Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

android appsΟι χρήστες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων προτιμούν μακράν τις δωρεάν εφαρμογές!

Μεγαλύτερο μερίδιο από την Apple στην αγορά των online εφαρμογών (apps) για smartphones κατέλαβε για πρώτη φορά το Android της Google.

Την ίδια στιγμή, οι δωρεάν εφαρμογές για τα «έξυπνα» κινητά κερδίζουν διαρκώς έδαφος, στοιχείο που καταδεικνύει ότι οι χρήστες δεν βάζουν εύκολα το χέρι στην τσέπη για να «κατεβάσουν» ένα application.

Τα στοιχεία
Σύμφωνα με έρευνα της comScore, οι Αμερικανοί χρήστες «κατέβασαν» το 2010 περισσότερες εφαρμογές από το Android Market σε σχέση με τα «download» που έκαναν από το App Store της Apple.

Το App World του Blackberry εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση, καταλαμβάνοντας το 33,5% της αγοράς των εφαρμογών μεταξύ των συνδρομητών με  smartphone.

Ωστόσο, έχασε σημαντικό μερίδιο από την πλατφόρμα του Android, η οποία ανέβηκε στο 26% από 19,6% πέρυσι. Έτσι, ξεπέρασε την Apple, η οποία βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση, κατέχοντας το 25% της αγοράς.

Πρώτη η Apple σε αριθμό εφαρμογών
Σύμφωνα με έρευνα της Distimo, ο συνολικός αριθμός των εφαρμογών που διατίθενται από το App Store της Apple ξεπέρασε τις 300.000 στο τέλος του 2010.

Το Android Market έφτασε τις 130.000 εφαρμογές, εξαπλασιάζοντας τον αριθμό τους σε σχέση με το τέλος του 2009, που προσέφερε 20.000 apps.

Οι δωρεάν εφαρμογές του Ovi Store της Nokia δεκαπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 25.000, φέρνοντας την φινλανδική εταιρεία στην τρίτη θέση σε αριθμό εφαρμογών μετά την Apple και το Android.

Το BlackBerry App World τριπλασίασε τις εφαρμογές του, διαθέτοντας 18.000 apps.

«Επέλαση» των δωρεάν εφαρμογών
Εν τω μεταξύ, παρατηρείται σημαντική αύξηση του μεριδίου των εφαρμογών που διατίθενται δωρεάν, κάτι που αναγκάζει τις εταιρείες να μειώνουν -σε ορισμένες περιπτώσεις- τις τιμές των επί πληρωμή εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, στο Android επήλθε μείωση των τιμών κατά 9% στις 100 κορυφαίες εφαρμογές και κατά 61% στο Ovi Store.

Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε το «ψαλίδισμα» του μεριδίου των επί πληρωμή εφαρμογών. Ειδικότερα, το ποσοστό των εφαρμογών που κοστίζουν περισσότερο από 5 δολάρια έπεσε στο 15% από 21% πέρυσι.

Σύμφωνα με την Distimo, οι 300 δημοφιλέστερες δωρεάν εφαρμογές «κατέβαιναν» κατά μέσο όρο 3 εκατομμύρια φορές την ημέρα στις Η.Π.Α., έναντι 350.000 «downloads» που σημείωναν οι επί πληρωμή εφαρμογές.

Σύμφωνα με την comScore, 61,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις Η.Π.Α. είναι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

 

12/01/2011 - Γιάννης Ανδριτσόπουλος / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;