Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Microsoft Tech Talent 4 GoodΜέσα από τη νέα αυτή πρωτοβουλία οι φοιτητές πληροφορικής μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσα από εθελοντική εργασία σε Ευρωπαϊκούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς

Μια νέα πρωτοβουλία, με την ονομασία «Tech Talent 4 Good», υλοποιεί η Microsoft, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση φοιτητών, AIESEC International. Η νέα αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες» και απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους πληροφορικής Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν κοινωνική εργασία, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητές τους.

Συγκεκριμένα, η Microsoft θα προσφέρει 10 προγράμματα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές ή νέους πτυχιούχους πληροφορικής από την Ευρώπη για εργασία σε 10 Μη Κερδοσκοπικούς, φιλανθρωπικούς Οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, διάρκειας 2 συνολικά μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος 2011). Στόχος της εν λόγω δράσης είναι να αξιοποιήσει το πάθος και τη διάθεση για προσφορά των νέων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την πρωτοβουλία «Tech Talent 4 Good» οι φοιτητές ή απόφοιτοι του κλάδου της πληροφορικής μπορούν να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους και ενισχύοντας, παράλληλα, το έργο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Οι οργανισμοί, στους οποίους οι επιλεχθέντες φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, βρίσκονται στις ακόλουθες ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Με αφορμή την ανακοίνωση του «Tech Talent 4 Good», η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, ανέφερε: «Στη Microsoft θεωρούμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να τίθεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, συνεισφέροντας στην πρόοδο και την ευημερία όλων και, ειδικότερα, των ευάλωτων ομάδων. Για το λόγο αυτό, εφαρμόζουμε με συνέπεια από το 2003 το Πρόγραμμα ‘Απεριόριστες Δυνατότητες’, εμπλουτίζοντάς το συνεχώς με δράσεις που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες. Με τη νέα πρωτοβουλία, που ανακοινώνουμε σήμερα, ‘Tech Talent 4 Good’ δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να προσφέρουν κοινωνικό έργο, διευκολύνοντας ουσιαστικά την καθημερινή εργασία Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών μέσω της τεχνολογίας, ευαισθητοποιώντας τους ταυτόχρονα σχετικά με την ανάγκη ευρύτερης συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Όσοι φοιτητές πληροφορικής επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Tech Talent 4 Good» θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011. Με την υποβολή του ενδιαφέροντός τους, οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψη οι προσωπικές τους ικανότητες, οι δεξιότητές τους στην πληροφορική, καθώς και οι προτάσεις τους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Τα παραπάνω θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Microsoft, της AIESEC International και των οργανισμών. Η Microsoft προσκαλεί όσους νέους φοιτητές πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση AIESEC.org για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, προκειμένου να επωφεληθούν από τη σημαντική αυτή ευκαιρία.

Η υλοποίηση της δράσης «Tech Talent 4 Good» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας. Από το 2003, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηρίζει ενεργά τη δράση Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών σε όλο τον κόσμο, με τη δωρεά λογισμικού, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων. Το νέο πρόγραμμα «Tech Talent 4 Good» αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή λειτουργία των κοινωφελών οργανώσεων. Για να γνωρίσετε καλύτερα το πρόγραμμα της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες» και τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Microsoft.

 

04/01/2011 - kathimerini.gr με πηγή από Microsoft

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;