εισόδημα, η εθνικότητα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις και οι πολιτικές απόψεις», αναφέρεται στη μήνυση.

Την μήνυση κατέθεσε ο Jonathan Lalo από το Λος Άντζελες που εκτός από την Apple, κατηγορεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τις Pandora, Paper Toss, The Weather Channel και Dictionary.com.

Οι συσκευές των iPhone και iPad έχουν δημιουργηθεί με ένα σύστημα αναγνώρισης, το Unique Device Identifier (UDID), το οποίο δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη, σύμφωνα με τη μήνυση.

Στη μήνυση αναφέρεται ακόμη ότι η Apple ισχυρίζεται ότι εξετάζει όλες τις αιτήσεις στο App Store και δεν επιτρέπει να διαβιβαστούν δεδομένα χρηστών, χωρίς την άδειά τους.

 

29/12/2010 - protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;