Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ο Internet Explorer έχασε για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία του στην ευρωπαϊκή αγορά των browsers, αφού τον Δεκέμβριο ο Firefox κατάφερε να τον προσπεράσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του StatCounter, το ποσοστό του Firefox στην Ευρώπη κατά τον μήνα που μας πέρασε διαμορφώθηκε στο 38,11%, με τον Internet Explorer να φτάνει το 37,52%.

http://img412.imageshack.us/img412/4953/image000t.png

Σύμφωνα με τον CEO της StatCounter, Aodhan Cullen, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν οφείλεται τόσο στην δημοτικότητα του Firefox, που παρέμεινε σταθερή, αλλά στην σημαντική άνοδο του Chrome, που κατάφερε να «κλέψει» μερίδιο από τον Internet Explorer. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο browser της Google έφτασε το 14,58% τον Δεκέμβριο του 2010, τριπλασιάζοντας σχεδόν το μερίδιό του σε σχέση με αντίστοιχο 5,06% που είχε τον Δεκέμβριο του 2009.

Ο Cullen θεωρεί επίσης πως οι συγκεκριμένες ανακατατάξεις οφείλονται εν μέρει και στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Microsoft ώστε να δίνεται στους χρήστες Windows η δυνατότητα να επιλέξουν τον browser που προτιμούν κατά την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού.

Στη Βόρεια Αμερική ο Internet Explorer εξακολουθεί να είναι με διαφορά ο δημοφιλέστερος browser, έχοντας ένα μερίδιο της τάξης του 48,92%. Ο Firefox έρχεται δεύτερος με 26,7% και ακολουθούν ο Chrome με 12,82% και ο Safari με 10,16%.

Για την ακρίβεια, η μόνη άλλη ήπειρος (εκτός από την Ευρώπη) στην οποία ο Firefox προηγείται, είναι η Ανταρκτική... Smile

 

04/01/2011 - gsarig / insomnia.gr με πηγή από statcounter.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;